Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Јас па презадоволен од натек како буџет опции. Неколку мауси имам земено и ги имам боксирано и боксирано и сеуште се здрави. Тастатурата од 2018 ко нова до ден денеска само ја пензионирав. Неколку џојстици и слушалки што имам и тие немаат мака. За разлика од редрагон, модеком и останатава буџетарија натек ми се најсаглам, ама секој со своето мислење

John Targaryen

hello world
28 мај 2019
52
15
Jaс немам такво искуство, маус Xenon 210 и слушалици Argon 200 2 години тераат без никаков проблем.

Хахах свашта, во кој Анхоч салон е ова?
Битола. Сега уште од Скопје фали да речат дека е "згмечен" иако еднаш не е манат.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Натек најлош бред за квалитет избегавајте нивни производи.

Испратено од HRY-LX1 преку IT.mk форум апликација
Тачно. За другар порачавме звучници Натек за пецето, зуеја. Дилеро ги враќа и му кажале дека цела серија тие звучници биле проблематични.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.045
1.128
Куманово
Значи избегавам други ИТ продавници и речиси сè земам од Анхоч но сега заглавив со нивниот сервис...
Се работи за УПС, однесен (23 Окт) во продавница цаком-паком со гарантен лист, месец дена ги чекав да ми вратат, по што се јавив во продавницата - кај што ми вратија дека уште нема ништо..
Тогаш пишав е-меил на сервис директно - одговор беше дека уште веднаш е проверен, батериите отишле но немале на залиха.. сега добиле.. дали сакам да ги сменат... етц

Им вратив веднаш што беше проблемот, но и по 2 наврати на емаил и безброј јавувања на сервис немам добиено никој..

Значи на УПС-от немам додавано дополнителни уреди, истата вечер кога почна да прави проблеми, го ставив на мерач и на излез му закачив мултимер, при поголемо оптоварување од 215W, напонот му паѓаше испод 210V и автоматски пребацуваше на батерија на неколку секунди (се слуша реле), потоа пак назад.. и така нон-стоп..
При премин на батеријата пц-то, мониторите, рутерот, акцеспоинтот... си работеа најнормално, немаше прекин или исклучување

Сега не ми јасно како кај мене уредите работеа на батерија а тие константираат дека не ги бива.. и дали после смена на батериите УПС-от ќе си работи најнормално што логички ми е дека има друг проблем ?

Се работи за овој УПС
се јавија од анхоч.. "батеријата е поправена"

при подигање пишува дека се сменети и двете батерии ВО гарантен рок... го тестирав истиот ден и упс-от си работи ок и при поголемо оптеретување..

мислам дека нешто друго е чачкано, проблемот е решен по ~ 2м во сервис

• ми се допаѓа
Реакции: D

neobugs

hello world
11 април 2020
125
318
Во анхоџ продаваат лаптопи што сеуште не се официјално излезени:
Со RTX 3060 6GB постојат 2
1610212817302.png
1610212848536.png
и еден со RTX 3070 mobile пишува го нема на залиха:
1610212879665.png

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Во анхоџ продаваат лаптопи што сеуште не се официјално излезени:
Со RTX 3060 6GB постојат 2
Погледнете го атачментот 95896
Погледнете го атачментот 95897
и еден со RTX 3070 mobile пишува го нема на залиха:
Погледнете го атачментот 95898
Немаат опција изгледа Soon. А можда и донеле по некои канали. Стисни Купи и дознај.

Sent from Телефон using Tapatalk

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
хахах мислев да споделам "leaks" од неизлезени и неанаунснати продукти, а за анхоч едино што имам против се цените у моментов
Моделите се анаунснати (announced бе @Avid у транслитерација ).
Ги има истите модели на нет со статус Soon.
98b9589c8ef76773b68ec3e90f47b4f5.jpg

Sent from Телефон using Tapatalk

neobugs

hello world
11 април 2020
125
318
Ги има истите модели на нет со статус Soon.
Изгледа да повеќе продавници веќе ги имаат ставено, мислев дека директно Нвидиа или МСИ ги немаат затоа го споделив ова. Изгледа на 12 јануари ќе зборат за нив најверојатно на CES 2021
Ставиле Нвидиа на твитер со "индикација" дека за лаптопи ќе биде нешто: NVIDIA GeForce on Twitter: " https://t.co/AHn0BWTYBh" / Twitter

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
1616685367486.png
Законот во државава вели дека ако корисникот не го подигне уредот од сервис во рок од 45 дена, ќе биде префрлен во електронски отпад? :O Демек нема да го стаат ко аутлет продукт или нешто слично, ќе го фрлат, а?

Да не мрчам ама и да е така, ова ми е глупо да се спомне во порака. Мислам, може кочница да се стави до рокот, не мора да се спомнува електронски отпад. Ако не па нека допишат и што се случува потоа во електронскиот отпад со уредот...

И апдејт да си напраат за РМ, таму нема закони веќе.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Погледнете го атачментот 99042
Законот во државава вели дека ако корисникот не го подигне уредот од сервис во рок од 45 дена, ќе биде префрлен во електронски отпад? :O Демек нема да го стаат ко аутлет продукт или нешто слично, ќе го фрлат, а?

Да не мрчам ама и да е така, ова ми е глупо да се спомне во порака. Мислам, може кочница да се стави до рокот, не мора да се спомнува електронски отпад. Ако не па нека допишат и што се случува потоа во електронскиот отпад со уредот...

Види е-отпад се делел на Електронски и Електричен според Електронски отпад – EkoCentar97

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

ЕЛЕКТРОНСКИ ОТПАД

• Статични и лаптоп комјутери
• Тастатури, глувчиња, кабли, звучници, слушалки
• Домашни телефони и мобилни телефони
• MP3 players
• Дигитални камери и видео камери
• Принтери, скенери и факс машини
• Стерео системи

ЕЛЕКТРИЧЕН ОТПАД

• Шпорети
• Машини за перење садови и облека
• Греалки и грејни тела
• Микробранова печка
• Машина за правење леб,апарат за кафе и други апарати од домаќинство
• Клима уреди

P.S.

Дополнително сите производители (тука спаѓаат и увозниците и продавачите) на електрична и електронска опрема ќе мора да понудат механизам за собирање и ослободување на старите уреди за своите муштерии. Односно при секој продаден производ ќе имаат обврска да го земат назад стариот уред.

Да одам во нептун да им го џитнам фрижидерот да им речам еј не работи ај чао :D Чудесна земја

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Кај е тој отпадот кај што фрлаат поправени уреди, да идам јас да побарам некоја репарирана графичка, па ќе ја огласам овде како малце користена, во непушачка просторија со кулери во топ состојба за дупло повиока цена од MRSP. :)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.701
3.344
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Кај е тој електронски отпад што е скриен што е невин е пуштен а фактички го кријат. Дали го утепале дали го убиле или кај е?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.153
16.244
Види е-отпад се делел на Електронски и Електричен според Електронски отпад – EkoCentar97

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

ЕЛЕКТРОНСКИ ОТПАД

• Статични и лаптоп комјутери
• Тастатури, глувчиња, кабли, звучници, слушалки
• Домашни телефони и мобилни телефони
• MP3 players
• Дигитални камери и видео камери
• Принтери, скенери и факс машини
• Стерео системи

ЕЛЕКТРИЧЕН ОТПАД

• Шпорети
• Машини за перење садови и облека
• Греалки и грејни тела
• Микробранова печка
• Машина за правење леб,апарат за кафе и други апарати од домаќинство
• Клима уреди

P.S.

Дополнително сите производители (тука спаѓаат и увозниците и продавачите) на електрична и електронска опрема ќе мора да понудат механизам за собирање и ослободување на старите уреди за своите муштерии. Односно при секој продаден производ ќе имаат обврска да го земат назад стариот уред.

Да одам во нептун да им го џитнам фрижидерот да им речам еј не работи ај чао :D Чудесна земја

Тоа е екшуели добра идеја, земено е од поразвиените земји од нас (како Србија, Босна, Киргистан), бидејќи продавачите хендлаат и фалична роба, треба да се спремни и за рециклирање на стари апарати според стандарди. Би требало да биде задолжително да ти понудат да ти го земат стариот уред доколку новиот пурчес го правиш за замена на стар. Тоа е добра ствар.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Техномаркет одамна имаат можност за преземање на стари апарати, даваат и ваучер.

Нептун преземање на стариот уред нуди во премиум пакетот за испорака на купен производ од кај нив.

Нула отпад бесплатно преземаат и електрични и електронски уреди.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Погледнете го атачментот 99042

И после доаѓа 50-иот ден клиентот и ти вика „Не пишуваше никаде во пораката дека го испраќате во електронски отпад“. Никој никогаш нема да биде задоволен, стално нешто му мањка или му смета.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Тоа е екшуели добра идеја, земено е од поразвиените земји од нас (како Србија, Босна, Киргистан), бидејќи продавачите хендлаат и фалична роба, треба да се спремни и за рециклирање на стари апарати според стандарди. Би требало да биде задолжително да ти понудат да ти го земат стариот уред доколку новиот пурчес го правиш за замена на стар. Тоа е добра ствар.
Ова со Екоцентар со електронски отпад ако функционира е навистина добра работа
Знам дека имаат штандови за собирање на батерии по маркетиве, и тоа ме мотивира да не ги фрлам потрошените батерии во канта, туку истите ги собирам неколку и тогаш ги носам во маркет каде ги складирам, а потоа сум уверен дека компанијата постапува соодветно и ги рециклира.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Знам дека имаат штандови за собирање на батерии по маркетиве, и тоа ме мотивира да не ги фрлам потрошените батерии во канта, туку истите ги собирам неколку и тогаш ги носам во маркет каде ги складирам, а потоа сум уверен дека компанијата постапува соодветно и ги рециклира.
Plot twist, ги пакуваат и ги продаваат ко нови. После ги купува некој и кога ќе се потрошат за брзо викаат: порано повеќе држеа батерииве.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.153
16.244
Plot twist, ги пакуваат и ги продаваат ко нови. После ги купува некој и кога ќе се потрошат за брзо викаат: порано повеќе држеа батерииве.
Не него они се скалпери. Ќе чекаат балонот да се надува, цената да порасне на 600 евра по ентри левел батерија па да ги продаваат по форуми после како нови.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.720
Зошто ни Пакојуг ни овие немаат никакви промотивни материјали каде што се гледа соодветното постапување и рециклирање? И дека само делот што ние мораме да го правиме го прикажуваат? Qui bono анализа набрзина ениуан т.е. кој ги плаќа овие чисто за да знаеме чини интереси застапуваат.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно