Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

iPhone 7 - Генерална дискусија

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.767
10.099
Ејпл не измислило за ништо топла вода, се што имаат, постоело и претходно. Они успеваат само подобро да ги имплементираат идеите кои другите ги смислиле, што е сепак за пофалба, пошто другите не успеале во истото.
Но смешно е да се каже дека се лидер во нова технологија.

Ова е многу релативно. Дали си лидер во нова технологија само ако ја измислиш или ако ја воведеш во комерцијална употреба?

Apple секогаш е меѓу првите што ја воведува комерцијално, а ова е да речеме скоро исто толку тешко како да го измислиш нештото. Сега повеќето работи им се хит, имаат и утки, ама најчесто кога ќе воведат нешто - воведено е како што треба.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Или нешто вакво сакаш од вашите бенчови менчови антуту бутуту митуту, пошо тоа ве интересира.
14355533_1162687920469437_2605886958509762038_n.jpg

• ми се допаѓа
Реакции: voah

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Moја грешка, прочитав како да е прогласен за најдобар екран на светот, не LCD.

Во некои области најдобар, во некои области најдобар во LCD сегментот.

Едно кајшто го надминаа и ОЛЕД е прецизноста на боите - до 1.1jncd практично первезно перфектно. Исто и во најпрецизно осветлвуање, најмала рефлексија и најголема читливост при висока амбиентална осветленост.

Таму кајшто не можат со ОЛЕД е контрастот и аголот на гледање, во другото прилично би се носел солидно.

• ми се допаѓа

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Смартфон индустријата.

Шах мат хаха... :)
youdontsay.png

Затоа си пишува најдобар LCD екран, тоа е како да кажеш iPhone 7 е најдобриот iPhone досега. :D

Apple го фали како Retina HD (така беше мислам), ама искрено кога веќе не сменија дизајн, требаше да фукнат еден AMOLED или OLED.
Чекај, чекај... Уште малку сите ќе почанат да користат OLED дисплеи, а Епл дефинитивно ќе има најдобри и единствени LCD-a на светот без никаква конкуренција.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Последна промена:
  • ми се допаѓа

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ајде по 17-ти пат бидејќи очигледно не ви е јасно, или поточно не ви одговара да ви биде јасно.

1. Ниту еден на темава, нема спомнато нешто или има негирано дека 6s/7 се најбрзите телефони во светот, мислам ок е, знам дека во недосаток на други предности мора да се борите за едиственото нешто што можете, али малце усул. Нагло од ip7 се вративме на 6s, тоа е тој познат и на далеку прочуен спин :)

2. Ќе си дозовлам да зборам во име на повеќето андроид корисници, не ни е толку битно телефонот да биде најбрз, битно ни е да имаме најдобар екран, камера, дизјан, брзо полнење, егрономија, камера, кастомизации, опција за менување на ром, кернел, повеќе телефони како избор (ефтини и скапи) рут итн.

3. Веродостојно видео неможе да се направи, затоа што на претходната страна има МОЕ видео во кое на iOS 9.3 ip6 крашува twitter апликацијата, и пак никому ништо, затоа што нели, тоа е од YT/viemo, а они/вие не сте го виделе лично, па така за разлика од видеата во кои iPhone доминира, видеата во кои не е така доминантен, не се важат, и мора да го имаш телефонот, значи лицемерие од највисок можен ранк.

За крај, не ме знаете лично, и не знаете што зборувам со луѓето кои ги интересираат телефони, вчера го застапував iPhone како најбрзиот телефон, и се убедував дека му нема конкуренција, баш за оваа тема уствари, и сопствениот кој го има ip6s+ ми кажа дека iOS 10 бил тапа, му крашувале апликации и имало еднен куп багови, кажа и дека за разлика од порано сега iOS не е веќе тоа што бил, истото што gajche го кажува на другиот форум.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Ајде по 17-ти пат бидејќи очигледно не ви е јасно, или поточно не ви одговара да ви биде јасно.

2. Ќе си дозовлам да зборам во име на повеќето андроид корисници, не ни е толку битно телеофонот да биде најбрз, битно ни е да имаме ̶н̶а̶ј̶д̶о̶б̶а̶р̶ ̶е̶к̶р̶а̶н̶,̶ ̶к̶а̶м̶е̶р̶а̶,̶ ̶д̶и̶з̶ј̶а̶н̶,̶ ̶б̶р̶з̶о̶ ̶п̶о̶л̶н̶е̶њ̶е̶,̶ ̶е̶г̶р̶о̶н̶о̶м̶и̶ј̶а̶,̶ ̶к̶а̶м̶е̶р̶а̶,̶ ̶кастомизации, опција за менување на ром, кернел, ̶п̶о̶в̶е̶ќ̶е̶ ̶т̶е̶л̶е̶ф̶о̶н̶и̶ ̶к̶а̶к̶о̶ ̶и̶з̶б̶о̶р̶ ̶(̶е̶ф̶т̶и̶н̶и̶ ̶и̶ ̶с̶к̶а̶п̶и̶)̶ ̶р̶у̶т̶ ̶и̶т̶н̶.̶

there_i_fixed_it_postcard-r2aa5e40e72f8464a84873844152d5d9d_vgbaq_8byvr_324.jpg

Толку се добива, ништо повеќе.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Како тоа толку?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.767
10.099
За крај, не ме знаете лично, и не знаете што зборувам со луѓето кои ги интересираат телефони, вчера го застапував iPhone како најбрзиот телефон, и се убедував дека му нема конкуренција,

До кај дојде светот, ти да го фалиш Apple, а јас Samsung за амоледите...

Темни времиња идат :)

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Или другар има s7 8890 или еве ти имаш може да направиме веродостојно видео, и да се разјаснат работите.
Уствари, после волку јадење профитерол, време е да отиде цел форум кај @krale у дуќан со некоја 200-300fps камера и на лице место да се сними вистинско unbiased видео.
После тоа у читална нормално за да се продужи со топиков live.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64

1. Ниту еден на темава, нема спомнато нешто или има негирано дека 6s/7 се најбрзите телефони во светот, мислам ок е, знам дека во недосаток на други предности мора да се борите за едиственото нешто што можете, али малце усул. Нагло од ip7 се вративме на 6s, тоа е тој познат и на далеку прочуен спин :)

2. Ќе си дозовлам да зборам во име на повеќето андроид корисници, не ни е толку битно телефонот да биде најбрз, битно ни е да имаме најдобар екран, камера, дизјан, брзо полнење, егрономија, камера, кастомизации, опција за менување на ром, кернел, повеќе телефони како избор (ефтини и скапи) рут итн.
Најпрвин пастирам видеа од 6s бидејќи еквинос варијантата од с7 споредба со ипхоне 7 ја нема бар сеуште. Најдобар екран е... не знам според последните анализи што прочитав екранот на iphone 7 е најпрецизен со најреални бои. Ако професионален фотограф ги користи двата телефона да камерата на с7 е навистина подбра но од типот point and shot, камерата на 7 е подобра опција. Дизајнот мене на iphonot ми е навистина поубав од оној на с7 цата, можеби с7 еџ да изгледа подобро поради заоблените рабови но 5.5 инчен телефон не би зимал, преголем, неупотреблив. Ергономијата е дефинитивно подобра кај ајфонот.

Во врска споредба с7 со 6s, со 7 цата не се ни осмелувам.
Другар ми има с7 и секој ден ги чепкам споредувам двата и ти велам со сигурност ако сакаш јас ќе направам видео, едноставно с7 цата нема шанси.

Уствари, после волку јадење профитерол, време е да отиде цел форум кај @krale у дуќан со некоја 200-300fps камера и на лице место да се сними вистинско unbiased видео.
После тоа у читална нормално за да се продужи со топиков live.
Хаха ја се слагам, само дежурен сум и Сабота, и Недела, ако може околу 18-19 часот.

Изменето од модератор:

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Најпрвин пастирам видеа од 6s бидејќи еквинос варијантата од с7 споредба со ипхоне 7 ја нема бар сеуште. Најдобар екран е... не знам според последните анализи што прочитав екранот на iphone 7 е најпрецизен со најреални бои. Ако професионален фотограф ги користи двата телефона да камерата на с7 е навистина подбра но од типот point and shot, камерата на 7 е подобра опција. Дизајнот мене на iphonot ми е навистина поубав од оној на с7 цата, можеби с7 еџ да изгледа подобро поради заоблените рабови но 5.5 инчен телефон не би зимал, преголем, неупотреблив. Ергономијата е дефинитивно подобра кај ајфонот.

Во врска споредба с7 со 6s, со 7 цата не се ни осмелувам.
Другар ми има с7 и секој ден ги чепкам споредувам двата и ти велам со сигурност ако сакаш јас ќе направам видео, едноставно с7 цата нема шанси.

Другар, како прво незнам колку ги разбирате дисплеиве па ќе пробам да ви доловам. Мерка за девијација на бои е делта, која начуно е докажно дека под <2 веќе не прави разлика горе доле, што значи ако имаш мерна едицина за сатурација, или прецизност на бои, и на пример кај iPhone-от варира за 1.9 додека кај S7 за 2.1, дали мислиш дека ти лично или било кој ќе примети разлика? згора на тоа, бидејќи 99% од страните, се клик бејт бљувотини, и платени страни кои немаат ПОЈМА за тоа како работи одредена технологија, или како истата се тестира, постојат овие дебати, да не беше така немаше воопшто да го правиме овој муабет, приказната за LCD-та (кај мобилни) заврши во 2014, со појавата на Note 4 т.е. таа генерација на Amoled-и, во сегашноста, разликата е толку голема, што срамота е воопшто да се говори за тоа кој дисплеј е супериорен. Истите страни кои ги зборам, не го користат бејзик модот (sRGB) при споредба на уредите! што е резил и брука за еден tech "новинар" едитор или што и да е, па така после доаѓа до митовите како Samsung имал нереални и вештачки бои, абе џигер да ти пукне. За егрономија исто така немој жити мене, срамота е.

Кога ја спомна прецизноста како репер, еве ти на пример 6s vs S7,

80554.png

80553.png

80555.png

80556.png

Тука ако си реален, ќе ставиме крај на дискусијата за дисплеите, можеме да збориме за CPU/GPU итн.

Последна промена:

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
DisplayMate излезе со нови податоци според кои екранот на iPhone 7 е најдобриот LCD екран во историјата на мобилните телефони, при тоа рушејќи и бројни рекорди од сите сегменти на дисплеи. Според нивната детална анализа, екранот има срушено многу рекорди во областа која ја истражуваат:

1. Најпрецизно прикажување на бои од било каков екран (1.1jncd - за окото неприметно различно од совршено)
2. Најпрецино осветлување од било каков екран (+-2%) - за окото неприметно различно од совршено)
3. Најголема висока осветленост на било кој мобилен со просечна АПЛ ниво (602-705нити)
4. Највисок контраст за било кој IPS LCD екран (1.762)
5. Најмала рефлексија на било кој смартфон екран (4.4%) (рекордот за било каков екран го држи iPad Pro 9.7" со само 1.7% рефлексија)
6. Највисок контраст под услови на висока амбиентална светлина за смартфон (137-160)
7. Најмала варијација на бои со менување на агол на гледање (2.1 jncd)
8. Екстремно висок контраст и интензитет со гама 2.21 - за окото неприметно различно од совршено

DisplayMate објавува и дека новиот дисплеј го има новиот широк DCI-P3 color gamut како и новите 4K UHD телевизори, со што можат прецизно да го емитуваат секој 4K тв или видео сигнал. Бидејќи iPhone 7 има ретина екран, објавува DisplayMate, не му е потребна и 4K резолуција, бидејќи сликата веќе изгледа совршено остра во нормалните агли на гледање.

Од DisplayMate изразуваат и зачуденост зошто Apple не го рекламирале многу повеќе натпросечниот дисплеј, кога тој тоа го заслужува.
Display Mate ... пуффф
Сега ќе видиш ти нашите ЕКСПЕРТИ...
Не се разбираш ти еве сам увери се ...
Пушти иста слика на ајфонот 7 и на С7 и сам ке приметиш...
Displey Mate врска немаат тие мерењата што ги образложи ти...
Да не ти се верува дааа :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Oва не точно, A9/A10 иако користат јадра на ARM, сепак се модифицирани и оптимизирани од страна на Apple, ако е така тогаш ни 8890 не е на Samsung.
Знам дека се модифицирани, но технологијата/архитектурата е на АРМ.
Си пишува јасно што се Apple/Samsung/Huawei - Тhird Parties, компании кои добиваат лиценца од АРМ да модифицираат нешто ВЕЌЕ смислено. Не смислуваат ништо посебно/ново, туку модифицираат.
Затоа не треба цела слава да им се препишува само на нив, ако се прави така и некои мислат дека се толку способни, нека си создадат свои архитектури.
Можда погрешно е малце поистоветувањето со Андроид ако се земе предвид дека корисни Linux Kernel, кој е па UNIX базиран, исто како и OS-X/IOS. Така па би испаднало и тие дека се слични...
Нема везе, лошо изведена споредба.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Знам дека се модифицирани, но технологијата/архитектурата е на АРМ.
Си пишува јасно што се Apple/Samsung/Huawei - Тhird Parties, компании кои добиваат лиценца од АРМ да модифицираат нешто ВЕЌЕ смислено. Не смислуваат ништо посебно/ново, туку модифицираат.
Затоа не треба цела слава да им се препишува само на нив, ако се прави така и некои мислат дека се толку способни, нека си создадат свои архитектури.
Можда погрешно е малце поистоветувањето со Андроид ако се земе предвид дека корисни Linux Kernel, кој е па UNIX базиран, исто како и OS-X/IOS. Така па би испаднало и тие дека се слични...
Нема везе, лошо изведена споредба.

Никој и ме им ја препишува, сем Apple (хардкор фанбојс)

Поентата е дека иако јадрата се на ARM сепак голема улога има и интерниот дизјан, ако не е така немаше да има толкава предност во потрошувачка а и перформанси 8890 наспроти другите A72/A53 базирани чипови.

A9 на пример исто така е познат што многу малце трокира, ова не е предност овозможена од страна на ARM.

19 јуни 2015
605
1.347
Скопје
AleksandarCaki's setup  
Processor & Cooler
I7 8700k 5.0ghz 1.37v(manual mode) *Delided, CM Nepton 240m (4x Corsair ML120Pro RGB)
Motherboard
Asus z370-e Strix
Storage
Samsung 960 Evo 250gb, Samsung 850 pro 256gb, Samsung 850 pro 512gb, WD Black FZEX 1tb, WD Blue EZEX 1tb
PSU
Cooler Master V850 - Fully Modular 850W 80 PLUS Gold
RAM
HyperX Fury RGB DDR4 32GB 3200MHZ CL16
Video card
MSI Duke 1080ti OC, 2025core, 12000 mem + Kraken X41 + Kraken G12 bracket + 1x Corsair ML140 Pro LED RGB
Case
Corsair Air 540 (3x Corsair ML 120 Pro LED RGB)
Mouse
Logitech g502 Proteus Spectrum, Logitech g700s
Keyboard
Coolermaster Masterkeys PRO L RGB, cherry mx red
Audio
Creative Sound BlasterX Katana
Monitor
LG 34GK950G 34" 120hz G-Sync 3440x1440
OS
Windows 10
Ама скроз не сум фан на едниве и другиве. Го користам телефонот за меил, ноутс, камера, фејзбук инстаграм и музика. Можам да потврдам дека со ios10 камерата троа поспоро се пали на моменти. Iphone 6s корисник. Ич не ме интересирало колку кошта телефонот, секоја втора година добивам с модел од јаболкиве и не ме интересира ни рам ни ром нит ништо, не сум фан некој на телефони. Дека ми крешале апликации ми крешале. Еднаш у месец сигурно ми има крешнато Instagram, приметувам дека и вибер сецка на подолги конверзации. Не сум користел android затоа што ios-ot неверојатно многу ме има осакатено како корисник, незнам мени да отворам кога ќе чепнам. И ова е лошо, воопште не го бранам ама еве ви информации од прва рака, скроз непристрасни. За дизајн мене ми се допаѓа ајфонот бидејки убаво ми лежи на рака. Од батеријата сум задоволен, ми држи цел ден и има ресто нешто, а постојано сум на телефон. За фалење нема што да пишувам прочитано е тоа и искусено верувам од грото луѓе на темава. Инаку би дал шанса на било кој андроид доколку го добијам гага, како јаболкиве.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Дека ми крешале апликации ми крешале. Еднаш у месец сигурно ми има крешнато Instagram, приметувам дека и вибер сецка на подолги конверзации.

