Sludge.Factory
Баниран/a
и пак, мешаш инсталациони пакети со големина на систем. Андроид орео ГО е помал од еден гига, андроид орео е 2.5 гига, додека андроид 9 е 2,8. И никад нема да надмине 3 гига бидејќи нема системски партиции поголеми од 3гб.
Аман бе, ти личам на некој што вреѓа без причина?Зошто? Само кажав дека ме збунивте еј
Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk
и пак, мешаш инсталациони пакети со големина на систем. Андроид орео ГО е помал од еден гига, андроид орео е 2.5 гига, додека андроид 9 е 2,8. И никад нема да надмине 3 гига бидејќи нема системски партиции поголеми од 3гб.
Откако те тргнаа од модератор, сѐ може да се очекува од тебе.Аман бе, ти личам на некој што вреѓа без причина?
делот каде под големина на систем е АКТУЕЛНАТА ГОЛЕМИНА НА ИНСТАЛИРАН СИСТЕМ, а не пакетот за превземање.
Koj дел од тоа дека и двата Ос се распакуваат не ти е јасен?
Едниот е 1.6гб другиот е 3.4гб.
Мислиш дека тој што е 1.6 ќе стане 5гб а другиот ќе се намали?
Се мислам ,дека дека веќе нема да мислам, како тебе сигурно ќе ми е полесно.
Отвори pixel 3 & иПхоне max и види колку простор има пред да инсталираш било што.
Како е тоа битно? ти пишав, колку слободно место има на сторејџот на иПхоне кога ќе го купиш нов? се друго Е глупост, и џабе се губи време у дискусија.
значи според тебе, ако фејсбук од 100 мегабајти се отвора за 5 секунди, тогаш игра од 6 гига на телефон би се отворала за 5 минути и 7 секунди ?Сега ќе одам да купам Пиксел и ќе го ресетирам мојот тел и ќе ви докажувам.
Или па има бројки на нет па можам да прочитам?
Се надевам дека без разлика на се сега свати зошто некоја Апликација е поголема.
значи според тебе, ако фејсбук од 100 мегабајти се отвора за 5 секунди, тогаш игра од 6 гига на телефон би се отворала за 5 минути и 7 секунди ?
Иос пакетот е 2.24 Пикселот е 1.5гига. Ок
Значи тоа што на мојов телефон Пакетот е 3.70 гига го прави подобар од овие предходни? иако се работи за буџет телефон со тежок кастом ром.
Има бројки на нет, само ти не разбираш основни поими, па се водиш спрема работи кои немаат врска. Андроид 9.0 на Мејт 10 про ми зафаќа системска меморија од 7 Гига, додека на Ајфон 6с ми зафаќа 5.7 гига. И? што е во сето ова поентава? големина па ке си ги мериме?
Оди изгуглај на нет за компресии, пакети и инсталации па врати се да правиме сериозен муабет каде се разбираме. Доста удираш со главата во зид. Влавот тука барем има некој саглам аргументи за ајфон што држат вода иако е фанбој и тој, но ова твоево е претеризам.
Сега ќе одам да купам Пиксел и ќе го ресетирам мојот тел и ќе ви докажувам.
Или па има бројки на нет па можам да прочитам?
Се надевам дека без разлика на се сега свати зошто некоја Апликација е поголема.

Ако споделуваш веќе некое релевантно видео сподели го оваView: https://youtu.be/3AfpFkrS7Lw
А не некое нонејм видео со 0.00001 views
Sent from my iPhone using Tapatalk
XsСпоред вас што ми се исплати повеќе да земам iphone 8 plus или xs?
Зошто?
Приоритети за купување ајфон:Многу е подобар и нема да мислат сите дека имаш ајфон од 2014та.
Според вас што ми се исплати повеќе да земам iphone 8 plus или xs?