Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
За колку време стасуваат пратки сега од Sourcemore?

Направив нарачка на 25 април, не мрдаше тракингот, денеска вика:
The shipment is handed over in bulk final acceptance of the item to be confirmed - што веројатно значи дека стасала во Холандија.

Лани/преклани кога нарачав од таму исто post.nl стаса за помалку од 20 дена. И Холандезиве се искварија.
Стаса.
Денес ја земав. Шуќур...

Screenshot_20240530_213704_Samsung Internet.jpg

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.792
4.509
Неготино
Екипо, препорака за вејп за нуб што има користено само од оние еднократните? Вејп од каде/каков? Течности од каде (и без никотин би било ок за понежната половина)?
Danke.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@mihovkris Јас веќе појма немам што има кај нас и какви се овие „модерниве“ почетнички комплети (подови)... Ако сакаш old school препорака, ќе ти кажам, но се’ треба да набавуваш од Кина (уредот и резервни грејачи). За течност е уште потешко, во нашите продавници има дефицит на течности (мало количество а скапи, ги нема најпосакуваните, не одговараат според составот...) За течност само од кај @Sharlovski ако уште се бави со тоа...

Повикувам некој друг што е во тек да ти препорача уред...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Да, замре темава. Не само кај нас него и општо. Победи тутунската индустрија се чини. Но и некако ни стана помалку интересно.

И јас немам поим што е сега ново. Но се надевав дека бар Метузалем следи. Ако испадне дека Шарловски не се бави повеќе со течности тогаш е уште по депресивно.

Јас сеуште си ги користам старите алатки. Пополека си крцкам строго тутунски ароми. Од течности имав набавено залихи. Но се при крај. Откако ќе се потрошат не знам како ќе биде. Пред се ќе зависи дали лесно ќе може да најдам залихи.

28 јануари 2017
2.072
4.761
Ресен
Екипо, препорака за вејп за нуб што има користено само од оние еднократните? Вејп од каде/каков? Течности од каде (и без никотин би било ок за понежната половина)?
Danke.
Имам и течности и "нубски" цигари, ти пишам ПП, било што не јасно посебно за почетник, убаво е да се консултираш за да избегниш безвеза проблеми.

Друга опција ти е Амбрела и за едно и за друго ама не пара имаат на лагер, Реклама5 60мл за 200-300 ден и слични избегнувај ги, лошо искуство од други што земале, vapelab.mk мислам имаш и таму.

Горе долу таа е вејперската сцена кај нас и како што кажа Гокица, победија со ајкоси и слични уреди.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Danke.

Јас порачувам од https://www.lepetitvapoteur.com/ . Да, скапо е ама според мене се едни од подобрите (квалитет). 50 евра на месец ипол отприлика за 2х200-230мл DIY не ми е проблем, а трае доста. Ем ти ги носи поштар од ЕМС до врата. Царина не сум платил за 2х200. Дури и 3х200 поминуваат ама 4х200 ми ги царинеа. На пример:

Никотин си бираш од 0 до 12мг

28 јануари 2017
2.072
4.761
Ресен
Danke.
Ќе ти пишев порака ама ми велит “не мојт“'

Dragance

read-only
6 мај 2007
10
5
Да, замре темава. Не само кај нас него и општо. Победи тутунската индустрија се чини. Но и некако ни стана помалку интересно.

И јас немам поим што е сега ново. Но се надевав дека бар Метузалем следи. Ако испадне дека Шарловски не се бави повеќе со течности тогаш е уште по депресивно.

Јас сеуште си ги користам старите алатки. Пополека си крцкам строго тутунски ароми. Од течности имав набавено залихи. Но се при крај. Откако ќе се потрошат не знам како ќе биде. Пред се ќе зависи дали лесно ќе може да најдам залихи.
Кои тутунски ароми ги користиш?
Јас се обидов несто DIY да направам со FA RY4 и Inawera Black For Pipe ама не ги бива имаат некој мирис на хемија.
Сега сакам да пробам некои готови да видам.

28 јануари 2017
2.072
4.761
Ресен
Кои тутунски ароми ги користиш?
Јас се обидов несто DIY да направам со FA RY4 и Inawera Black For Pipe ама не ги бива имаат некој мирис на хемија.
Сега сакам да пробам некои готови да видам.
Колку % ги дозираше? Да не мирисаа базите?

Dragance

read-only
6 мај 2007
10
5
Колку % ги дозираше? Да не мирисаа базите?
Ајде те молам предложи еден рецепт за 1 ом MTL танк. Имам и DNB и Black For Pipe прочитав дека супер оделе заедно.
Јас не сум толку напреден и користам број на капки место точни ml.
Имам готова база 50/50 со 6mg никотин и мислам дека не е проблем базата.
Може и во % да пишиш ако знаеш колку капи има во 1 ml во новиве INW шишенца па ќе го претворам во калкулатор.
Рецептите што ги наоѓгам на нет имам чуство дека се за DTL, и дека за MTL треба да се измени малку.
Мојата течност сега има некоја блага жичка и некој мисрис ко на слива, што мислев дека ќе се покрија со DNB, но не.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Користам 555 Gold, RY4 и сл. Ги правам строго со 1% арома манџите за MTL.

28 јануари 2017
2.072
4.761
Ресен
Ајде те молам предложи еден рецепт за 1 ом MTL танк. Имам и DNB и Black For Pipe прочитав дека супер оделе заедно.
Може и во % да пишиш ако знаеш колку капи има во 1 ml во новиве INW шишенца па ќе го претворам во калкулатор.
Рецептите што ги наоѓгам на нет имам чуство дека се за DTL, и дека за MTL треба да се измени малку.
Мојата течност сега има некоја блага жичка и некој мисрис ко на слива, што мислев дека ќе се покрија со DNB, но не.
Тоа супер одат заедно е многу субјективно и Black for pipe е прилично ароматична тутунска и не е за секој, мислам дека тука е пречката кај тебе, како и да ја одозираш, колку и да ја мешаш едноставно не е твој тип аромата и то е то.

555 што ја спомна Гокица е доста неутрална, РУ4 може да се рече и таа кога ќе ја споредиш со Black for pipe (Dun Hill, Max Blend и слични на Инавера)

Мој совет да пробаш друго и да видиш како ти се свиѓа, INW 555, INW Pyramid, INW RY4, FA Soho, TPA RY4 Double

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Дифолт сингл манџа ми е INW Pyramid (3% арома; 60VG) веќе осум години, а оваа година почна во циркулација да ми легнува ова комбо со FA Soho + CAP Vanilla Custard и добро се комплементира со претходната, така да ги мешам кога сакам во ист Под кертриџ, а кертриџот (главата) не се валка и држи многу време. Уште сум со првиот кертриџ од Февруари..

1718798547338.png

Pod Kit: OXVA Xlim Pro Kit
Pod Cartridge: OXVA Xlim (V3) Pod Cartridge

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
@mihovkris амбрела имаат шит ствари.. пред извесно време имав купено под смок пропод (по нивно амбрела тренд плус, кај кинезите смок порпод) не дека беше лош ама далеку од тоа што требал да биде. За многу кратко време греачите ослабуваа (освен оригиналниот), плус на лагер имаа само 0.8оми под-греач, што не ми одговарше, аромите од течностите скоро и да не им се осеќаа.. дали беше до подот или до нивните течности нез, само знам дека смрдеа. Со други зборови не би ти го препорачал смокот.

Пред месец дена ми стигна вопо вмате про од кај кинезите и можам да кажам дека е сателит за смоков. Ем поголем кертриџ 3мл, ем брои повлелувања и вкупно време во минути, башка можеш и ватажа да промениш од 5-25в, проток на воздух да регулираш и сл. Буквално се што му треба на почетник кој сака да експериментира. Веќе некој период парам без ароми, само вг, пг и никотин 12 на средна ватажа. Неспоредлива е блажината што ја дава вмејтов во однос на смокот. Така што следна прилика ќе го пробам и со некоја арома. Мора.

За течности би ти дал препорака од кај @Sharlovski. Човек на место. Не шмеќари ;)

Meteorite

read-only
1 ноември 2018
6
10
@Sharlovski
Здраво, гледам на темава те сметаат за господ а и на редит те препорачаја, пошо имав поставено прашање каде да купам добри течности... а да не се од vapelab.
Немам ништо против нив, само не ми одговара составот, моментално имам од кај нив течност... имаја поголем избор порано.

Користам Voopoo Mate pod, 17w и моментално имам уште 6 комада 0.7ohm коилс да ги дотрошам. Земав пред година/две 60pg 40vg течности со 9mg никотин и немав никаква замерка, но сега не можам веќе да најдам такви.

Па си викам да пишам пошо немам друг избор, се отепав од барање.. дали си во можност да скуваш таква течност (може и 50-50 да е vg pg). Би прифатил и препорака твоја ако нешто грешам. Фала однапред!

28 јануари 2017
2.072
4.761
Ресен
@Sharlovski
Здраво, гледам на темава те сметаат за господ а и на редит те препорачаја, пошо имав поставено прашање каде да купам добри течности... а да не се од vapelab.
Немам ништо против нив, само не ми одговара составот, моментално имам од кај нив течност... имаја поголем избор порано.

Користам Voopoo Mate pod, 17w и моментално имам уште 6 комада 0.7ohm коилс да ги дотрошам. Земав пред година/две 60pg 40vg течности со 9mg никотин и немав никаква замерка, но сега не можам веќе да најдам такви.

Па си викам да пишам пошо немам друг избор, се отепав од барање.. дали си во можност да скуваш таква течност (може и 50-50 да е vg pg). Би прифатил и препорака твоја ако нешто грешам. Фала однапред!
Здраво @Meteorite

Грешиш дека некој ме смета за било што повеќе од искусен миксер на бази, ароми и никотин.

Ти пишам порака со останатите марифети.

newVaper

read-only
27 јуни 2024
1
1
Здраво дечки,
Во план сум да нарачам вејп ќе ми го донесат од странство се работи за Vaporesso Luxe XR Max.
Е сега проблемот е што не знам дали воопшто има греачи за него кај нас?
Доколку нема дали опцијата е само али експрес или има друга солуција?
Фала однапред на сите што ќе ме советуваат :)

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Победи тутунската индустрија се чини. Но и некако ни стана помалку интересно.
Мене ми се чини дека еднократните/disposable вејпови газат.
Дури знам неколку што беа клауд чејсери ДТЛ што сега скроз баталија такви мега уреди и користат еднократни.
Причините за преод кон еднократни се најчесто две:
  • Практичност (ме мрзи да миксам, ме мрзи да чистам, да бркам греачи, да се замарам со протекување...),
  • Вкусот (што и да напраам, колку скапа течност и да купам нема шанси да ја стигне аромата на еднократните).

Од друга страна пак, зависи од местото.
Од она што сум приметил - Белгија вејпаат, Германија вејпаат, Маџарска скоро да не видов човек со цигара, вејп па ич, ама затоа iqos доминира до даска.
Грциве продаваат џусеви од природни/органски бази и ароми "aged" 12 месеци во дабови/јаворови/ореови/црешови буриња.

Што се однесува до мене лично... како гурман човек ( :) ) со осетливо непце на зачини...
Ја сум сега на Uwell Crown X и по испробани секакви подови, модови, греачи, не сум имал друг уред што толку снажно ја нагласува аромата пред се.
Ароми најчесто користам различни Британски или Италијански брендови, пробав Француски, Германски, Грчки, па дури и Малезиски ама UK/Italian made ароми за мене најдобро се покажаа - нема никаков одвишок или погрешен вкус. Бази ми се покажале Француските одлични, па дури и од Словачка се чисти стакло. Бустери исто - Француски, Белгиски...
Од umbrella имам бази и freebase никотин од пола литро тие пакувањата... ама така стојат. Имаат вишок мирис и вкус, а тек па нивните ароми, многу многу лоши, екстремно лоши.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
за сите миксачи добра вест. Во интерхем има нова тура глицерин од нивниот и е прва класа *секогаш им бил добар, и има пропилен гликол од алкалоид лабораториски во стаклено шише незначително поскап но предобар, само треба да им напоменете дека сакате од алкалоид во стаклено шише а не од нивниот во пластично.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
за сите миксачи добра вест. Во интерхем има нова тура глицерин од нивниот и е прва класа *секогаш им бил добар, и има пропилен гликол од алкалоид лабораториски во стаклено шише незначително поскап но предобар, само треба да им напоменете дека сакате од алкалоид во стаклено шише а не од нивниот во пластично.
Баш пред два дена измиксав манџа и отворив новото пакување ВГ од Интерхем. Го нема веќе тој хемиски шмек после благото.
При крај ми е (конечно) тубата ПГ од Инавера, ќе зеам од овој на Алкалоид. Како се стига до него? Пак преку Интерхем?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Баш пред два дена измиксав манџа и отворив новото пакување ВГ од Интерхем. Го нема веќе тој хемиски шмек после благото.
При крај ми е (конечно) тубата ПГ од Инавера, ќе зеам од овој на Алкалоид. Како се стига до него? Пак преку Интерхем?
да, исто се јавуваш поравиш нарачка, јас зедов и од нивниот пг и од алкалоид и вг од нивниот, сите се топ, не можам да осетам разлика сега од нивниот и тој на алкалоид, ја нема миризбата од пред некоја година, мислам дека се исти
Мислењето е автоматски споено:

има некоја добра тутунска арома нова? Не сум правел тутунски 5 години а и не можам да најдам во еу од алкохолните тутунски на WZ, порано до хрватска ги земав по 12-13 еур за 10м ама немаше подобри ни блиску до нив, гио има америка ама не праќаат тука

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
има некоја добра тутунска арома нова?
Inawera Dromedary сега шо е Pyramid ми е најнеутрална тутунска, FA Soho после неа, и сега ѝ се навратив на TFA RY4 Double. Последниве две можеш слободно да ги искомбинираш со CAP Vanilla Custard @ 1-2%.
  • INW Pyramid @ 3%
  • FA Soho @ 5%
  • TFA RY4 Double @ 5-7%
FA и TFA ги имаш евтино од кај шефот, а INW од инавера.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@gamon Останале уште многу малку кај Французите, кои затвораат дуќан. :(

Инаку, мене Пирамидата во последно време ми има ептен зачински/билен/цветен вкус, освен ако не е дебело одлежана (3 месеца минимум).

------

For the record, при пребарувањето најдов уште едни Французи со скапи бази, но барем сè уште постојат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно