Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Цени на графички картички ( добри „дилови„ во моментов)

UnderMyRules

lurker
27 ноември 2008
748
264
UnderMyRules's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600x 4.85GHZ with undervolt
Motherboard
ASUS PRIME B550M-A
Storage
970 evo PLUS 1TB + 870 evo 500gb
PSU
CoolerMaster 650w GOLD MW
RAM
32gb(2x16gb) Kingston Renegade Fury 3600MHZ
Video card
ASUS DUAL RX 6600XT 8GB
Case
COOLER MASTER TD500
Mouse
Logitech g305 wireless lightspeed
Keyboard
Logitech G413 CARBON
Audio
Sharkoon B1
Monitor
MSI g2412 24" IPS 170hz
OS
WINDOWS 11 x64
Еј рачуницава ти е одлична. Не е Се така црно и бело како што ја зборам - ама ај не терајте на „шарено„ само за да се докажете....
Искрено ке ти кажам рачуницата моја е исто толку лоша колку логиката твоја со октавијата.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.298
5.271
Скопје
hackitfree.github.io
Искрено ке ти кажам рачуницата моја е исто толку лоша колку логиката твоја со октавијата.
Значи грешка сум ? Има аналог на Фелиција у 2022 ? Која Шкода е 8000 сега ај да купам ?

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
521
Битола
Пола цена само у сну. Еве ти 3060Ти колку изнесува.

До дома укупно 36700 ден.

Добро знаат да прават многу флуктации околу цените, често креваат некаде, па као демек попуст има (не се нај нај во ажурност) знам дека некаде имав начекано вака на попуст 3060Ti некаде 400/450 евра беше, не скроз упола цена од таја на СЕТЕК, ама пак доста поефтина. Кај нас уште долго време мислам ќе му треба да се стабилизираат со цените и да дојдат до реалната цена, во смисла да не ти се исплака да нарачваш од надвор. По мое ќе оди до крај на година овде сигурно.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Добро знаат да прават многу флуктации околу цените, често креваат некаде, па као демек попуст има (не се нај нај во ажурност) знам дека некаде имав начекано вака на попуст 3060Ti некаде 400/450 евра беше, не скроз упола цена од таја на СЕТЕК, ама пак доста поефтина. Кај нас уште долго време мислам ќе му треба да се стабилизираат со цените и да дојдат до реалната цена, во смисла да не ти се исплака да нарачваш од надвор. По мое ќе оди до крај на година овде сигурно.
Има флуктации , ама мали. Можеби си забележал добар попуст на 3060ка, рецимо на 450 евра, а од узбуџење си помислил дека е 3060Ti.
Иначе еве оваа ја имаше пред неколку саата, ама испарила. 3060 12 GB за 23500 до дома.
RTX 3060     23500 den.jpg

Ако сакаш да начекаш добар дил очигледно дека треба доста време да ја шараш страната.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Значи грешка сум ? Има аналог на Фелиција у 2022 ? Која Шкода е 8000 сега ај да купам ?

Оффтопик.

Верувал или не уште ја возам секој ден. До сега имам околу 300 до 350.000 поминато. Незнам точно зошто таблата е сменета на 200.000. И уште вози солидно. 24 години стара кола еее... 1998 год, јас ја купив 2002. Со 1.9 дизел без турбо.

Во меѓувреме Алфа 145 скоро до отпад заврши. Сакам да кажам нема аналог на фелиција во 2022. Тоа е уникат кола.

1648209151335.png

Он топик,

Овие ги снема на залиха и за ден-два пак донесоа. Колега си нарача чека да стигне. Рече топ е цената, најверојатно ќе паѓа.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Ако знаел дека ке паѓа зашто тогај си купил нарачал он? :oops:

Зошто не е форумџија што јаде гурабии по форуми само. Му требало сакал да игра си порачал. Нема да чека животот да му помине да се изнаигра.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Зошто не е форумџија што јаде гурабии по форуми само. Му требало сакал да игра си порачал. Нема да чека животот да му помине да се изнаигра.
Jas go razbiram hejtot kon majningot I se, ponzi shemi, chipuvanje, 5g, tinfoil hats I slicno, gejmer sum vekje 30 I kusur godini I ke bidam, ama da mi fali kartica za gaming, pa u pm ke se isklucam par meseci od kampanjata protiv majningot, ke kupam graficka po momentalna cena I ke ja iskopam razlikata do MSRP.
Ama ne e problemot MSRP, nego posle ke nema sto da se zbori po temite ili pa drug slucaj kako sto vikas se se samo muabeti, nisto seriozno u stil "drzi me ke go ubijam" :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Последна промена:

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.485
7.752
Скопје
www.facebook.com
3070Ti во Јули- Август беа одприлика 800-900е, да купев такви уште тогај досеа ке ми фалеа уште 20е за да ги исплатам на 0. Што значи мрсење муда цело време као наводно скокнале на 1300-1400е тие верзии и паднале пак на 900-1000е. И одма еуфорија се осеќа...Било која од тие карти од нвидиа почетните цени беа тие како што се сега.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.776
10.103
Jas go razbiram hejtot kon majningot I se, ponzi shemi, chipuvanje, 5g, tinfoil hats I slicno, gejmer sum vekje 30 I kusur godini I ke bidam, ama da mi fali kartica za gaming, pa u pm ke se isklucam par meseci od kampanjata protiv majningot, ke kupam graficka po momentalna cena I ke ja iskopam razlikata do MSRP.
Ama ne e problemot MSRP, nego posle ke nema sto da se zbori po temite ili pa drug slucaj kako sto vikas se se samo muabeti, nisto seriozno u stil "drzi me ke go ubijam" :)

Taka e deksa i jas sakav Mercedes E klasa i si napraiv presmetka deka mozam da go zemam za 55k i da vozam vtora smena od 16-22 casot taksi, za 4.5 godini go isplakam i posle duri i vo kjar sum. Ovoj model na razmisluvanje treba da se primenuva sekade, sledno baram kako da kupam stan i koga odam na rabota jas, da go rentam kako kancelarija od 08-16, a moze i do 22 casot zasto i taka so taksito vozam

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.298
5.271
Скопје
hackitfree.github.io
Оффтопик.

Верувал или не уште ја возам секој ден. До сега имам околу 300 до 350.000 поминато. Незнам точно зошто таблата е сменета на 200.000. И уште вози солидно. 24 години стара кола еее... 1998 год, јас ја купив 2002. Со 1.9 дизел без турбо.

Во меѓувреме Алфа 145 скоро до отпад заврши. Сакам да кажам нема аналог на фелиција во 2022. Тоа е уникат кола.

Погледнете го атачментот 111647

Он топик,

Овие ги снема на залиха и за ден-два пак донесоа. Колега си нарача чека да стигне. Рече топ е цената, најверојатно ќе паѓа.

Офтопик
120 000 Felicija 1.3l . Плин и ставив - е сега на улица е чувана - поскапана е од твојата ама зиме-лете - кај сакаш ќе те однесе - пали вози..
Сакав да кажам од иста класа како неа нема сега ништо на понуда од Шкода (а новиве модели од 18 000е па нагоре) Споредба со графичките - што наводно секоја година требало појаки да има а за иста цена... Жими...

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Taka e deksa i jas sakav Mercedes E klasa i si napraiv presmetka deka mozam da go zemam za 55k i da vozam vtora smena od 16-22 casot taksi, za 4.5 godini go isplakam i posle duri i vo kjar sum. Ovoj model na razmisluvanje treba da se primenuva sekade, sledno baram kako da kupam stan i koga odam na rabota jas, da go rentam kako kancelarija od 08-16, a moze i do 22 casot zasto i taka so taksito vozam
Se pronajde vo postot a? Bas toa I sakav :)

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Планирам да склопвам PC, сакам да порачам од computeruniverse. Знам како оди постапката, само ме интересира дали е проблем ако порачам повеќе компоненти наеднаш. Еве ги спецификациите:
build.png

Со се поштарина еве како иди целосно:
Screenshot_62.png

На 1940 евра имам 97 евра ДДВ (плус некое евро ако го пресметаат PSU-то на 18% ДДВ а не на 5%), само ме интересира во DHL дали е исто 1500 денари лежарина заедно со се нивната услуга за шпедиција, или има некој скриени трошоци бидејќи се работи за повеќе делови? Исто така дали ќе ми ги испорачаат до Битола (имаат тука претставништво) или ќе морам да ги земам од Скопје. Фала дечки.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
521
Битола
Планирам да склопвам PC, сакам да порачам од computeruniverse. Знам како оди постапката, само ме интересира дали е проблем ако порачам повеќе компоненти наеднаш. Еве ги спецификациите:

На 1940 евра имам 97 евра ДДВ (плус некое евро ако го пресметаат PSU-то на 18% ДДВ а не на 5%), само ме интересира во DHL дали е исто 1500 денари лежарина заедно со се нивната услуга за шпедиција, или има некој скриени трошоци бидејќи се работи за повеќе делови? Исто така дали ќе ми ги испорачаат до Битола (имаат тука претставништво) или ќе морам да ги земам од Скопје. Фала дечки.

Овде имаш се супер објаснето, инаку нема разлика дали се повеќе делови наеднаш, имаш пратки до 800 евра, и над 800 евра, и според тоа има процедура стандардно. Ќе ти пресметаат ддв на вкупната сума, и да ќе ти биде пратена на твојата адреса.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Последен офтопик

Разликата тука е што:

(извадок од истражувањето)

Ова го знаеме сите. Кога веќе прават различни вкусови не е тешко да намалиш концентрацијата на риба во fish fingers од 62% до 58% (толку е во испитувањето).
Ама тоа не значи дека може да направиш екстраполација за сите индустрии...

Никој не рече дека постои екстраполација во сите индустрии, ако се навратиш на мојот оргинален пост ќе видиш дека се согласив со тебе дека за технологија, особено за некои производи, е поскапо и покомплицирано да има различни производи за различни пазари, отколку еден производ за сите.

Од студијата цитираше еден цитат каде што навистина разликата за fish fingers е 7% и разликата навистина може да била заради разлика во вкусовите, но не знам како не го прочита заклучокот на студијата
in some cases ingredients used in the 'new' EU Member States were deemed to be less healthy and of lesser quality. Sometimes these products, considered to be inferior, were also sold at a higher price.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
Гејмери и Мајнери не е исто. Затоа пресметајте колку добивате за цената на картата - не само „колку иде„..
За карта 3060Ти која е двојно појака од 1060ка (за која сум дал 15К ден во продавница) - спремен сум 30К ден да платам - значи двојно.
Некој со Американски стандард таму кога можел да ја купи за 22К (400 $ кога излегоа) - зошто јас би платил повеќе од 30к ?
Абе лупни дупло, што му ебеш матер, глуп е народ нека плаќа.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
619
1.508
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Последен офтопик

Никој не рече дека постои екстраполација во сите индустрии, ако се навратиш на мојот оргинален пост ќе видиш дека се согласив со тебе дека за технологија, особено за некои производи, е поскапо и покомплицирано да има различни производи за различни пазари, отколку еден производ за сите.

Од студијата цитираше еден цитат каде што навистина разликата за fish fingers е 7% и разликата навистина може да била заради разлика во вкусовите, но не знам како не го прочита заклучокот на студијата

Чил батец :). Го прочитав, не инсинуирав ништо. Извадокот го дадов само како илустрација дека веќе има различни процеси за различни земји во прехрамбената индустрија и тоа не е ни тајна.
Јас само сакав да кажам дека не мора истото да важи и во индустријата за електроника/ИТ. Не те обвинувам нит судам нешто :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Погледнете го атачментот 111654

Погледнете го атачментот 111656

Нагласи им ако може да ти ги пратат како една единствена пратка. Мене неколку пати ми се случува да ми пратат на пример 30 компоненти како 7-8 пратки, а во тој случај ќе има 7-8 декларации што значи ќе платиш 7-8 пати паушали/трошоци за шпедитеркси и други услуги. Ако им се во различни магацини и различни дати обавезно ќе имаш повеќе пратки.
Што се однесува до напојувањето, 18% ќе ти пресметаат бидејќи не купуваш компјутер туку компоненти кои што јасно ќе бидат наведени во фактурата.

П.С. Додади пари и земи си Z матична плоча со DDR5 меморија кога веќе идеш на 12 ген. и К процесор.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Ме интересира дали кај нас ќе стигне 3090ти на продажба или не да знам дали да си чекам...и воедно да не знае некој од прилика по која цена се очекува да биде.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.298
5.271
Скопје
hackitfree.github.io
Ме интересира дали кај нас ќе стигне 3090ти на продажба или не да знам дали да си чекам...и воедно да не знае некој од прилика по која цена се очекува да биде.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Доколку сакаш можам да порачам MSI Geforce RTX 3090Ti Suprim X, ќе ја имаш овде во средина на Април. 3670 евра, 40% авансна уплата.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно