Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

iPhone 7 - Генерална дискусија

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
iphone-7-plastic-black-vs-jet-black.jpg

Иновација.

Пластика вс алуминиум.

А иначе одлично рециклириање на истото хаха...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.236
Јас не знам како не си досадивте едни на други. Нон стоп истите луѓе истите муабети ги вртат. И овде и на ГСМ форумот.
И не само тоа. Цел универзум е сведен на постоењето на Ајфон и Самсунг, друго не постои.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.157
16.247
@krale абе читам 10 страни назад, на секој втор пост сакам лајк да ти дадам и на крајот се упрскуваш со некоја провокација. Не си само ти и други се исти.

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.236
Без увреда ама Apple фанатиците се ... еве не знам.
Свеќи со мирис на нов факинг Мек. Не е зафрканција!

https://www.twelvesouth.com/store/product/new-mac-candle
New Mac Candle
Hand Poured, 100% Soy Wax
$24
  • 100% Soy Wax
  • Scent Notes: Mint, Peach, Basil, Lavender, Mandarin and Sage
  • Hand Poured in Charleston, SC
  • Burn Time of 45-55 hours
  • Yikes, Out-of-Stock! More later this month

Уште да пласираат свеќи со мирис на нов Ајфон на среќата и нема крај. Када, шампањ со вкус на Ајпад и свеќи со мирис на Мек.
Ела андроидџии сетете се на вакво нешто. Далеку сте, да-ле-ку!

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.157
16.247
Свеќи со мирис на нов факинг Мек. Не е зафрканција!

Ова е веќе забегантус.
Мирис на ништо, мирис на хемикалии, кој е отровен и во чие присутство се препорачува проветрување на просторијата. Значи тотално забегување.
„Hand Poured in Charleston“ - i mean what the phuck. И замисли повеќето од Епл немам-појма-што купувачите купувајќи уред за ало-ало и 0 фрејм дропови, купуваат и прича и карактер и стратегија за бранење на брендот од кој немаат никаква корист.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.236
Ми се чини дека форумов содржински никогаш не бил на олку лошо ниво. Еве, немам намера да се пувам, пробав да спасам ситуација со две, навистина големи, теми, Boldozer исто така со темата за процесори и..?
Лајкачи еден куп, коментатори 3-4-ца и готово, ги снема. Се вратија на оваа тема каде krale не кандисува за Ајфон, psyside пишмани со тезата дека Ес7 е ненадј*биво најдобар телефон во универзумот, одвреме на време гласот на разумот зборува преку Astro, Gaston...
Или се поштуваат на темата за Електронски Цигари.

Ваљда е до времево. Можеби в зима ќе се размрдаме
И psyside не е тоа што беше! Да заинтригира, да линка до запалена Nvidia графика па да настане flame war...

Нишчо!

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ми се чини дека форумов содржински никогаш не бил на олку лошо ниво. Еве, немам намера да се пувам, пробав да спасам ситуација со две, навистина големи, теми, Boldozer исто така со темата за процесори и..?
Лајкачи еден куп, коментатори 3-4-ца и готово, ги снема. Се вратија на оваа тема каде krale не кандисува за Ајфон, psyside пишмани со тезата дека Ес7 е ненадј*биво најдобар телефон во универзумот, одвреме на време гласот на разумот зборува преку Astro, Gaston...

И psyside не е тоа што беше! Да заинтригира, да линка до запалена Nvidia графика па да настане flame war...

Нишчо!

Знам од каде ти доаѓа разочарувањето, разбирливо е. Ама јас се откажав (горе доле) од десктоп хардвер, затоа што мене лично приоритет ми се мини компјутерите т.е. телефоните - во моментов најбитни уреди ми се тие, па така мојата посветеност во другите подфоруми е помала. Сакам и да ти се заблагодарам лично а и во име на форумската админстрација, за сите неверојатни теми на форумов, капа доле.

Голем поздрав и до Boldozer и сите други кои деновиве пробаа да ги раздвижат темите, секоја чест.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Што мислиш за камерата на новиот пиксел? 89 рејтинг на DxOmark

Мислам дека апсолутно i dont care каков и е рејтингот на dxomark. Teлефонот е мизерија од аспект на дизајн, перформанси, цена итн, иако има некои интересни софтверски иновации од страна на гугл.

Нишчо!

До времето е. Лани се продале исто толку декстопи колку и 2008ма. Продажбата доживеа тотално фијаско во последната четвртина, со рекорден пад на продажбата во историјата на компјутерите. Оваа година ќе биде уште помизерно.

Едноставно, овој тип на занимации веќе се минато, светот на технологијата отиде напред со друг тип на уреди. Иако десктопот се уште си има свое место - таму ништо посебно интересно не се случува.

Мое видување, не мора да се сложите.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Ја се надевам AMD Zen малце да ја раздрма индустријава, па да се пренасочат дискусиите таму кај што им е место. Ептен се успа AMD, Intel е скроз пасивен, па не е чудо што се актуелни овие теми кои реално не заслужуваат толку внимание на овој форум.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.236
Претставувањето на iPhone 7 и Google Pixel дополнително го засили депресивното чувство на досада која владее во мобилниот свет. Ништо ново и ништо спектакуларно. Заситеност, со нож да ја сечеш (освен што снобовите го исфрлија џекот за слушалки па сега, на пример, можеш да вртиш палци ако сакаш да слушаш музика и да полниш. Но чекајте, тоа не е се (нели ве потсеќа на TopShop?) сега ви треба и „разделниче“ made by Apple)

Иначе, за каква дискусија овдека зборуваме не ми е јасно? Ова е масовно тролање од епски размери. И по вертикала и по хоризонтала.
Се меша шуто и рогато овдека. Пола се хејтери а пола се фанатици а вистината не е на средина туку има многу болни факти за двата табори, ама тие факти не може да се земат како аксиома за понатамошен разговор.

Во меѓу време, Apple голта 90% од парите на пазарот за мобилни. Самсунг зема повеќе од 90% од остатокот на тие пари, додека сите останати произведувачи на мобилни ги делат преостанатите трошки. Со еден збор, Apple владее со пазарот.
Но некој ќе рече „Па и Nokia владееше со пазарот а Apple јадеше од ронките кои остануваа од другите!“ Да, но сетете се дека iPhone беше различен од сите мобилни телефони. Прв со вистински апликативно ориентиран OS, прв со капацитивен touch-screen. Прв вистински смартфон!
Од друга страна во што е Pixel прв, на пример?

Рака на срце треба ние, андроидашите, хејтерите. гиковите и псевдо киговите да се запрашаме од каде е оваа мега популарност на Apple и на што се должи. Не е ваљда да се сите на светот кретени кои не знаат што одбрале!

Ете, кажав. Повторно владее рамнотежа во универзумот и повторно се врати насмевката на лицето од krale.

едитирано од модератор.

Изменето од модератор:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Знам дека е долго видео, но би ги замолил по објективните членови @TylerMkD & @vlavot дa дадат свое мислење за видево, пред да кажете нешто лошо за човекот само да ви кажам дека цел живот користи Apple и во еден дел од видеото искрено ми делуваше дека ќе почне да плаче од што му е криво, да се збори дека мислењето на еден ваков гик - тек канал е не валидно, не е фер.

https://drive.google.com/file/d/0B_MmSr8ky-TfV0RfQzdRTXc2bjA/view

"I have done an iTunes complete restore from DFU and also updated to 10.1 beta with no difference. When the phone is restored and all apps are being installed the lag stops only to come back after"

View: https://youtu.be/ja0AIv0oZv0?t=6m13s

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Измислија топла вода, па нормално дека е.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Значи 128 гб верзија Кине...
Тоа е страшна брзина што јас на моето Ссд ја немам...
А 32 гб верзија не би требало да е толку спора...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последна промена:

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396

Не мора да е големината на меморијата, може да и до различниот производител на нандот. Е сега лутрија - која ќе ти се погоди.

Како и да е во џет блек 128гб ваљда нема да стават ѓубре :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не мора да е големината на меморијата, може да и до различниот производител на нандот. Е сега лутрија - која ќе ти се погоди.

Како и да е во џет блек 128гб ваљда нема да стават ѓубре :)

Не верувам, 99% е до големината. Контролерите се исти на сите модели, е сега разликата е во тоа што контролерите читаат/пишуваат инфо од самиот сторејџ/нанд, па така кога имаш поголема површина - капацитет/чипови трансферот е поголем а исто така паралелизмот се зголемува. Влезните/излезните латенции од друга страна не се проблем.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.767
10.099
Знам дека е долго видео, но би ги замолил по објективните членови @TylerMkD & @vlavot дa дадат свое мислење за видево, пред да кажете нешто лошо за човекот само да ви кажам дека цел живот користи Apple и во еден дел од видеото искрено ми делуваше дека ќе почне да плаче од што му е криво, да се збори дека мислењето на еден ваков гик - тек канал е не валидно, не е фер.

https://drive.google.com/file/d/0B_MmSr8ky-TfV0RfQzdRTXc2bjA/view

"I have done an iTunes complete restore from DFU and also updated to 10.1 beta with no difference. When the phone is restored and all apps are being installed the lag stops only to come back after"

View: https://youtu.be/ja0AIv0oZv0?t=6m13s

Ќе пробам да го гледам, ветувам, ама стварно е премногу долго...
Инаку моиве пријатели со ајфон 6с, околу 80% ќе чекаат 8мица. Дел заради тоа што 6с според нив е доволно добар, а дел зашто се разочарани од новостите.

Нови мислења

Последни теми

На врв Дно