FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.557
- 19.235
Буџет?Не планирам да спијам со вклучена клима и не планирам да се грејам на истата, само backup за инцидентно загревање на просторот.
Буџет?Не планирам да спијам со вклучена клима и не планирам да се грејам на истата, само backup за инцидентно загревање на просторот.
1. Daikin FXTF50Ќе ве замолам за сугестии и предлози.
1. Клима уред за во салон, ~55 m2, ПВЦ прозори 4 сезонско стакло, куќа со изолација, дупли надворешни ѕидови/камена волна, централно греење - шпорет на пелети, немам потреба од загревање. Клима уредот ќе се користи за разладување во летниот период.
2. Клима уред за во спална соба ~30 м2. Иако греењето е решено за целиот објект би сакал да имам опционо греење/ладење за оваа просторија.
Секој совет е добредојден.
Се консултирав со мајстор и мајсторот ми рече дека до таа сума аери е најдобро од вивакс. Толкав е буџетот и тоа еКола ко ќе купуваш ако е поволна на слепо ја купуваш?Е ова ти е за греење,па пробај земи на слепо,јас се зезнав со клима еднаш,немој и ти!
И мене не ми се погоди,а точно и жив и здрав останав...Само зимата си имав термо и си го допуштав..То е жив здрав,само покус со 33000ден..Кој рано рани 2 среќи граби,да не останиш без ниедна,а мајсторот да ти ги грабни двете(маржа клима и монтажа)...Далеку е зимата,чекај размисли присобери,научи прочитај!!Се консултирав со мајстор и мајсторот ми рече дека до таа сума аери е најдобро од вивакс. Толкав е буџетот и тоа еДа сме живи и здрави ако не се погоди
1. Пошто имаш добра изолација и бараш за ладење, наефтиниот инвертер 5kw е повеќе од доволен за разладување. Немаш потреби од клими од 700-800 евра.Ќе ве замолам за сугестии и предлози.
1. Клима уред за во салон, ~55 m2, ПВЦ прозори 4 сезонско стакло, куќа со изолација, дупли надворешни ѕидови/камена волна, централно греење - шпорет на пелети, немам потреба од загревање. Клима уредот ќе се користи за разладување во летниот период.
2. Клима уред за во спална соба ~30 м2. Иако греењето е решено за целиот објект би сакал да имам опционо греење/ладење за оваа просторија.
Секој совет е добредојден.
Клими.мк почнале со бренд изгледа TSТ: T.S.T LOMO CH 12ABE4D по супер цена од 19.990 ден. .
Изгледа земале залепиле налепница кинезиве да им ставаат пред да им ги пратат, самите си викаат дека е старата Gree Lomo Eco.
Браво за презентацијата!Кога веќе спомна не е грешка да споделиш.
Благодариме на критиките!Браво за презентацијата!
Убаво презентирано, со мноштво технички податоци како модел на компресор, визуелно покажан изменувачот и внатрешноста, итн. Ова треба да биде пример за сите други, а за сега е секако светлосни години подобро и поинформативно од се што сум видел овде.
Дури бев во искушение да премолчам коментар за тоа дека сунѓерите под горниот капак на надворешната единица, ќе елиминираат бучава ако климата не е добро нивелирана на носачите. Но сигурно не одмагаат во таа насока.![]()
Секако. Договор со продукцијата имаме за минимално 5 видеа, така да ке има секако уште.Очекувам да има и за други модели презентација од други фирми
Ова и го кажував.Ако не е монтирана по стандард не сунѓери ако сакаш и душекот од дома стави и го има да го слушаш хилтот секоја вечер![]()
Каде може да најдам од овие штрафови?Ова и го кажував.
Мора добра нивелација на носачите (и потоа надворешната единица).
Сунѓерите ќе помагаат донекаде, ако се растропа да не се слуша до толку, но штрафовите прават цврста спрега преку која се пренесуваат вибрации меѓу поклопецот и остатокот од климата. Затоа тие „сајлент баферите“ кои се ставаат под надворешната единица се два штрафа кои немаат директна врска меѓу себе, со што вибрациите се „впиваат“ во гумата.
Како и да е, за пофалба е што ги има тие сунѓери, ретко може да се видат.
(иако гарант ќе се најде некој да каже дека на некои други клими не им ни требаат) :hay:
![]()
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден