Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Конечно Paypal и во Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Нема веќе пејпал со Тутунска банка! Ова ми е трет пост кај што пишувам. дај читајте.

Не ти е прецизно напишана реченицата погоре, т.е. не ти е точна.

Пејпал со Тутунска си функционира најнормално.

Тоа што веќе не може е НОВИ РЕГИСТРАЦИИ на пејпал, со картичка од тутунска. Со други банки не знам...

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396

tonkac

read-only
20 мај 2011
5
0
Здраво
Би прашал дали некој во скоро време (последниве 30 дена) линкувал кредитна картичка на PayPal, односно се верифицирал со неа. И ако може напишете која картичка и од која банка. Од NLB како што знаеме сите веќе не се линкуваат. Благодарам

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Здраво
Би прашал дали некој во скоро време (последниве 30 дена) линкувал кредитна картичка на PayPal, односно се верифицирал со неа. И ако може напишете која картичка и од која банка. Од NLB како што знаеме сите веќе не се линкуваат. Благодарам

Лично не сум пробал во последните неколку месеци, ама како што читам низ форумите не може повеќе да се регистрира. Знаат дека си од Македонија и не може да ја додадеш картичката.

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Здраво

Стави 2 евра на картичката од НЛБ и пробај да ја верифицираш и да не пројде ништо нема да изгубиш, мислам дека може да се направи пејпал акаунт преку картица од Охридска банка .

tonkac

read-only
20 мај 2011
5
0
Во август минатата година регистрирав PayPal со адреса Словениа и го верифицирав со NLB MasterCard. Ми функционираше до пред две недели кога ме открија и ми го лимитираа акаунтот. После тоа отворив нов PayPal и пробав да го верификувам со NLB Visa Electron, ама не проаѓа. Затоа прашувам дали некој во скоро време верификувал акаунт со картичка од друга банка. По форумиве некој кажуваат дека им работи PayPal и со картички од Охридска банка или Комерцијална. Но дали има некој што лично во скоро време верифицирал со овие картички, бидејќи може сега и тиа да се забранети.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Отворете си сметка у поасална држава ( случајот со татко ми), или чекајте додека да го уведат пејпал и кај нас.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
У грција незнам кој би сакал да отвори, а у другите мислам дека се осакатени картиците некако ги нема некои можности, па затоа кажав Словенија.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.769
3.480
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Извозно-Кредитна Банка (ИК Банка) сега станува ХалкБанк купена од Турци. Денес таа се ребрендира во ХалкБанк. ХалкБанк е доста стара банка, и една од најголемите банки во Турција. PayPal ја поддржува Турција, што значи дека методот кој го користевме со НЛБ треба да работи и со ХалкБанк, исто така имаат и Е-Банкинг.

Vlado.T

hello world
28 мај 2010
233
13
Vlado.T's setup  
Processor & Cooler
4th Generation Intel® Core™ i7-4700MQ (2.40GHz 1600MHz 6MB)
Storage
1TB HDD 5400 RPM
RAM
8GB Dual Channel DDR3L-1333 / 1600 MHz (2 SO-DIMM slots)
Video card
Intel® HD Graphics 4600
OS
Windows
Извозно-Кредитна Банка (ИК Банка) сега станува ХалкБанк купена од Турци. Денес таа се ребрендира во ХалкБанк. ХалкБанк е доста стара банка, и една од најголемите банки во Турција. PayPal ја поддржува Турција, што значи дека методот кој го користевме со НЛБ треба да работи и со ХалкБанк, исто така имаат и Е-Банкинг.

Visa или MasterCard да отворам? И колку е ова сигурно ?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.769
3.480
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Visa или MasterCard да отворам? И колку е ова сигурно ?

facepalm.jpg

Вчера се ребрендираа, од кај да знам колку е сигурно. Иди пробај.

Zee

hello world
10 септември 2010
209
22
Duri i bosancite ne izbegnuvaat!

Во декември пристигнува балкански PayPal, недостапен за Македонија
САРАЕВО / 24.11.10 / 14:34
Кон средината на декември годинава босанската компанија Пик д.о.о ќе го пушти во
употреба сервисот PikPay за сигурно плаќање и наплата преку интернет за сите правни и физички лица.

Услугата која е идентична како онаа што ја нуди PayPal, ќе биде достапна за Босна и
Херцеговина, а потоа и за Хрватска, Србија и Црна Гора.

Сите корисници кои ќе се регистрираат на системот, ќе добијат виртуелна Мастер картичка, а по верификацијата ќе може да добијат и физичка припејд Мастер картичка.

Двете картички ќе може да се користат за он лајн плаќање, но подигнувањето на пари на
банкоматите, ќе биде возможно само со физичката картичка.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Јас колку што се распрашав заедно со Србија, Црна Гора ќе ја стават и Македонија. 100% е сигурно дека сметките ќе бидат “осакатени“, односно од нив ќе може да се плаќа, а не може да се примаат пари. Датум: Септември. Доколку има партнери(некоја банка им е), и така се договорат, ќе може и да земаме пари, ама неколку години ова нема да го има, со сигурност.
Значи во блиска иднина - Плаќање Да, Земање пари - Не. Вака е веќе одамна во Русија, а не само во Хрватска, Бугарија, односно така ќе биде и кај нас.
PayPal и eBay телефонските броеви ги кријат како Змијата - нозете, и често ги менуваат. Исто така меил формите, и телефонски броеви на луѓето кои ви требаат. Потерав таа работа да се распрашувам и да барам бидејќи навистина ми треба. Секако вртам бесплатно кон US, и имам слободно време. Маката го тера човекот.
Услов за да Продавате на eBay е да имате верификуван PayPal, без разлика дали ќе го користите, а не можат да ве исплатат преку него, па ќе мораме да не плаќаат преку Moneybookers, единствен систем преку кој можеме да плаќаме - примаме пари, кој не подржува.

Zee

hello world
10 септември 2010
209
22
Krajno vreme e da se napravi nesto okolu podiganjeto sredstva od paypal...Jas poznavam eden tip koj naplakja 15% sto mislam deka e sosema nerealno i skapo...

Jas bi prefrlil pari i za 5% bidejki imam stranska bankarska smetka i domasna devizna preku koi mozam besplatno da si gi prefrlam parite bez troshoci. Stranskata mi e povrzana na paypal, a stom legnat na nejze gi prefrlam od stranskata na makedonskata devizna.

stefan

lurker
13 април 2007
717
555
Прилеп
netops.network
stefan's setup  
Processor & Cooler
i5-1235U
Storage
1TB NVme
RAM
16 GB DDR4-3200
Case
ThinkPad T14 Gen 3
Keyboard
Logitech K470
Monitor
Dell P2425H
OS
Windows 11 / Ubuntu 24.04 LTS
Подобро да не влезе во МК ако ни даде полуфункционален акаунт без "withdraw"

Zee

hello world
10 септември 2010
209
22
Подобро да не влезе во МК ако ни даде полуфункционален акаунт без "withdraw"

Abe paypal bez withdraw ne ti vredi nisto. Imas milion nachini da platis za usluga ili nesto na internet ama nemas nacin bezbedno da primis sredstva preku najlesniot i najkoristeniot internet platezen sistem. Mora da koristis IBAN prefrlanje koe ima pogolemi % vo fees i nikoj nema da se nafati da ti prefrli taka pari.

Pari od prodazba, ebay, site strani sto imaat isplati od internet zarabotuvanje koristat paypal. Ako sakas da rabotis na internet moras nekako da gi prefrlas parite.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Уште да кажете “Подобро да не доаѓа PayPal, ако се осакатени сметките!“. Пардон. Го кажавте. Сето ова е направено со голема претпазливост и тие секако дека се внимателни и ќе помине време додека стекнат доверба во нас.

Има голема злоупотреба од Македонците, мислам на нешто каде некој ќе ни даде со некоја цел, а ние како индивидуи ќе ја заобиколиме целта да дојдеме до нештото.

Како пример би ја навел темата Бесплатни 60 минути зборување на Skype со Skype кредити!, каде некои членови од повеќе Facebook профили земале промо кодови и ги ставиле на една Skype сметка. Целта е промотивно давање на Skype кредити, односно да се проба услугата, секој да добие 1,17 евра, а не дополнување на 30 евра кредит. Но тоа е што е. Такви сме си во менталитетот.
За некој да стекне доверба во нас, не треба да има злоупотреба на системот, а имам чуство дека тоа дека сепак ќе се случи.

Уште еден пример ќе наведам. Користењето на картичките на NLB Тутунска Банка и регистрирање од земја Словенија. Има лимит, а некој си се заборавил, го надминал и му побарале верификација, а тој секако не може да ја исполни. Еден така, друг така, и секако дека ќе го забележат напливот од такви сметки, и ќе ги блокираат.

Ние самите тоа си го правиме, а потоа друг ни е крив. Треба да не го правиме ова, за да можеме да посочиме виновник, а вака неможеме. Секако дека ќе речете “немаме избор“, во што верувам дека е така, бидејќи и јас сум го искусил тоа, но неможеме да признаеме пред самите себе дека не го правиме тоа.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Доста бе веке со македонците та македонците...
Што мислите вие само во Македонија се прават далавери?
Бог да чува...

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Како пример би ја навел темата Бесплатни 60 минути зборување на Skype со Skype кредити!, каде некои членови од повеќе Facebook профили земале промо кодови и ги ставиле на една Skype сметка. Целта е промотивно давање на Skype кредити, односно да се проба услугата, секој да добие 1,17 евра, а не дополнување на 30 евра кредит. Но тоа е што е. Такви сме си во менталитетот.
За некој да стекне доверба во нас, не треба да има злоупотреба на системот, а имам чуство дека тоа дека сепак ќе се случи

Шо ни фали бе, на Godaddy промоциите за 1 ден се трошат. Им го дадов линкот на 25 пријатели, и тие ми го копираа кодот за скајп кредитот, ако сакаа ќе си го искористеа.

Zee

hello world
10 септември 2010
209
22
Доста бе веке со македонците та македонците...
Што мислите вие само во Македонија се прават далавери?
Бог да чува...

Pa izgleda deka da, koga edna Albanija Bosna i Bugarija imaat paypal a vekje i srbija kje dobie od dekemvri ovaa godina...sto da se kazhe drugo osven deka nie ostanavme najpoganiot narod vo Evropa?

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно