дај друго дете (сервер, нирнберг или слично)
Адблокери луѓе, адблокери побогу!
Исто до Копенхаген, Телиа сервер. Да расчистиме еднаш за секогаш дека Неотел нема пинг кон надвор, еве два скор од два различни провајдера со различни излезе. ARMac постот уопште нема врска со тебе, него ја користам приликава да ги решиме дилемите од друга тема
![]()
Оваа е локално од Куманово, К-Нет. Ама излез е Неотел, така да топ се. Имаш 300 мегабити пакет од Неотел секаде достапен, за гигабит мислам дека имаше, ама не знам дали секаде е достапен.Шо пакет е ова? Колку кошта?
Оваа е локално од Куманово, К-Нет. Ама излез е Неотел, така да топ се. Имаш 300 мегабити пакет од Неотел секаде достапен, за гигабит мислам дека имаше, ама не знам дали секаде е достапен.
Имат снемано.На веб сајтот ВИП не ни имаат ваков пакет :/
Па у Куманово 1000-ка е 100 мегабити кај два локални оператори(knet,multimedia-net како паметам). Така да веќе го има тоа кај нас.Проверив ама скапи се. Гигабит имаш на телекабел за 3500, а ова е 300мбит за околу 3000 :/
Исто не ми се свиѓа шо цената на 50 мегабити е се уште околу 1000+. Би требало 100 мегабити веќе да има за околу 1000-1500, ама не - 100 мегабити е над 2000 денари сегде. Свашта. Затоа уште не сум сменил оператор реално, пошо пакетиве се тиња.
50/50 е сегде тука некаде на цена и не вреди да се префрлаш.
Кој пакет од телеком е ова? Magenta L нудат максиум 50/50.Абе врски си фаќал. Кај мене ми нудеа 100 даунлод со 3 мегабита уплоад. Им вика абе малце... а они почнаа „стручно“ да ми објаснуваат како не бил важен upload ахаха преплет црева ќе добиев.
И така одлучив да си патам и понатаму со телекомци. Некој спомна Kопенхаген?
Па у Куманово 1000-ка е 100 мегабити кај два локални оператори(knet,multimedia-net како паметам). Така да веќе го има тоа кај нас.
Комплицирано е низ Скопје со оптиките. Голем град сте, имате веќе некоја мрежа и ваљда не е исплатливо да се прави одново за друг оператор па ваљда нешто и се изнајмува меѓу операторите(претпоставувам).
Во Куманово како што знам посебна оптика до дома имаат телеком,кнет и мултимедиа(од пред некое време). Двата последни пуштаат кабел до куќа(како кај мене) додека Телеком сеуште е низ згради само достапен, не сум слушнал за инсталации до куќа низ некоја населба. Па повеќето тука или бираат Вип поради комбо 4 опцијата или одат со локален провајдер. Немам луѓе блиски или што знам да користат ADSL, освен оние што се ептен далеку од градот, поточно во селата околу што мораат ADSL или 4G на Вип со тоа 100 гига лимит.
@toshex 100/100 GPON.
А Телеком уште ти нудат 12/1 за таа цена. Unbelievable :tapp:Dayumn son! е тоа е добра цена и добар пакет!
Имаме тапа интернет на било кои оператори
![]()
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Blue SN5100 M.2 NVMe WDS100T5B0E
9.790,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO PWM PST CO 400-2500 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00316A
840,00 ден