Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Мислев да нарачувам ПГ, за тоа ми беше ...Ама ништо ...Поздрав

Ќе ти кажев да земеш од „едната продавница“, ама гледам дека го поскапеле и него и шипингот (плус тоа што ДХЛ Експрес им е поевтин од обична пошта, ама со него царинење/даночење не ти бега).

Јас, како што имам кажано, користам ПГ од Интер-Хем и додавам малку од овој странскиот „убавиот“ само за да го разбие мирисот, околу 10%. Уште ми трае литрото ПГ од лани од Инавера.

Доволно ми е, особено кога ќе се сетам на цената, престанува да ми смрди. :cool:

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Ќе ти кажев да земеш од „едната продавница“, ама гледам дека го поскапеле и него и шипингот (плус тоа што ДХЛ Експрес им е поевтин од обична пошта, ама со него царинење/даночење не ти бега).

Јас, како што имам кажано, користам ПГ од Интер-Хем и додавам малку од овој странскиот „убавиот“ само за да го разбие мирисот, околу 10%. Уште ми трае литрото ПГ од лани од Инавера.

Доволно ми е, особено кога ќе се сетам на цената, престанува да ми смрди. :cool:
Го пробав тој на Интер Хем и чувствувам некој непријатен мирис на хемикалија, а не треба да има никаков мирис... Поздрав..

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Тоа ПГ-то поради својата природа влече мирис од бурињата/цистерните во кои претходно пренесувале други хемикалии...

Генерално, бидејќи е тежина, ПГ и ВГ секогаш е подобро да се зема од држави поблиску до нас поради поштарината, ама јас не сум налетал на некоја продавница од околниве земји да испорачува до кај нас.

На времето (уште пред мое време) можеше да се најде само на Ибеј, гледам дека и сега има, ама е исто скап шипингот.

Сега ми текна на Lubrisolve, на времето се имав допишувано со нив да нè стават за испорака, сега гледам дека нè ставиле и е една од поповолните во Британија, пошто е специјализирана за хемиски производи, но има оддел за вејпање, па не би требало да смрди. Ама шипингот пак е 20 фунти... Иако е Royal Mail, отприлика најпоузданата обична пошта у свет. :) Додека на Ибеј се поскапи и плус со economy пошта (веројатно без тракинг)...

Dragance

read-only
6 мај 2007
10
5
Чисто информативно колку пари се ПГ и ВГ од Интерхем? Да знам да споредам со странскиве.

infamous21

read-only
23 октомври 2011
18
22
Поздрав до @Sharlovski
Втор пат земам течности од него, супер квалитет, испратени брзо и што е најважно во чисти и педантно спакувани шишенца.

П.С. Човекот знае и да испрати по некое поклонче ;)
Препорака од мене.

25 ноември 2014
1.536
1.967
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Да го види некој четот меѓу мене и шарло на вибер изглеа ко со дилерот да си праам муабет на месец дена :ROFLMAO:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.277
Скопје
hackitfree.github.io
Да го види некој четот меѓу мене и шарло на вибер изглеа ко со дилерот да си праам муабет на месец дена :ROFLMAO:
Течно ТХЦ 20% ;)
И да додадам - само одлично искуство со Шефот Шарло (y)

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Поздрав до сите, денеска е ден да си евоцирам спомени, така ми дојде што да правам и решив да ве поздравам :)

Велигден 2018 решив да ги оставам цигарите, ова е мојот прв пост од кога стигна Ендурата од @Sharlovski по не знам колку приватни пораки разменети со него и со @Metuzalem . После тоа се редеа модови, тенкови, жици, памуци. Во Јуни 2020 го откачив и никотинот и за неполни два месеци од тогаш го оставив вејпот комплет. Од тогаш до сега сум буквално и без едното и другото. Да не беше темава и форумот не знам дали ќе успеев да ги оставам цигарите така да секогаш ќе сум благодарен на сите членови за советите охрабрувањето и насоките од самиот почетокот!

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.277
Скопје
hackitfree.github.io
Ај ме потсетивте со темава - повторен обид да се прилагодам на Е-циг

0-02-0a-fc8eb2bc850c80f54fb1aa26fcf210ea34ec99306ac865f16e5fc7c468dacfb3_f15a8fc892bfd397.jpg

И така е ладно надвор веќе - течности од шефот @Sharlovski имам сеуште - трета среќа - ќе пазам да не влечам силно - да не си ја горам устата (дека опремава ми е јака - за облаци правење) .
Уиш ми гуд лак (y)
Edit: Па ако иде ќе си купам убаво дувало ;)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Дувалото е еден од клучните фактори дали ќе ги прифатиш ециг.

Јас почнав со некое такво стапче од амбрела и одма се вратив на обична цигара. Најчесто знаат да бидат прскалки на жешка течност со многу изразена арома од течноста. За разлика од тоа треба чад кој е густ и мазен и кој многу повеќе наликува на цигара.

Дури кога земав ендура ми стана јасно што сум пропуштил. За после тоа да застанам на Skyline и пред се Spica Pro кој го користам и ден денес.

Различно ги перципираме работите и различни танкови/стилови ни се допаѓаат. Но најчесто при премин од обични цигари електронската мора да биде што е можно поблиска до аналогната.

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
"Mainstream" течности има од каде да се земи? Проверив на myeliquidsupplies.com ама пиши се клонови, французите имаат само dinner lady како што проверив

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732
Ај ме потсетивте со темава - повторен обид да се прилагодам на Е-циг

Погледнете го атачментот 132191

И така е ладно надвор веќе - течности од шефот @Sharlovski имам сеуште - трета среќа - ќе пазам да не влечам силно - да не си ја горам устата (дека опремава ми е јака - за облаци правење) .
Уиш ми гуд лак (y)
Edit: Па ако иде ќе си купам убаво дувало ;)
Гуд лак. Моето мислење од два дени - не ја носи со тебе. После неколку дима паркирај ја, на пр., кај телевизорот. Така ќе мора и за два дима да одиш неколку метри, наместо инстинктивно од џеб да ја вадиш и да дувкаш 24/7

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Ај малце совет од поискусните.

Палев скоро пола кутија цигари дневно, пред некое време купив електронска од амбрела, тренд плус (т.е. смок пропод е оригиналот) е сеа ми делува малце чудно во смисла на осетот (веројатно од начинот на абсорбција на никотинот), некако ми делува меко. Имав друго очекување, барем очекував слично на цигарите, али ова е комплетно различно во тој поглед (голем плус е што не смрди како цигарите и сл.)

Во меѓувреме прочитав дека има разлика помеѓу течностите (freebase) и никотинските соли, како и меѓу силината на греачите (цела наука у пм..) башка кога ја купував електронскава како да не ме разбра човекот што работеше таму, сакав да земам друг модел тој ми го препорача овој со 0.8 оми греач-тенк заедно, 22w, а трагично е што немаат резервни со поголем отпор, туку само 0.8. Како парна машина сум. Барем за мене многу поразлично од класичен тутун..
Како и да е, дали да земам некој друг под, со повисок отпор и да ставам никотиска сол (што скоро и да ја нема во државава по тоа што можам да видам) или течност со повисока концентрација на никотин во неа или да барам чаре за моменталниов под т.е. да нарачам нов греач-тенк со повисок отпор од кај кинезите и да лупнам повеќе/помалку никотин во него?!

Пс. Имав купено две 9ки течност од нивните. Немаа нешто многу избор. Не знам ни што квалитет се, ни дали ми се јаки или слаби.. у пм :oops:

Пс.2 не ми се враќа на цигари, секој совет е добредојден.

Фала однапред:):coffee:

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Како парна машина сум
Со оглед на тоа дека си локомотива оправдана е големата количина на пареа. :)
Отпорот на грејачот е оптимизиран според моќноста на батеријата и не е проблемот во него, за различните под-ови потребно е никотински соли со поголем процент никотин (барем 20). Барај прво да пробаш со NIC Salt течности па после јави се овде пак. :)

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Со оглед на тоа дека си локомотива оправдана е големата количина на пареа. :)
Отпорот на грејачот е оптимизиран според моќноста на батеријата и не е проблемот во него, за различните под-ови потребно е никотински соли со поголем процент никотин (барем 20). Барај прво да пробаш со NIC Salt течности па после јави се овде пак. :)
Po toa sto prasuvav/se javuvav, skoro nikade nemase.. taka sto, po se izgleda, otpagja taa varijanta

Ps. Nema da bide jaka nikotinskta sol na 0.8omi?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Po toa sto prasuvav/se javuvav, skoro nikade nemase.. taka sto, po se izgleda, otpagja taa varijanta
Прашај кај @Sharlovski дали има.

Ps. Nema da bide jaka nikotinskta sol na 0.8omi?
Кај подовите, поради нивната конструкција, не можеш да правиш директна споредба со други уреди со исти оми или на исти вати. Секој си е приказна за себе и треба да пробаш. И порано беше така, но кај нив уште повеќе. На почетокот, кога беа слаби и мали, и 50-ка беше малку. o_O Сега дефинитивно не е така, но треба да пробаш, особено со твојот начин на користење (да не си зел подче за дробно, а сакаш усно или обратно).

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Ај малце совет од поискусните.

Палев скоро пола кутија цигари дневно, пред некое време купив електронска од амбрела, тренд плус (т.е. смок пропод е оригиналот) е сеа ми делува малце чудно во смисла на осетот (веројатно од начинот на абсорбција на никотинот), некако ми делува меко. Имав друго очекување, барем очекував слично на цигарите, али ова е комплетно различно во тој поглед (голем плус е што не смрди како цигарите и сл.)

Во меѓувреме прочитав дека има разлика помеѓу течностите (freebase) и никотинските соли, како и меѓу силината на греачите (цела наука у пм..) башка кога ја купував електронскава како да не ме разбра човекот што работеше таму, сакав да земам друг модел тој ми го препорача овој со 0.8 оми греач-тенк заедно, 22w, а трагично е што немаат резервни со поголем отпор, туку само 0.8. Како парна машина сум. Барем за мене многу поразлично од класичен тутун..
Како и да е, дали да земам некој друг под, со повисок отпор и да ставам никотиска сол (што скоро и да ја нема во државава по тоа што можам да видам) или течност со повисока концентрација на никотин во неа или да барам чаре за моменталниов под т.е. да нарачам нов греач-тенк со повисок отпор од кај кинезите и да лупнам повеќе/помалку никотин во него?!

Пс. Имав купено две 9ки течност од нивните. Немаа нешто многу избор. Не знам ни што квалитет се, ни дали ми се јаки или слаби.. у пм :oops:

Пс.2 не ми се враќа на цигари, секој совет е добредојден.

Фала однапред:):coffee:
Колку што разбрав добро, ти сакаш удар на грло а тоа никотинските соли (иако висок процент) не го нудат како freebase никотинот.

Греачот од 0.8 оми работи на повеќе вати (помал отпор) и затоа имаш повеќе пареа ама би требало и повеќе вкус/јачина. со 1.2 оми нема да решиш ништо по мое, ако толку ти смета количината на пареа, тогаш.

Тоа што не знаеш дали ти се јаки или слаби е затоа што најверојатно ти се слаби :) чим не те кашла или не го осеќаш толку ударот на грло како кај обична цигара. По мое да пробаш 18ка никотин, иако е драстична разликата, во случај да ти е прејака, можеш да ја измешаш со 9ката.

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Прашај кај @Sharlovski дали има.

Кај подовите, поради нивната конструкција, не можеш да правиш директна споредба со други уреди со исти оми или на исти вати. Секој си е приказна за себе и треба да пробаш. И порано беше така, но кај нив уште повеќе. На почетокот, кога беа слаби и мали, и 50-ка беше малку. o_O Сега дефинитивно не е така, но треба да пробаш, особено со твојот начин на користење (да не си зел подче за дробно, а сакаш усно или обратно).
Пишува дека е препорачана за мтл. Е сеа, проблемот е што неам ориентација колку сум исчурил еквивалентно на цигари. Со нив имав контрола, кај ова можам цел ден да го парам.. Како и да е, не сум поминал повеќе од 180 влечења и колку што можам да видам брзо ја јаде и течноста.. некако ме фаќа језа од таа гледна точка.

Некое размислување?! Многу е, малку е?!

Последна промена:
28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Пишува дека е препорачана за мтл. Е сеа, проблемот е што неам ориентација колку сум исчурил еквивалентно на цигари. Со нив имав контрола, кај ова можам цел ден да го парам.. не сум поминал од 180 повеќе.. некако ме фаќа језа од таа гледна точка. Некое размислување?!
Тоа 180 е puffs?

Кај електронскиве “мериме“ во милилитри и јачина, 3-5мл на ден е некоја средина. И 10мл на ден да користиш со 9ка јачина, нема да стигниш до пола пакета од обични цигари. Не сум ја освежил математиката/фактите одамна плус тоа не го абсорбираме целиот никотин, али по мое изгледа вака:

1 аналогна цигара = 9мг никотин, за полесна математика иначе варира од 6 до 20.
1мл со 9мг јачина = 9мг никотин

Значи треба да потрошиш 10мл за внесот да е ~ ист со пола пакета.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
брзо ја јаде и течноста.

Колку што гледам, овие се со MESH грејачи (мрежичка, значи во две димензии), кои се многу силни. Веројатно така надоместувааат. И СМОК отсекогаш била фирма за дробно, никогаш не направила асален атомизер за усно. Па имај го тоа на ум.

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Тоа 180 е puffs?

Кај електронскиве “мериме“ во милилитри и јачина, 3-5мл на ден е некоја средина. И 10мл на ден да користиш со 9ка јачина, нема да стигниш до пола пакета од обични цигари. Не сум ја освежил математиката/фактите одамна плус тоа не го абсорбираме целиот никотин, али по мое изгледа вака:

1 аналогна цигара = 9мг никотин, за полесна математика иначе варира од 6 до 20.
1мл со 9мг јачина = 9мг никотин

Значи треба да потрошиш 10мл за внесот да е ~ ист со пола пакета.
Da, na 180 puffs mislev. Znaci care e da sledam kolku tecnost odi namesto da brojam:geek: i da probam so 18ka pokvalitetna tecnost. Mada kolku sto se sekjavam, koga ja kupuvav toj tamu mi rece deka na ovoj model 18ka tecnost kje bide mnogu jaka.. :confused:

Vo sekoj slucaj fala ti za infoto(y):sneaky:(y)
Мислењето е автоматски споено:

Колку што гледам, овие се со MESH грејачи (мрежичка, значи во две димензии), кои се многу силни. Веројатно така надоместувааат. И СМОК отсекогаш била фирма за дробно, никогаш не направила асален атомизер за усно. Па имај го тоа на ум.

Gledam kaj kinezite ima i vakvi atomizeri
Koj bi bil posoodveten? ili da go ostavam ovoj sto si e na 0.8 mesh?!

Ps. Dosta brzo mi se susi ustata i grloto. Normalno li e toa ili ne?

Атачменти

• IMG_8030.png
    IMG_8030.png
    574,7 KB · Прегледи: 13
  • IMG_8029.png
    IMG_8029.png
    604,3 KB · Прегледи: 13
  • IMG_8031.png
    IMG_8031.png
    517,9 KB · Прегледи: 14
Последна промена:

Последни теми