Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 (поранешно VIP)

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.602
5.546
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Пишуваш број на картичка, трицифреното бројче и важност на картичка.
Фактурата и сумата сам си ја генерира системот?

Ако е исто како EVN онлајн плаќање (преку нивниот сајт), тогаш е мазно. :)
Исто како на EVN брате.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.322
ОФ: Ја се преку телефон плаќам, еве веќе 1 година без никаков проблем. Нема чекање, помала провизија и подобра прегледност на средствата.

ЕДИТ: Преку мБанк на Комерцијална. Да напоменам имаат веќе готови темплејти за сите сметки. Пополнуваш само 2-3 полиња и готов си.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Некое искуство со online плаќање на VIP сметка преку апликацијата „мојот вип“ и преку нивниот вебсајт т.е. тамошниот „мојот вип“?

Супер си е, и јас плаќам понекогаш зависи од немање време и еве ОП пред ПЦ-то или на ајпад си плаќам

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
1. Вип
2. ЕВН
3. БЕГ
4. Водовод

Сите 4 за помалку од 5 мин.
Ни шалтери, ни нервози за паркинг, ни проблеми со тетки што не гледаат на шалтер.

Уште домаров да имаше начин да го плаќам онлајн а не да мора на рамбовка да му излагам на врата :D

Ај стариве што не баратат со тоа компјутерите, ги сфаќам, ама кога видам млади дечки да се бутат на шалтери наместо да си ги скратат маките... :/

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.598
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
ОФ: Ја се преку телефон плаќам, еве веќе 1 година без никаков проблем. Нема чекање, помала провизија и подобра прегледност на средствата.

ЕДИТ: Преку мБанк на Комерцијална. Да напоменам имаат веќе готови темплејти за сите сметки. Пополнуваш само 2-3 полиња и готов си.

За каква провизија кажуваш?

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.322
Зборам за ПП10, ПП50 и остали обрасци...знам за јавните, ги плаќам веќе една година како што пишав...

krema

OG
24 јуни 2009
15.747
15.838
youtu.be
Нема резон да се плаќат сметки преку банки (со провизија) од причина што може истото да се плати преку сајтовите на оние кој што ја нудат услугата.
Е сега ако нема таква можност тогаш или шалтер или онлајн преку банка, се разбира дека кај некои од овие трансакции ќе има и провизија.

bxxxn

user
11 март 2011
1.662
1.813
Режиски трошоци речиси секаде се плаќаат без провизија (НЛБ и пошта воглавном плаќам), освен од пред некоја година мислам Водовод на нивно барање побара трошокот за плаќање да е на сметка на клиентот, да не згрешам земаат можеби 5-15 денари плус во пошта на овие сметки.

ПП10, ПП50 се со некоја скалеста или процентуална провизија, мислам до максимум 120 денари оди во зависност од сумата и е поевтино онлајн. Се дестимулира плаќање преку шалтер, исто на пример ако извадиш пари од банкомат е 0 денари (за дебитна), додека на шалтер имаш 20 денари провизија. Ова се однесува на НЛБ, можеби другите имаат некаква провизија.

krema

OG
24 јуни 2009
15.747
15.838
youtu.be
исто на пример ако извадиш пари од банкомат е 0 денари (за дебитна), додека на шалтер имаш 20 денари провизија. Ова се однесува на НЛБ, можеби другите имаат некаква провизија.
Исто е и во другите банки, со ова сакат да ги намалат редовите пред шалтерите.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.870
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Општо сакаат да има што помалку експозитури па и банкомати, да немаш допир со хартија и се да биде електронски.

O

Oliver!

Гостин
Јас сум во СТБ, за сите онлајн трансакции има провизија.

Да мењам банка, а?
Да? ОК :)

O

Oliver!

Гостин
Провизија на ПП50, ПП10 и слично. Некој и градинка треба да плати. :D

ЕДИТ: Еве сега гледам 13 денари провизија за ПП50, на шалтер истата е 35 денари.

Културните шалтерџии и шалтеруши ги информираат луѓето за ова, додека останатите ќутат ко мисир(к)и:

Ако плаќаш таков образец преку сопствена сметка провизијата е помала,
а ако плаќаш директно со кеш е поголема.

Добрите шалтерџии и шалтерџики ќе ти го кажат ова и наместо да наплатат директно
ти бараат трансакциона сметка, ги ставаат парите на твое име, па ги наплаќаат сметките.

Така некако отприлика :)

bxxxn

user
11 март 2011
1.662
1.813
Културните шалтерџии и шалтеруши ги информираат луѓето за ова, додека останатите ќутат ко мисир(к)и:

Ако плаќаш таков образец преку сопствена сметка провизијата е помала,
а ако плаќаш директно со кеш е поголема.

Добрите шалтерџии и шалтерџики ќе ти го кажат ова и наместо да наплатат директно
ти бараат трансакциона сметка, ги ставаат парите на твое име, па ги наплаќаат сметките.

Така некако отприлика :)

Колку што знам ниедна банка не ти дозволува да работиш со нив, без нивна трансакциска сметка. Кеш, колица, шмекерица ... само во пошта :)

O

Oliver!

Гостин
Колку што знам ниедна банка не ти дозволува да работиш со нив, без нивна трансакциска сметка. Кеш, колица, шмекерица ... само во пошта :)

Човекот рече:
"ЕДИТ: Еве сега гледам 13 денари провизија за ПП50, на шалтер истата е 35 денари."

Не ти треба трансакциска за на шалтер, зарем не?

Укажувам на тоа дека ако уплаќаш во "твојата" банка провизијата е помала при овие уплаќања отколку со кеш.

bxxxn

user
11 март 2011
1.662
1.813
Тутунска пред мене имаат вратено човек за уплатница, немаше трансакциска кај нив. Во пошта уплаќаш до максимално дозволениот износ за физички лица без вакви формалности.

O

Oliver!

Гостин
Тутунска пред мене имаат вратено човек за уплатница, немаше трансакциска кај нив. Во пошта уплаќаш до максимално дозволениот износ за физички лица без вакви формалности.

Ауу, ова е нов момент за мене. Па зарем за било што бараат тие сметка да имаш?

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
За тие што сакаат да ја сменат Стопанска само кажам дека плаќање на налози електронски за суми до 10.000 денари е по 9 денари од трансакција и може да е една од поевтините банки за тие трошоци.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно