Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Не знам што прават ама повторно ми стигна пратка од Bpost со погрешен тракинг. Овој пат шкртнат вистинскиот тракинг од Bpost а ставен друг тракинг исто така од Bpost. Можеби кај нас доделуваат друг мада не ја сфаќам логиката.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Ако не е регистрирана пратката тогаш поштенските оператори можат да си ги менат бројчињата според нивните потреби.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Не би рекол дека е баш така ако веќе званично доделуваат одреден тракинг број . Па потоа лепат нов, па сфаќаат дека погрешиле, па го шкртаат тој и повторно го скенираат стариот. Или обратно. И тоа само еден поштенски оператор. Пре би рекол дека се работи за хаотичност во работата.

user240107

Баниран/a
10 јули 2020
20
4
Скопје
Delivering (Accepted by Last Mile Carrier)
Далеку е од влезена, ама на пат е, сеа ќе дое... Шала на страна, мислам значи земја прераспределувач/транзитна како последно време што се појави ЛВ како земја примач/прераспределувач на кинеските контејнери (претпоставувам со Канао пошта е тесноповрзано). Се изначитав на би ги нарекол вицкасти статуси за состојбата на пратка. Најчесто после 2 дена од плаќање е веќе пристигната во земјата дестинација, па се враќа у земја на потекло, па е на последната миља од испорака...

Ова значи дека е влезена во мк така?
Искрено се надевам дека тоа значи но не би закажувал блех музика сеуште...

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Не би рекол дека е баш така ако веќе званично доделуваат одреден тракинг број . Па потоа лепат нов, па сфаќаат дека погрешиле, па го шкртаат тој и повторно го скенираат стариот. Или обратно. И тоа само еден поштенски оператор. Пре би рекол дека се работи за хаотичност во работата.
За регистрирана пратка се смета онаа пратка каде што тракинг бројот почнува со "R" и тој е официјален до крајната дестинација. Сите други бројчиња кои што НЕ почнуваат со "R" (а ние сакаме да си ги следиме како важечко тракинг бројче) се бројчиња за интерна употреба на поштенските оператори и истите не се осигурани.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Пред малку требаше да купам еден производ од aliexpress со Visa Electron од НЛБ валидна до 2024 и плаќањето е неуспешно а пораката што ја дава е

Payment Failed
This payment has been declined by your card issuer.

Error code: CSC_7200015.

Инаку производот чини околу 2500 денари а на сметката има околу 6800.Претходно не сум имал никакви проблеми со плаќање.Да не знае некој во што е проблемот?

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Провери во банка.

едит:
Пробај да сменеш валута на али, исто пробај и преку инкогнито да се најавиш.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Провери во банка.

едит:
Пробај да сменеш валута на али, исто пробај и преку инкогнито да се најавиш.
За најавување пробав од 2 различни емаил адреси и иста порака а со друга валута не пробав.Сега и тоа ќе пробам.
Мислењето е автоматски споено:

Не сака ни со друга валута.Ќе видам утре во НЛБ.

user240107

Баниран/a
10 јули 2020
20
4
Скопје
За најавување пробав од 2 различни емаил адреси и иста порака а со друга валута не пробав.Сега и тоа ќе пробам.

Не сака ни со друга валута.Ќе видам утре во НЛБ.
Друг броузер можеби? Ми се има истото случено ама ич не ми текнува дали со НЛБ или СТБ картичката, и како го решив или дали се реши сам од себе со бришење кеш...

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Друг броузер можеби? Ми се има истото случено ама ич не ми текнува дали со НЛБ или СТБ картичката, и како го решив или дали се реши сам од себе со бришење кеш...
Не е броузерот.Пробав со повеќе и иста е пораката.Инаку со Mastercard од Комерцијална сум немал вакви проблеми.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Не е броузерот.Пробав со повеќе и иста е пораката.Инаку со Mastercard од Комерцијална сум немал вакви проблеми.
Ако користиш токен, провери на онлајн плаќања да не имаш лимит ставено 0 или друга сума помала од таа што пробуваш да ја платиш.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Ако користиш токен, провери на онлајн плаќања да не имаш лимит ставено 0 или друга сума помала од таа што пробуваш да ја платиш.
Сега прочитав порака од НЛБ и вика поради надминат интернет лимит неуспешно е плаќањето.Ќе одам во експозитурата во Градски трговски центар кај кеј и ќе го зголемат.Во секој случај ви благодарам за помошта.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Сега прочитав порака од НЛБ и вика поради надминат интернет лимит неуспешно е плаќањето.Ќе одам во експозитурата во Градски трговски центар кај кеј и ќе го зголемат.Во секој случај ви благодарам за помошта.

