Проблеми со звук тешко се дијагностицираат од една генеричка слика од интернет. Барем сними го да чуеме за почетокПогледнете го атачментот 163644
Имам вакво звучниче и добро ме служеше 5-6 год. ама сега кога ќе го вклучам убаво се слуша 20-30 секунди после тоа почнува да "прди" да сушти. дали знаете што е проблем и дали може да се оправи на некој сервис.
www.headphonesty.com
само звукот што го добиваш со овие е 95% од тоа што го добиваш со поскапите .
Да го размрдам осилото
![]()
A $7 Cable Has Embarrassed Every Audiophile Rival Thrown Against It on the Test Bench Since 2020
Some of those rivals cost more than $4,000 a pair and still lost.www.headphonesty.com
Супер е комбото, особено со тоа што вклучуваат Wiim стример.
Ако не сакаш да се замараш, завршена работа. Ако сакаш да се замараш, за тие пари може и нешто слично да се купи.
Ова е веќе склопено.
Мислењето е автоматски споено:
Не се сомневам дека е така, но по која методологија е дојдено до оваа вредност?
Нема подобар ragebait генератор од Headphonesty.
За мене најдобри слушалки до 100€ се Sennheiser HD 280 pro.Aко веќе ти се допаѓа затворена студиска слушалка види ги BeyerDynamic DT 770. Најефтини на времето беа во Sky Music во ГТЦ (појма немам дали уште постојат). Некои 7-8000 денари. Имам два пара од овие дома.
Проблеми со звук тешко се дијагностицираат од една генеричка слика од интернет. Барем сними го да чуеме за почеток
По една секунда се видеата и ништо не се слуша - само некој шум - да не си ги утнал видеата ?Мислењето е автоматски споено:
Првите неколку минути свири Ок после се полошо и полошо како што се гледа на видеата
По една секунда се видеата и ништо не се слуша - само некој шум - да не си ги утнал видеата ?
Ништо не може да се заклучи од ова - сори ...
Погледнете го атачментот 164118
Погледнете го атачментот 164119
Некоја грешка при прикачување, еве ги сега, на првото се слуша ок дека работи и тоа трае 5-10 мин потоа звукот ептен се расипува и звучи како на второто видео.
Изгледа дека високите/средните тонови му се V-shaped.А тоа што има дупки (вдлабнатини) во драјверите, нема врска со проблемите во звукот?
Погледнете го атачментот 164108
На батерии е бе друже ...Не препорачувај на почетници „да гледаат“ електроника каде идат 220 волти. Плус оваа кинезарија веројатно се отвара со пластични клипови, ќе испокрши сѐ за да дојде нешто што нема да знае да го дијагностицира (а притоа може и да се повреди, или недајбоже да погине).
Реалноста: Она да се однесе на сервис, или ако не се исплати, стариот уред да се замени со нов. Башка и драјверите очигледно се уништени со стискање од деца (или ретарди), а не дека тоа изгледа како многу да го променило звукот на ова чудо.
Ова е на кабел така (како да гледам кабел на првото видео)?
Обично напојувањето (адаптерот) се тие кои со време страдаат кај вакви кинезарии (посебно ако се оставаат уклучени во струја), можеби ќе помине со замена на електролити, евентуално и уште понешто.
Ако е на батерии, тогаш драјверите се пролупани/уништени.
Изгледа дека високите/средните тонови му се V-shaped.![]()
Можам да претпоставам дека има подобар звук од „Харман/Кардонот“ (малку се запрепастив дека прават и продаваат онакви... ствари.Пајонир 2x50W има автомобилски звучници и Тему полачалце 2x50W +100W Суб ако сакаш да си приклучиш - ако не - не мора![]()
Несака добро звук да снима ова мобилниов стар - иначе да не се слушаше чисто немаше ни да правам. До пред неколку години бев апсолутно против овие мали Д-класа појачалца - не верував дека добро звучат и дека можат навистина да испорачаат над 10-15 вати - мислев ќе изобличува - ова она .. Од Тему малото појачалца ми го понудија за 250 ден - си викам - ајде нема што да изгубам - да видам што звук има .. Супер се - дај му доволно напон и струја - ќе даде 40 вати супер чисто - и после и другото го земав 600 ден со 2 x TDA7498e - на 32 V трафо - нема гајле ниту грее ни ништо (над 90% ефикасност имаат) - предходно на АБ класа појачало што сум правел (до звучникот старо куќиште од ПЦ што е на сликата ) - па излезни 4 транзистори - па ладилници огромни на нив ....Можам да претпоставам дека има подобар звук од „Харман/Кардонот“ (малку се запрепастив дека прават и продаваат онакви... ствари.
Јас имам DIY преносен звучник од канализациска цевка (дијаметар 8см). Може во пијачка да се обложиме што ќе има подобар звук, со било што преносно... Посебно ако го споредуваме со вакви комерцијални звучници.
Моето работи на една 18650 батерија и појачалце од пар вати (интегрирано на плочка со блутут, ама обично со USB го користам).
Во теорија изведбата е нешто како transmission line, направено е без калкулатори/калкулации, padding-от „од бафтана“. Ама не испадна лошо. Звукот е... Добар. Всушност прилично добар.
Драјверите се ретрофит од расипани канцелариски звучници.
Имам неколку добри драјвери, само не сум имал одамна време за занимација и експериментирање, а очигледно „дизајнов“ како звучна кутија има многу потенцијал. На пример сакам да пробам Fostex 207E како ќе звучат во ваква „кутија“... Мме, многу идеи а малку време.