123456
poweruser
овие х3 ти лупаат за потршен нет ич кур не ги боли,само денес потршено 40гб до 17часот дома нема никој до 15, сум сјебал 850гб
Им бараш состојба пред да отидеш на работа, го исклучуваш модемот и кога ќе се вратиш пак им бараш состојба.овие х3 ти лупаат за потршен нет ич кур не ги боли,само денес потршено 40гб до 17часот дома нема никој до 15, сум сјебал 850гб
види да не имаш некој комшија закаченовие х3 ти лупаат за потршен нет ич кур не ги боли,само денес потршено 40гб до 17часот дома нема никој до 15, сум сјебал 850гб
Смени си лозинка на Wi-Fi, да не имаш некој падобранец закачено да симнува филмови преку твој нетовие х3 ти лупаат за потршен нет ич кур не ги боли,само денес потршено 40гб до 17часот дома нема никој до 15, сум сјебал 850гб
Не верувам дека можат да си дозволат секаде да имаат инфраструктура, како во селата и така помалите населби и градови.Сметам дека една голема компанија со 100% сопствена мрежа треба да има и сопствена интернет инфраструктура секаде пуштена низ една ваква мала држава како нашава.
Објасни подетално.Има опција да си го проверите фиксниот интернет преку Мојот А1, имате опција со впишување на бројот што ви е пишан во договорот и ќе ви стаса порака откако ќе ја пополните регистрацијата на вашиот број кој ви е даден во а1, кога сте го склучувале договорот.
Значи прво одете на регистрирајте се. После го внесувате бројот што е фиксен од домашниот интернет и ви стасува код на телефонскиот број што е ваш. Откако ви стасува кодот, го пишувате кодот и одите понатаму, после има за пополнување - име и презиме, е-маил, ваше корисничко име по желба кое си го користете за понатаму и лозинка. После регистрацијата откако ќе заврши си влегувате во Мојот А1 и со ваше корисничко име и лозинка внесено се најавувате и толку. Веднаш си се отвора страна со количината на интернет и други општи информации.Објасни подетално.
После го внесувате бројот што е фиксен од домашниот интернет
За поголемиот дел од корисниците на А1 е така, Инаку, за ова веќе се пишуваше на форумов, ама некои членови погоре не листаат по теми пред да постираат...Пак го дополнувам мислењево, со тоа дека ништо не направив. Ако имаш Комбо пакет ништо не ти дава, има само минути кон национални фиксни мрежи, а ја не ни имам фиксен телефон така да ова за мене е бескорисно.![]()
Во Општи услови за користење никаде не стои дека огранишувањето е само кај оптичкиот интернет:. Оптиката има 1 ТБ за трошење и после намалена брзина 2/2 што е малку,
Какви се тие оптички базни станици кај доксис?Здраво на сите. И јас сакам да искоментирам во врска со темава за ограниченоста на интернетот од А1.
Има опција да си го проверите фиксниот интернет преку Мојот А1, имате опција со впишување на бројот што ви е пишан во договорот и ќе ви стаса порака откако ќе ја пополните регистрацијата на вашиот број кој ви е даден во а1, кога сте го склучувале договорот. Интернетот има политика на фер користење т.е. по колку GB се намалува интернет брзината и понатаму се сурфа и нема како телеком доплаќање за дополнителен сообраќај. Доцсис технологијата има можност да достави и поголеми брзини за upload, но А1 не му се инвестира во повеќе оптички базни станици за да се достигне поголема брзина за прикачување, некаде барем до 50 Mbps. А1 ќе му остане доцисот како приоритет и нема многу да се брзаат да го менуваат и со тек на времето пополека ќе си пуштаат оптички кабли и ќе си се прошируваат со оптика. Оптиката има 1 ТБ за трошење и после намалена брзина 2/2 што е малку, со 100 Mbps оптички интернет и со работа од дома многу брзо се трошат, имаат пакети за деловни корисници, со повеќе вклучен сообраќај во М 2ТБ, во Л 3ТБ и во ХЛ 5 ТБ. Нека поработат малку на лимитот и малце нека е поскапичко, ама барем да не задоволат како крајни корисници за тоа што плаќаме. Сметам дека една голема компанија со 100% сопствена мрежа треба да има и сопствена интернет инфраструктура секаде пуштена низ една ваква мала држава како нашава.
Исто. Ни кај мене не прикажува и мислам дека засега, нема начин за контрола на фиксниот интернет, барем за нас, корисниците.Ако имаш Комбо пакет ништо не ти дава, има само минути кон национални фиксни мрежи, а ја не ни имам фиксен телефон така да ова за мене е бескорисно.![]()
Ако добро разбрав ова значи дека (ние што немаме увид во тоа колку сме потрошиле интернет сообраќај) може да ни се случи, на пример, од 1ТБ интернет сообраќај ние да сме потрошиле половина од тоа, а да не третираат како да сме го прекорачиле лимитот и да не тераат со намалена брзина?Исто. Ни кај мене не прикажува и мислам дека засега, нема начин за контрола на фиксниот интернет, барем за нас, корисниците.
Разбирам, имаш право. Во секој случај, баш ме чуди зошто ја немаат оваа опција за проверка. No big deal, има и други покрупни работи кои треба да средат, ама од друга страна се прокламираат како современа/модернизирана компанија.Тоа автоматски иде, нема на некој тамо да му текне па ај сега на овој ќе му намалам брзина. Можеш да се јавиш или да прашаш на ФБ и ти кажуваат точно колку имаш истрошено. Проблемот е што тоа е заостанат метод од пред 20 години. Факинг CableTel имаа опција да си проверуваш на сајт.
Тоа може да се случи (а како пријавуваат членови и се случува) и на тие што на други оператори имаат увид во потрошенииот сообраќај.Ако добро разбрав ова значи дека (ние што немаме увид во тоа колку сме потрошиле интернет сообраќај) може да ни се случи, на пример, од 1ТБ интернет сообраќај ние да сме потрошиле половина од тоа, а да не третираат како да сме го прекорачиле лимитот и да не тераат со намалена брзина?
Има некој мерено дали е софт лимит или наковална? Т.е. дали кинат на точно гига или не.
VGA ASUS DUAL RTX5060 OC 8GB GDDR7,3xDP, HDMI, 90YV0N12-M0NA00
22.580,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
CONVERTOR PCI-E TO IEEE 1394 FIREWIRE ESTILLO (1394AV 3+1 port)
1.370,00 ден
MONITOR 27" GIGABYTE GS27FA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
8.560,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Black, 910-007357
9.950,00 ден