" Ве информираме дека со цел поголема заштита при интернет плаќањата, извршено е намалување на дневниот лимит за интернет плаќања со Вашите НЛБ Картички на износ од 20.000 мкд. Согласно Вашите потреби, можете самостојно да го сетирате износот на интернет лимитот преку мобилното банкарство НЛБ мКлик и електронското банкарство НЛБ Клик."

Ако имаш електронско банкарство, во "Мој Профил" имаш опција за "Лимит за трансакции".

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Мислев ова да ти спомнам ама си реков ако е тоа проблемот ваљда ќе ти текнеше дека истиот ден си направил поголема трансакција... но ете, не ти текнало.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.104
2.343
Можеш и сам да си зголемиш лимит или скроз да исклучиш интернет плаќања преку апликацијата.

12 април 2017
1.918
1.259
Чудно е дека ептен ниско ти го спуштиле лимитот. И мене ми стигна порака, ама кај мене ги симнаа на 20,000 лимитот за интернет плаќања.

Испратено од 1+7TPRO по DHL

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
Нели можеше да си го зголемиш/намалиш лимитот преку апп, бар јас така правев не можи така повеќе?

Sent from my GM1910 using Tapatalk

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Нели можеше да си го зголемиш/намалиш лимитот преку апп, бар јас така правев не можи така повеќе?

Sent from my GM1910 using Tapatalk
Можи,јас само кога нарачувам местам интернет лимит колку што е сумата и потоа го враќам на 0...најбезбедно е така

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Денес бев во НЛБ и ми рекоа дека лимитот бил 0 денари.Откако ја земав новата картица бидејки на старата и беше истечен рокот ништо немам купувано и не сум знаел дека треба да се активира лимитот.Отидов и им реков да стават до кај 6000.Ми кажаа и дека поради ситуацијава можело да се активира преку телефонскиот број +389 2 15 600.Инаку оваа картица ја користев на почеток кога ја извадив уште 2014 кога можеше да се купува преку Paypal се регистрација на Словенија бидејки во Македонија тогаш не можеше а сега претежно користам Mastercard од Комерцијална каде ми оди платата.

Можи,јас само кога нарачувам местам интернет лимит колку што е сумата и потоа го враќам на 0...најбезбедно е така
Кажи ми на која апликација се мести лимитот?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.795
4.511
Неготино
Денес бев во НЛБ и ми рекоа дека лимитот бил 0 денари.Откако ја земав новата картица бидејки на старата и беше истечен рокот ништо немам купувано и не сум знаел дека треба да се активира лимитот.Отидов и им реков да стават до кај 6000.Ми кажаа и дека поради ситуацијава можело да се активира преку телефонскиот број +389 2 15 600.Инаку оваа картица ја користев на почеток кога ја извадив уште 2014 кога можеше да се купува преку Paypal се регистрација на Словенија бидејки во Македонија тогаш не можеше а сега претежно користам Mastercard од Комерцијална каде ми оди платата.

Кажи ми на која апликација се мести лимитот?
mKlik

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Се чувствувам како да бев малку изигран од самиов систем на АлиЕкспрес.
Не станува збор за голема сума, 2.8 долари едно адаптерче но 3 месеци поминаа а не ми стигна.
Пред неколку денови пишуваше дека ќе заврши тоа конфирмејшн тајм за неколку денови.
Јас и тогаш стиснав на open dispute ама кога одбирав refund only, haven't received item, процесот на диспјут запираше и викаше самиот систем не се секирај сигурно ќе стигне, ако не стигне, можеш на 11.12 (денес) да отвориш диспјут.

Е сега, одам кај нарачката и ми пишува како веќе да е завршено и како да сум стиснал конфрм гудс рисивд... едвај го најдов опен dispute ама пак овој диспјут кога го правам се чувствувам како да сум малку изигран, и како не сум во право, као да ми прави некој психолошки притисок процедурава. Еве, дури и нема соодветна причина да одберам...
1607727077920.png

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно