MartinJack3d
hello world
- 21 октомври 2016
- 119
- 85
Фала друже, ќе се јавам утре.
Само од егејска мк таа работа visionstudio.grЗдраво дечки, дали некој знае од каде од мк можам да нарачам threadripper 2990wx?
Ти препорачувам да земеш 4xx плоча. Истовремено, доколку немаш потреба од CF/SLI и од повеќе nvme слотови и некои екстра можности да се дуплираат, да одиш со B плоча. Подржува се исто со X само има помалку можности да се дуплираат. X плочите често имаат и подобра напонска контрола, но тоа не значи дека е така кај сите плочи. Погледни во темата што ја креирав и ставив база со плочи АМ4, ги пишува сите каква напонска контрола имаат.Чисто информативно за совет... Знам дека нареден квартал здравје треба да излезат нови зен ови, па дали ке е паметно да земам некоја плоча сега, или да чекам понатаму?
Како што кажаа од АМД треба дс ги држат новите процесори истите ам4 сокети.
Дали вреди да се даде поише пари за X или да одам со B450 ка. Поточно ги меркам ASUS ROG STRIX B450-F и MSI X470 GAMING PRO.
Моментално планирам само плоча, па понатаму да ја дадам атм конфигурацијава и да доземам други делови.
Sent from my Huawei P20 Lite using Tapatalk
Ако имаш време и не ти се брза, подобро почекај и види што ќе има за пола година од сега.Чисто информативно за совет... Знам дека нареден квартал здравје треба да излезат нови зен ови, па дали ке е паметно да земам некоја плоча сега, или да чекам понатаму?
Како што кажаа од АМД треба дс ги држат новите процесори истите ам4 сокети.
Дали вреди да се даде поише пари за X или да одам со B450 ка. Поточно ги меркам ASUS ROG STRIX B450-F и MSI X470 GAMING PRO.
Моментално планирам само плоча, па понатаму да ја дадам атм конфигурацијава и да доземам други делови.
Sent from my Huawei P20 Lite using Tapatalk
Од каде информацијава ?плус сегашниве Б/Х 400 нема да бидат компитабилни со 3000 Рајзен.
Не го разбра убаво, БИОС-от треба да им се апдејтува а за да го направиш тоа ќе му треба Ризен 2ххх инаку без биос апдејт нема да му го препознае процесорот.Од каде информацијава ?
A 2700?Дали некој видел Рајзен 2600 или 1700 за продажба некаде и кои би биле цените за половен процесор?
A 2700?
2700 ~ 12к половен би бил, мое мислење сепакТие два ги пишав затоа што се блиску по перформанси и претпоставувам по цена би биле блиски, 2700 би бил поскап половен дури и од нов 2600 мислам.
Се шпекулира дека на овој датум ќе излезат 7/7/2019, гледајќи на датумот изгледа доста интересноРаботата е што сакам да купам половен рајзен сега и да апгрејднам на 3ххх кога ќе излезат. Затоа се мислам за 2600 моментално.
А кај наоѓате половни процесори од новиве генерации? Има некој блек маркет за кој незнам или ако начекате? Јас би земал сега ако немаш ништо, а ти треба. Ако не почекај до Јули. Само дали сигурно ќе биде Zen 2 на 7nm. Да не испадне џабе чекање.
реално феном газеше и во почетокот на новава деценија...Се надевав ќе се појави некој ама веројатно тешко. И мене ми е дали ќе е џабе чекање, моментално 2600 има доста интересна цена нов, а јас технолошки сум останат во прошлата деценија(феном користам).
Исто ако сака некој да ми препорача матична со 7.1 звук, освен x470 што ја гледам во Сет дали има некоја со малце пониска цена или ако се исплати да ја размислам да ја земам таа.
реално феном газеше и во почетокот на новава деценија...
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 200GB ULTRA A1C10 w/adapter 100mb/s SDSQUAR-200G-GN6MA
2.700,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V4U, 2xMIC, USB-C Receiver, Black, BY-V4U
8.490,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 6TB TOSHIBA P300 5400RPM 128MB SATAIII HDWD260UZSVA
12.490,00 ден