Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro

Jedah

user
6 ноември 2007
1.313
2.288
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11

Да. Во суштина сево ова е цицање пари од сиромашни за одредена група на луѓе да се богатат.
Мене ми беше да пробам да видам што како функционира. Немам финансии за да играм и да се расфрлам со вистински пари.

Инаку во кратки црти
Одиш на CEX.io
Сакаш да купиш Etherum. Неможеш колку сакаш. Минимумот е 0.10ETH. (те условува со сума)
1ETH ти го рачуна 1027$ а секаде наоколу е 990$. (те фаќа на конверзија)
Минимум уплата чист кеш е 20$. Ставам 110$. ми ги наплаќа 5850ден. 1$=53ден. кога НБРМ ги тера со 51ден.( те фаќа на конверзија)
Тие 110 не стасаа затоа што не урачунав провизија. Уплатив уште 20$ - минимумот. (фатија 7.28$ fee)
На CEX ми останаа заробени уште 18$ кои за да купам коини сега пак ќе треба да ставам уште 100тина$ затоа што тоа е некој минимум за купување и пак ќе останат некој дел заробени таму што никогаш нема да ги извадиш поради нивните минимални суми за уплата/исплата.

При префрлање на Etherum-от од CEX на binance повторно беше наплатена провизија. и додатно на binance имаше уште неколку провизии при конверзии на паричките.

Сума сумарум:
Потрошени 6964MKD (136$USD НБРМ среден курс) чист опиплив кеш
за
0.00573040 BTC (86.3184$USD) вредност на виртуелна валута

Некаде по пат изгубив 50$

Е така транспарентно да си прочитате како стојат работите.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Да. Во суштина сево ова е цицање пари од сиромашни за одредена група на луѓе да се богатат.
Мене ми беше да пробам да видам што како функционира. Немам финансии за да играм и да се расфрлам со вистински пари.

Инаку во кратки црти
Одиш на CEX.io
Сакаш да купиш Etherum. Неможеш колку сакаш. Минимумот е 0.10ETH. (те условува со сума)
1ETH ти го рачуна 1027$ а секаде наоколу е 990$. (те фаќа на конверзија)
Минимум уплата чист кеш е 20$. Ставам 110$. ми ги наплаќа 5850ден. 1$=53ден. кога НБРМ ги тера со 51ден.( те фаќа на конверзија)
Тие 110 не стасаа затоа што не урачунав провизија. Уплатив уште 20$ - минимумот. (фатија 7.28$ fee)
На CEX ми останаа заробени уште 18$ кои за да купам коини сега пак ќе треба да ставам уште 100тина$ затоа што тоа е некој минимум за купување и пак ќе останат некој дел заробени таму што никогаш нема да ги извадиш поради нивните минимални суми за уплата/исплата.

При префрлање на Etherum-от од CEX на binance повторно беше наплатена провизија. и додатно на binance имаше уште неколку провизии при конверзии на паричките.

Сума сумарум:
Потрошени 6964MKD (136$USD НБРМ среден курс) чист опиплив кеш
за
0.00573040 BTC (86.3184$USD) вредност на виртуелна валута

Некаде по пат изгубив 50$

Е така транспарентно да си прочитате како стојат работите.
Лелеј, те заклале, ццццц.....

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Го заклале, ама за 10 години милијардер. :eek:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.165
16.254
го дупиш? а цела мк што вози коли од "германски пензионери" со 169.000км ? Башка и што частат у ресторан за "нова кола". :D

Он топик: колку кај нас ја признаваат гаранцијата на графичките, или уште не е дојдено да прават проблеми?
Да им се ***ерам на графичките ако цркаат тек така од нормално користење.

dgjorg

read-only
11 јануари 2012
3
0
Здраво дечки едно прашање.

Има некој пробано од битстамп (https://www.bitstamp.net) да повлече пари на македонска сметка, еве на пример на тутунска? Или на некоја друга банка. Дали кје имам проблеми со трансакцијата?

dee_jay

read-only
18 јануари 2012
21
50
Дечки, умов шашма ми се направи од темава :)
Значи вака, сакам да вложам неколку стотини евра во крипто валута (пример 300).
Дали можи да ми кажите која е најисплатлива и како да вложам во неа.
Ако нешто значи живеам во Германија.
Фала однапред :)

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391

Јас би купил ripple.

т.е. веќе купив.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Јас би купил ripple.

т.е. веќе купив.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Опаааа им олесни на НБРМ да не се мачат да бараат кој работи со криптовалути. :)

Дечки намалете малце со муабетите за крипто пошто и продавачките у дуќан више прашуваат во која валута да инвестираат, а тоа не е на арно.

Јас предлагам да се зборува исклучиво за копање, модераторите да забранат спомнување берза!

dee_jay

read-only
18 јануари 2012
21
50
Опаааа им олесни на НБРМ да не се мачат да бараат кој работи со криптовалути. :)

Дечки намалете малце со муабетите за крипто пошто и продавачките у дуќан више прашуваат во која валута да инвестираат, а тоа не е на арно.

Јас предлагам да се зборува исклучиво за копање, модераторите да забранат спомнување берза!
Ако не знаеше и продавачката, не знам дали ќе ја имаше истата цена биткоинтот. Понуда-побарувачка нешто... Имаш слушнато?

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
До администрација!
Гледам многу луѓе се зачленуваат и прва тема им е оваа овде. Има многу исти постови од типот: Дали е легално? Дали може со кредитна да се купи?

Предлагам да се постават исти барања како што има и за Купувам/Продавам темата. Па така ако стварно ги интересира ќе си пролистаат тие новите кои немаат доволно постови и допаѓања.

dee_jay

read-only
18 јануари 2012
21
50
Да не му се верува на човек. Му го избришале мислењето на Македонец, инаку многу опширно ќе му објаснев некој работи како функционира.

Прво, зачленет сум на форумов од 2012 година. Ако не пишувам не значи дека не го следам.

Второ, јас сум глуп, или што е работава? На ФОРУМ, на тема за КРИПТОВАЛУТИ, прашувам конкретно за криптовалути, и скокнавте ко да ви го земам лебот.

Па добро бе мајко му стара, вие одевте по библиотеки да се научите за ова?

Или ако не, ајде сеа, вие шо научивте, научивте, затварај темава, нека се бриши се на интернетов на ова тематика.

Како побогу, некој можи да го апсат ако пиши мислење дека најубаво е со то и то да се тргува, од таму и таму?

Али, баталете... Ако сака некој да ми помогни нека ми пиши ПМ, да не ги нервираме овде брокериве...

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Да не му се верува на човек. Му го избришале мислењето на Македонец, инаку многу опширно ќе му објаснев некој работи како функционира.

Прво, зачленет сум на форумов од 2012 година. Ако не пишувам не значи дека не го следам.

Второ, јас сум глуп, или што е работава? На ФОРУМ, на тема за КРИПТОВАЛУТИ, прашувам конкретно за криптовалути, и скокнавте ко да ви го земам лебот.

Па добро бе мајко му стара, вие одевте по библиотеки да се научите за ова?

Или ако не, ајде сеа, вие шо научивте, научивте, затварај темава, нека се бриши се на интернетов на ова тематика.

Како побогу, некој можи да го апсат ако пиши мислење дека најубаво е со то и то да се тргува, од таму и таму?

Али, баталете... Ако сака некој да ми помогни нека ми пиши ПМ, да не ги нервираме овде брокериве...

Гледам си сфатил здраво за готово. Прелог дадов затоа што јас од 90% на форум сум активен овде и ми смачи да го читам истото. Среќавам многу што креираат профил, прашуваат, добиваат одговор и крај, ги снемува. Па дај бе земете кажете нешто, известете.. Оваа валута вака оваа валута така. Некоја новост, нешто интересно.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

Јас би куоил Еlectroneum.

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546

Јас би куоил Еlectroneum.

И јас би ти рекол за Electroneum а може и Worldcore.
CEX.io - купуваш BCH или ETH и префрлаш на берза и менуваш.
За Electroneum само Cryptopia.com.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
@dee_jay , делуваш океј, не е до тебе, верувај...него има Шабани , да не ги именувам , што доаѓаат, прашуваат дали е легално или не е, па ондак наредно мислење им се претвара во алтер-его, како од двеиљади и тисуча инвестирале по 6 цифри, паѓале-станувале...егзибиции со машини за копање, со до сеа сеуште невидени ни чуени, итн. Мислам, грозно, што да ти причам.

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Дали има некаде каде што можам за релативно мала сума на пари да земам коини (ете ripple конкретно). Зборувам за 5 долари пример. На iqoption има минимум 10 и дозволуваат од МК, на други места колку што гледав нема и/или нема МК опција.

Некој да има поопширно пишувано за ова за во Македонија до сега не најдов, линкајте ако има.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.543
3.143
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
^
Blockchain.info пробај.

Bobi-MK

read-only
2 октомври 2017
42
26
Дали има некаде каде што можам за релативно мала сума на пари да земам коини (ете ripple конкретно). Зборувам за 5 долари пример. На iqoption има минимум 10 и дозволуваат од МК, на други места колку што гледав нема и/или нема МК опција.

Некој да има поопширно пишувано за ова за во Македонија до сега не најдов, линкајте ако има.
на iqoption не можеш да купиш крипто , освен БТЦ.
Фактички само трејдаш со вредноста.

Sent from my GT-S7390 using Tapatalk

Fijaker

read-only
30 септември 2017
15
14
Dear Cardholder,

Yesterday, January 4th 2018, the Xapo Card issuer Wave Crest Holdings, Ltd. was instructed by Visa® to close all cards of its Visa® programs effective immediately.

Unfortunately, Xapo did not receive any anticipated notice to prepare for - and have our cardholders prepare for - the cancellation of our Card program.

How does this change affect you?

Your Xapo Card has been deactivated, and you will not be able to use it for further payments or withdrawals. The rest of your Xapo account remains active, and you can continue to access your Xapo wallet balance and funds without interruptions. All other Xapo services are available for your use, as always.

If you currently have any pending transactions or refunds on your Xapo Card, we will work with WaveCrest to settle your pending transactions during the next few weeks.

What's next?

If you ordered the Xapo Card recently, you expected to have much more time to use it. This is why Xapo will offer you the option to claim a refund of your card order fee through your Xapo Account if you ordered your card on or after December 1st, 2017. If you qualify, we will email you soon with instructions.

As a token of our appreciation for being a loyal Xapo customer, once we are able to service Xapo Cards in your country again, we will offer you a new card free of charge.

We are hard at work to find alternative card solutions for you. The past years have shown what a powerful product a cryptocurrency payment card can be, and we are already in discussions with potential card issuers allowing Xapo to continue serving customers in Europe and beyond.

We are deeply sorry that we cannot continue to provide Xapo Cards until further notice - we are doing our best to find new and improved alternatives, and we hope to be back in your country soon.

If you have any questions or issues in the meantime, please reach out to our team.

Sincerely,
The Xapo Card Team
заврши и хапо картичката

Nocturni

read-only
21 март 2016
27
49
Edno iskustvo ja da spodelam kao noob i so eden mesec iskustvo. Vlegov preku cex.io za 0.96 eth togash (i toa u najskapoto, da ne objasnuvam detali na forumov so kako). Mi ebaa mater od provizii. Eth dropna nareden den i stignav na 50% od inicijalna vrednost. Reshiv da ne se ebaam so stabilnive top 10 coini za vakvi mali sumi. Dosta citam, sledam kanali na telegram, sajtovi, Twitter, discord, reddit itn, za da utvrdam dali vredi altcoinot ili ne. Malce e kocka ova za shitcoini ali go praam ova ko hobi da receme. Od koa dropna eth, do sega go iam zgolemeno vlogot za 5-6 pati preku altcoini i toa: eca, colx, thron, dent, ripple, iotta itn. Ovie trejdovi gi pocnav od 29ti Dekemvri. Se ebaam so walleti, berzi so pagjaat sekoj vtor den, ali toa e toa, ima skamovi, ali ima i legit proekti. Se nadevam deka ke pomogne ova na novajliite. Ako imate nekoj imput ili prasanje bujrum pm? Have fun

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

И

Избришан член 18474

Гостин
Се додека нема либерален пазар кај нас и не се отворат крипто менувачници ќе го јадеме од CEX.IO :S

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно