Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Корисни апликации за Андроид

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Ми треба апликација коа ќе прави Х слики со пауза помеѓу сликите Y [време], т.е. сакам телефонот да ми прави 2000 слики со пауза од 1 секунда помеѓу секоја направена слика. Се прифаќаат и слични варијанти, но исклучително да имам можност секоја слика да ја едитирам оделно. Чекорот на паузите ќе биде идеално ако може рачно да се внесува, ама ќе врши работа ако почнува барем од 1-2 секунди. Anyone?

Ја имав сретнато оваа опција кај Bacon Camera или нешто слично се викаше, ама не работеше кај мене. Правеше 4 фрејма, од кои само 1 се сејфнуваше.

Намената е за тајмлапс во 90% од случаевите, знам дека има апликации кои самите ќе ми направат солиден тајмлапс, ама сакам да идам хардкор.
Се работи за Samsung A5 2016.

Оваа опција ја има кај некои DSLR-и, ако не се лажам.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Ми треба апликација коа ќе прави Х слики со пауза помеѓу сликите Y [време], т.е. сакам телефонот да ми прави 2000 слики со пауза од 1 секунда помеѓу секоја направена слика. Се прифаќаат и слични варијанти, но исклучително да имам можност секоја слика да ја едитирам оделно. Чекорот на паузите ќе биде идеално ако може рачно да се внесува, ама ќе врши работа ако почнува барем од 1-2 секунди. Anyone?

Ја имав сретнато оваа опција кај Bacon Camera или нешто слично се викаше, ама не работеше кај мене. Правеше 4 фрејма, од кои само 1 се сејфнуваше.

Намената е за тајмлапс во 90% од случаевите, знам дека има апликации кои самите ќе ми направат солиден тајмлапс, ама сакам да идам хардкор.

Ја најдов! Оваа ја имам користено одавна, ок беше, сега е ваљда и подобра, имаа доста развој. Мислам дека разликата до ПРО е само резолуциите. Ако ти брка работа, пазари си ја.

kirev

senior
31 мај 2010
9.071
7.756
Time lapse photography...

Ја најдов! Оваа ја имам користено одавна, ок беше, сега е ваљда и подобра, имаа доста развој. Мислам дека разликата до ПРО е само резолуциите. Ако ти брка работа, пазари си ја.

Мислам имаше плус и RAW.

Последна промена:

dddragan

hello world
12 август 2014
436
598
За временска прогноза Yr ја користам, поготово за време на планина кога ме интересира. Доста прецизна. Free, no ads.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.098
6.041
Стај си линк на десктоп не ти треба апликација за време.

mkd

hello world
5 јуни 2007
321
164
Пробај ги Framelapse и Lapse it. И двете имаат и Pro верзија. Еве линкови до апликациите:
Framelapse: Framelapse - Time Lapse Camera – Android-Apps auf Google Play
Lapse it: Lapse It • Time Lapse Camera – Android-Apps auf Google Play

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.145
1.543
Скопје
Дали знаете некоја апликација за менаџирање на полнењето на батеријата пр. да се зададе опсег до каде да се полни и штом се достигни тој опсег автоматски да се прекине полнењето. Барав нешто но апликациите што ги најдов не го прекинуваат полнењето штом го надминат зададениот опсег.
Oва е возможно само со рутиран android. Еве линк од апликацијата што ја бараш.

kirev

senior
31 мај 2010
9.071
7.756
Xiaomi нема проблем со рутирање. Анхоч, хм, прочитај во гаранцискиот лист.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.145
1.543
Скопје
Благодарам на одговорот @Psycore
Но доколку го рутирам моб. ја губам гаранцијата нели?
Со Телеком/Вип ја губиш сигурно. Другиве какви услови имаат не знам. Најубаво да си прашаш таму.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Некој да предложи ebook reader, што би бил добар за на амолед екран? Само текстот да свети, за да помалце троши батерија. :)

Викса

lurker
12 март 2011
574
691

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Дали некој користи аларм апликација со опција кога имате аларм на повторување(на пр. пон-пет) да се исклучи само следниот ден а наредниот пак да си функционира алармот.На миуи алармот имаше оваква функција те прашува дали да се исклучи целосно алармот или само наредниот ден.Барав на плеј стор не можам да најдам аларм со оваква функција.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Дали некој користи аларм апликација со опција кога имате аларм на повторување(на пр. пон-пет) да се исклучи само следниот ден а наредниот пак да си функционира алармот.На миуи алармот имаше оваква функција те прашува дали да се исклучи целосно алармот или само наредниот ден.Барав на плеј стор не можам да најдам аларм со оваква функција.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.sleep&hl=en

Имаш функција "Skip alarm", го прескокнува првиот нареден аларм, а после тоа продолжува како што си го наместил. Има и уште неколку интересни работи, пример исклучување со NFC лепенка и слично.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.630
1.798
Доста ми фали ова, еве на овој ЕМУИ на Хуавеи, нема таква опција, дури нема опција да се исклучи ако се разбудиш порано, на миуи има нотификација каде можеш да претисниш турн офф и тој ќе се исклучи. Кај хуавеито го нема тоа, мора да одиш во менито и да го исклучиш, целосно и да се надеваш дека ќе ти текне пак да го вклучиш, или пак да го чекаш да ѕвони.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Доста ми фали ова, еве на овој ЕМУИ на Хуавеи, нема таква опција, дури нема опција да се исклучи ако се разбудиш порано, на миуи има нотификација каде можеш да претисниш турн офф и тој ќе се исклучи. Кај хуавеито го нема тоа, мора да одиш во менито и да го исклучиш, целосно и да се надеваш дека ќе ти текне пак да го вклучиш, или пак да го чекаш да ѕвони.
Така е и мене ми фали доста...

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Топла препорака за default browser. Минимализам до јаја.
Мал и брз, спакуван со night mode и разни екстри. После долго време користење на Firefox Focus, ова мало браузерче успеа да ме освои само за еден ден, по што следуваше uninstall на Focus.

https://play.google.com/store/apps/details?id=mark.via.gp&hl=en

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.291
Мал и брз, спакуван со night mode и разни екстри. После долго време користење на Firefox Focus, ова мало браузерче успеа да ме освои само за еден ден, по што следуваше uninstall на Focus.

Свака част за апликацијава. Овој browser има огромни шанси да ми стане default затоа што гледам навистина интелигентни решенија.

Мој предлог за апликација е Boldbeast Recorder за снимање на разговори (исто така може да служи како диктафон)
За разлика од платената верзија оваа не снима автоматски но има overlay record button со кој може да се почне снимањето пред или за време на разговорот.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.boldbeast.recorder

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
МоБДро директ од преку браузер да симнува и инсталира , апликација МоБДро е ѕверотиња( за андроид)
Aако збориме за броусер тогаш Aloha дефинитивно

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје

Од вчера го користам како прв прелистувач,хромот отиде анинстал,предобар е,фала за препораката :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно