Allen
Intern
- 27 февруари 2015
- 35
- 34
Жими сВеАех, шо збориш?
Жими сВеАех, шо збориш?
Прашај го кучето како му е ако си му кажал дека треба да му стигне играчка.Јас со али стандард до сега сум немал утка, секогаш за помалку од 30 дена стигале пратките, најчесто околу 20-25.
Со овие Caniao, SunYu и слични тапа работа. Ама нив ги користам само за некои ситници што коштаат по неколку долари и нема логика да плаќам за поштарина која ќе биде поскапа од производот што го нарачувам.
Еве сега чекам играчка за кучето од 3 долари скоро 2 месеца ама не ми е гајле пошто е безвезна глупост, кога стигне - стигне![]()
A дали знаеш со кое Cainao? Зашто има 3: Cainiao Super Economy, Cainiao Super Economy Global и Cainiao Super Economy for Special Goods. Оваа што ја чекам јас скоро 2 месеци е пуштена преку Cainiao Super Economy.Иницијално нарачката е направена на 30.10 преку Cainao, претходно имав исто нарачано преку Cainao и чекав мнооогу повеќе.. Значи нема везе, зависи од нарачка до нарачка како ќе се потрефи![]()
Cainao Super Economy се и двете.A дали знаеш со кое Cainao? Зашто има 3: Cainiao Super Economy, Cainiao Super Economy Global и Cainiao Super Economy for Special Goods. Оваа што ја чекам јас скоро 2 месеци е пуштена преку Cainiao Super Economy.
Ај провери да не му е тоа фирмата до аеродром?Уште една нарачка денес пристигна со 4PX, нарачана на 11.11![]()
Дали имаш снимка од отварањето на пратката?Да не бара да ги вратам? дека незнам колку ке ме чини враќањето назад
Не, не ми текнало на тоа да снимам.Дали имаш снимка од отварањето на пратката?
Не таман работа такво нешто да направам, и од слика се познава дека не се исти, а сега читав по тие што им стигнале исто такви фејк.Правилата ги пишува на Алиекспрес при отварање на диспјутот. Особено во случај "not as described" и тоа како е пожелно да имаш снимка. Можеш и ништо да не закачиш на диспјутот, тоа е твоја одлука.
Може да имаш и други слушалици дома па да ги сликаш дека тие ти стигнале.
Не се однесуваше забелешката лично за тебе, само како причина зошто бараат снимка. За eBay не важи, таму веќе се базираат на доверба.Не, не ми текнало на тоа да снимам.
Мислењето е автоматски споено:
Не таман работа такво нешто да направам, и од слика се познава дека не се исти, а сега читав по тие што им стигнале исто такви фејк.
Да не отворам нова тема пишав овде во Aliexpress, а порачката е од Ebay
Нема гајле друже не те сватив такаНе се однесуваше забелешката лично за тебе, само како причина зошто бараат снимка. За eBay не важи, таму веќе се базираат на доверба.
Големи се шансите да бара да ги вратиш назад. Искарај го индиректно продавачот во жалбата, во смисол дали така се гради доверба со испраќање на лажни производи и доведување на купувачите во заблуда. Настапи малку емотивно.![]()
Да пишав погоре може немаш прочитаноАма чекај друже, па ти си пааарил на ибеј!
Цело време збореме за алиекспрес.