mkextremer
user
- 4 февруари 2014
- 1.275
- 1.145
Носи го во ајстајл на проверка, ќе ти го средат ако има некаков проблем.Пробав со чистење ама не помогна...
Носи го во ајстајл на проверка, ќе ти го средат ако има некаков проблем.Пробав со чистење ама не помогна...
Ќе поддржува 11.2. Ако го пуштат.
iOS 11.1.2 Jailbreak tfp0 Exploit Finally Released By Ian Beer | Redmond Pie
Најголемиот куп глупости во една минута некогаш кажани
50:43 - 51:46
Од мерак да го купиш ипхонето.Немаше да погодам дека сте почнале да ги хејтате ГГ.МК
Иначе после долги години Андроид корисник, планирам да се префрлам на iOS од проста причина што:
1. ми скурчи андроид,
2. сакам да го пробам iOS да го осетам premium feel-от,
3. apple store треба да има боље исполирани апликации за работа/продуктивност/итн,
4. иам некој привремен голем кеиф за ајфон
(не се замарам веќе за хардвер како порано, туку најбитно ми е overall user experience, добро камерче и батерија шо држи 1 ден).
Скапо ми е iPhone X, па го глеав 8-цава? Тука читам iOS 11 го усрале? Дајте малце објективно инфо, доста се препуцавате ко деца![]()
Не купувај никако ајфон, ќе те хејтаат на форумовНемаше да погодам дека сте почнале да ги хејтате ГГ.МК
Иначе после долги години Андроид корисник, планирам да се префрлам на iOS од проста причина што:
1. ми скурчи андроид,
3. apple store треба да има боље исполирани апликации за работа/продуктивност/итн,
(не се замарам веќе за хардвер како порано, туку најбитно ми е overall user experience, добро камерче и батерија шо држи 1 ден).
Скапо ми е iPhone X, па го глеав 8-цава? Тука читам iOS 11 го усрале? Дајте малце објективно инфо, доста се препуцавате ко деца![]()

️Немаше да погодам дека сте почнале да ги хејтате ГГ.МК
1. ми скурчи андроид,
Не видов дека реплицираше. Кои се овие "older batteries", во кој уред? Инаку, не планирав да го зиам 10ката како и да е.Од мерак да го купиш ипхонето.
Apple confirms iPhones with older batteries will take hits in performance
Може за еден месец за да не ти се гаси телефонот од ладното, ке почне да работи како дигитрон Касио од 90-та година, поради трикот што ејпл го измислил за да го "подобри корисничкото искуство".
Претходно
![]()
После некој месец, или софтвер апдејт..
![]()
Му редицирале пола од снагата.
View: https://twitter.com/sam_siruomu/status/943400254451335168
Да не правиме муабет што 10-ката има проблем со екранот на ладно. Уствари добро е што има проблем со екранот, отколку да имаш со батеријата.
Apple plans software update to fix iPhone X screen responsiveness in cold weather
Мојот порано беше flagship и сега после 3 години не сецка.овие Андроид flagship мобилни што се, почињаат да сецкаат после 12-16 месеци користење што не е случај со ајфон телефон.
Изгледа дека веќе си одлучилСамо @mkextremer беше колку толку објективен (читај: ироничен). Мене ме занима искуството на iOS од корисник од прва рака, зашто спомнавте сецкање? Стварно е така?
Бидејки ја колку што знам овие Андроид flagship мобилни што се, почињаат да сецкаат после 12-16 месеци користење што не е случај со ајфон телефон.
Ај да не почињам и ја војна, ама ова болдираново е факт, а не мислење, неколку пати сум приметил. Барем кај андроид од 18к до 30к. Е сега со новиве андроиди од 850+ еур не знам дали е ваква приказната. Ја како што кажав UI/UX experience ми е најбитно и мислам дека ако зеам ајфонче нема да мора да го мењам барем 3 годинии после тие 3 години уште ке држи цена. А андроид флегшип-от ќе биде long forgotten.
Само ова е valid argument според мене, се друго е дискутабилно и ствар на ќеиф/preference. Мислења?
Што андроид имаше земено пред 3 години, под 40,000 или над 40,000?Мојот порано беше flagship и сега после 3 години не сецка.
Какви се овие теории на заговор не ми е јасно.
Тиња телефон сецка од ден нула.
Ајфон не сецка. Ниту пак кочи.
Малку покасно го успоруваат "од таму"
Социјален случај како kjosmofon што може да има?Kjosmofon мислиш смешен си ако пишуваш ипхоне?
Што телефон имаш ти?
Sent from my iPhone 7
Остај докторе, глуп сум ја, не знам шо зборам, nexus 5 пфффф, идам наочари да си купам докторе.
п.с. За тие што не знаат, @vlavot е навистина доктор, не му се обраќам подбивно и многу го поштувам, али мора малце овде у ринг.
Провери си го капацитетот на батеријата. Доколку е низок можеш во ајстајл да ја заменеш за ~3к денари ако не и помалку од тоа.Како што кажав мојот горниот пост дали се успорило иос ОС тоа зависи како апдејтираш и како го користиш или да се замараш ајфон или ајпад . Е сега овој случај за мојот ајфон и со право дека се успорува после апдејтот за разлика од ајпад бидејќи ајфон излезе нов модел секоја година ,а ајпадот не . Еве резултатот за мојот ајфон 6с Плус 64 гига верзија и со повеќе апликации,слики и се друго повеќе од мојот ајпад
![]()
![]()
Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk