Пошта? Или ДХЛ? Имаш трекинг број?Ако може некој да ми објасни како иде процедура со плаќање царина. Имам на царина пакет (2 лаптопи) во вредност од 100 евра, би требало околу 5 евра да платам царина. Дали ќе ме бараат на телефонот што е оставен на пратката или во пошта кога ќе идам да го земам ќе ми наплатат?
Пошта, имамПошта? Или ДХЛ? Имаш трекинг број?
Мене ми пратија Киндл, најобичниот и чинеше 69 долари а требаше да платам околу 80-90 евра царина. Ама стигна преку ДХЛ па сега прочитав што е финтата. Хепи тајмс.
What?? како може 80-90 евра царина, кога предметот чини 69$? максимум што би требал да платиш е 35% од финалната сума која си ја платил.
Mомци, дали е точно дека до 45 евра се плаќа само данок генерално? фала.
What?? како може 80-90 евра царина, кога предметот чини 69$? максимум што би требал да платиш е 35% од финалната сума која си ја платил.
Mомци, дали е точно дека до 45 евра се плаќа само данок генерално? фала.
Само имај на ум дека е refurbished, тоа многу често кај кинезите значи неоргинална батерија, камера, полнач и слушалки. за 300 долари имаш многу подобри телефониЗдраво,
сакам да порачам нокиа од AliExpress (http://www.aliexpress.com/item/Lumi...torage-Dual-core-Unlocked/1430470433.html?s=p) и викат дека е околу 278 долари сосе ДХЛ шипинг за 4-8 дена. Сеа на оваа цена ја треба да платам 18% ддв или на основната шо е околу 195 долари и дали има шанси да ми го запленат телефонот на царина и џабе да дадам 200 евра?
порачав телефон од алиекспрес, и нормално забегал на царина и покрај тоа што пишуваше гифт и 10 долари декларација и ми побараа докази која е реалната цена нели , инаку телефонот чинеше 121 долар , по ваше искуство колку би требало јас да платам на сето тоа ?
Одиш во пошта 2 кај железничка во царинскиот оддел, доставуваш принтскрин, за 5 дена +/- ќе можеш да си ја подигнеш од локалната поштаДечки ми стигна писмо да испратам фактура / сметка / документ за вредност на телефон што го нарачав преку АлиЕкспресс. Е сеа што да им испратам на овие од Царина и каде? Во писмото не пишува ниту каде треба да се достави документот за цената. Ај помош плис.
Како им ја достави фактурата / принтскринот на овие од царина.? после колку време од доставувањето на "доказот" си го зеде од пошта.?