преку кој шипинг?Arrive at destination country, као кај нас во Мк е престигната?Погледнете го атачментот 94868
Испратено од SM-N975F преку IT.mk форум апликација
преку кој шипинг?Arrive at destination country, као кај нас во Мк е престигната?Погледнете го атачментот 94868
Испратено од SM-N975F преку IT.mk форум апликација
Не во МК, туку стигнало некаде во јуроп.Arrive at destination country,
@mkdboyНај обичниот Aliexpress shipping, последното беше Yanwen express и само тоа поспоро стигна дека преку Латвиа стигна, во суштина за 7 дена до Латвија од таму до кај нас за 20-тина дена.
Ве тагнав овде да не ја трупаме Нексио темата со АљиЕкспресноNe e slucajnost so ali standard shiping za 29 dena stiga so drugite so meseci
Da@MadBuldog
@mkdboy
Ве тагнав овде да не ја трупаме Нексио темата со АљиЕкспресно
Збориме за овој шипинг, така?
Да за тој shipping, од AliExpress скоро сите нарачки беа со тој избор. Пример сликата подоле:@MadBuldog
@mkdboy
Ве тагнав овде да не ја трупаме Нексио темата со АљиЕкспресно
Збориме за овој шипинг, така?
Пардон, точно Yanwen доаѓа преку GBSLOX, UNITED KINGDOM тоа е пратката од KPRepublic што стаса, директна нарачка од сајтот на KPRepublic. Благодарам за дополнувањето, не се збркани работите само може појасно да се изразам дека само прво наведените нарачки беа преку AliExpress. Останатите беа преку директните сајтови што се наведени.@MadBuldog
И уште едно дополнување, Yanwen не оди преку Латвија. Оди исклучиво преку Bpost (претходно преку Малезиска пошта).
Cainiao Super Economy - Латвија
Cainiao Super Economy Global - Литванија.
Да не ги бркаме работиве.
Ако имаш тракинг, чим стигнат кај нас, следниот ден правец в'пошта, не чекај ни бело картонче ни да те известат. Кај нив од еден на друг шалтер, во достава на шалтер „богу иза леѓа“ и ќе си ја земеш пратката. Ако ги чекаш нема да дочекаш.една пратка со ali standard ми стигна за еден месец ама уште неколку што имам нарачано ќе потрае повеќе од месец ..
во нормални услови верувам дека и побргу стигаат да не се празнициве и карантиниве
Ќе ти линкав ама го нема веќе линкот/производот, но ги има илјадници и веројатно скоро сите се исти/слични. Јас земав два, даваат слични резултати (меѓусебно споредено) но за жал немам шанса да споредам со профи оксиметар... За одбирање знаеш и сам, одбери нешто со повеќе нарачки и погледај ја првата страна со оценките да нема некои глупости.Некој искуство со китајски пулс оксиметри? Ги има од 5 до 10 долари поевтините. Дали може да им се верува на резултатие?
Некој линк за препорака ако имате pls.![]()
Најди некој со Samsung S серија. Има детектор за ниво на кислород, со Samsung Health можеш да го измериш нивото и да ги споредиш. Мислам дека е прилично прецизен.Ќе ти линкав ама го нема веќе линкот/производот, но ги има илјадници и веројатно скоро сите се исти/слични. Јас земав два, даваат слични резултати (меѓусебно споредено) но за жал немам шанса да споредам со профи оксиметар... За одбирање знаеш и сам, одбери нешто со повеќе нарачки и погледај ја првата страна со оценките да нема некои глупости.
Ех да, пред некоја недела еден колега ми донесе оксиметар (ист таков како што имам и јас) да му залемам една од жичките, конекцијата кон батериите му се одлемила од движењето (стискањето на штипката). Потоа тука му капнав малку топол лепак да ги држи жичките - тенки се, па лемот е слабата точка (баш се потсетив дека сакав и на мојот оксиметар да го направам истото - превентивно).![]()
Сигурен сум дека не е лош, ама повеќе би сакал да споредам со профи медицински оксиметар... Инаку респонзивен е и овој кинескиов, и за откуцаи на срце и за оксидација на крв се гледаат разлики пред и после физички напор, на пример трчање, вежбање, планинарење... Само кажав дека би било интересно да се спореди со некој медицински профи оксиметар.Најди некој со Samsung S серија. Има детектор за ниво на кислород, со Samsung Health можеш да го измериш нивото и да ги споредиш. Мислам дека е прилично прецизен.
Имам и кинески и купечки и медицински и на самсунг. Исто покажуваат сите.Сигурен сум дека не е лош, ама повеќе би сакал да споредам со профи медицински оксиметар... Инаку респонзивен е и овој кинескиов, и за откуцаи на срце и за оксидација на крв се гледаат разлики пред и после физички напор, на пример трчање, вежбање, планинарење... Само кажав дека би било интересно да се спореди со некој медицински профи оксиметар.
Ако не ти е тешко пушти некое фото од кинескиот (со активен дисплеј), чисто да видам дали е како ~90% од кинеските што се продаваат.Имам и кинески и купечки и медицински и на самсунг. Исто покажуваат сите.
Едно од оние што ги гуглаш и едно вакво:Ако не ти е тешко пушти некое фото од кинескиот (со активен дисплеј), чисто да видам дали е како ~90% од кинеските што се продаваат.
За колку време ти стигна?Значи со Cainiao Super Economy дефинитивно нема правила.
Од две пратки од различни продавачи испратени со еден ден разлика, едната стигна а другата се уште не е ниту процесирана во Латвија.
Само теорија на хаосот може да помогне овде.
Одбери си Сингапурска, Али се јавува само како посредник. Не верувам дека тие го организираат превземањето на пратките, ниту имаат логистика за тоа. Ќе поминеш поевтино а пратката се движи со иста брзина и по ист пат. На почетокот на пандемијата ми зачукаа пратка преку Швеѓаните со Aliexpress Standard, па ми ја изгубија.Што е разликата помеѓу Aliexpress standard shipping и Singapore post, разликата е 1 долар повеќе ,повеќе пати нарачувам секогаш одбирам Aliexpress standard и селерот ја испраќа со Singapore Post ,следниот пат да одберам дирек Singapore post?