hahaha abene go brani androjid kajniv mn povekje krasuva. nee dobro ic

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Пошто сега нема да бидам присутен на темава во следните неколку часа, постирајте со осет, без напади директни, навреди и слично.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Ама скроз не сум фан на едниве и другиве. Го користам телефонот за меил, ноутс, камера, фејзбук инстаграм и музика. Можам да потврдам дека со ios10 камерата троа поспоро се пали на моменти. Iphone 6s корисник. Ич не ме интересирало колку кошта телефонот, секоја втора година добивам с модел од јаболкиве и не ме интересира ни рам ни ром нит ништо, не сум фан некој на телефони. Дека ми крешале апликации ми крешале. Еднаш у месец сигурно ми има крешнато Instagram, приметувам дека и вибер сецка на подолги конверзации. Не сум користел android затоа што ios-ot неверојатно многу ме има осакатено како корисник, незнам мени да отворам кога ќе чепнам. И ова е лошо, воопште не го бранам ама еве ви информации од прва рака, скроз непристрасни. За дизајн мене ми се допаѓа ајфонот бидејки убаво ми лежи на рака. Од батеријата сум задоволен, ми држи цел ден и има ресто нешто, а постојано сум на телефон. За фалење нема што да пишувам прочитано е тоа и искусено верувам од грото луѓе на темава. Инаку би дал шанса на било кој андроид доколку го добијам гага, како јаболкиве.
И јас не сум фан на еднивен и другите користам Nokia 105 dual sim а имам 3 паметни телефони(2 еипл, еден од 2013 и тој малиот 4 инчен од 2015 мислам дека беше)

Него ме интересира едно прашање

Како ги добиваш јаболките гага ? Дај туториал и ние да ги добиваме да не се трошеме за јаболки.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.481
5.586
Зашо правиш спинови. Тестот на видеата е тотално неверодостоен. Зашо пак тестови бенчмаркови, колку пати во ден отвараш antutu или гикбенч, скоро нитуеднаш. Ама броусер и фб и тапаталк и игрички по 100 пати на ден. Веродостојни тестови се оние каде се уклучува тајмер и се мери времето за кое телефоните ќе отворат затворат и поминат низ апликации а не кликање одеднаш на апликации со два прста.

Еве како изгледа намалена од 2к во 720п резуолуција. Каква разлика.
View: https://youtu.be/pBIPU8aCCgE

А еве го серискиот убиец 6s, што му прави на 2к ноут 7, со еквинос 10 зилјони рам итн.

View: https://youtu.be/3-61FFoJFy0

Sent from my  iPhone
Да, а ова е тотално веродостоен риал лајв тест. Колку пати во ден отвараш 15 апликации од кои 5 игри една по друга и поминуваш по двапати низ нив во рок од 2 минути? Скоро ниту еднаш. Упс, не скоро.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.481
5.586
Исто така за тие апликации кои ги имаш пуштано во претходниот пост, исто и јас ги имам пуштено, можеби еднаш у 6 месеци се гасат. И телефонот никогаш не засецкал.

За мене телефонот е абсолутно не функционален, можеби за некој кој ќе си игра со ромови и глупости да, али споредбата Нексус 5 со Ајфон ти е многу мизерна.
Имам нексус 5, имав и ајфон 6 (не 6с). Зборот мизерно за функционалност и брзина тука може да се поврзе само со ајфон шестката, а со оглед дека ајфон шестката е една година понов од нексусот зборот мизерно може слободно и да се дуплира.

Нови мислења

Последни теми

На врв Дно