Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

iPhone 7 - Генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Изгледај го ако не ти е фрка, човекот во видеото вика дека 6s е побрз од 7 од аспект на мазност, не стартување апликации.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Изгледај го ако не ти е фрка, човекот во видеото вика дека 6s е побрз од 7 од аспект на мазност, не стартување апликации.
Па јас што зборував за ајфон 7 дека тоа за мене е како бета -хардвер верзија за следната 7s или 8 ќе биде поусовршен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Јас само ќе го подржам до сега @psyside и ќе ви кажам дека нема да има 7с само 8 и тоа е тоа мора да сменат драстично со телефонот нешто иначе ќе биде оштро да се такмичи со s8 така да @psyside i support you go ahead :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Јас само ќе го подржам до сега @psyside и ќе ви кажам дека нема да има 7с само 8 и тоа е тоа мора да сменат драстично со телефонот нешто иначе ќе биде оштро да се такмичи со s8 така да @psyside i support you go ahead :)

Не е работата за поддршка, не би требало да има толку натегање за да бираме страни, мада го има ептен и јас самиот сум често дел од него.

Јес да ја хејтам идеологијата на Apple - ама еве пробувам да имам по умерени сфаќања за нив и да пробам да користам иПхоне одреден период, како ќе искочи ќе видиме. Ама за 7-ца-ва, сега за сега не работи како што треба. А и другите 4 уреда кои ги тестирав не работа, наводно ради тоа што не биле правилно сетирани ама ќе видиме.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Не е работата за поддршка, не би требало да има толку натегање за да бираме страни, мада го има ептен и јас самииот сум често дел од него.

Јес да ја хејтам идеологијата на Apple - ама еве пробувам да имам по умерени сфаќања за нив и да пробам да користам иПхоне одреден период, како ќе искочи ќе видиме. Ама за 7-ца-ва, сега за сега не работи како што треба. А и другите 4 уреда кои ги тестирав не работа, наводно ради тоа што не биле правилно сетирани ама ќе видиме.
џабе ќе се објаснуваме јас и ти кога другар мој има 6 плус да го ебам незнам кој мава лаг на тоа ти што го кажуваш како луд лагува и да го чепнам, со тоа што сепак јас сум с7 и кај мене лета се има лаг не викам не ама ипхоне не може со него во ниеден случај во многу команди така да џабе јас ќе се објаснувам со тебе така да ти си во право за некои работи што ги кажа затоа што го имам во рака телефонот и го тестирам а другите можат само да објаснуваат а и самиот мој другар си признава дека не е мазен али не викам дека нема да го средат ипхоне до сега има најдобра подршка за упдејт така да можно е да го оправат али дур го стигне тоа јас што го шравам со с7 можат да трењнираат уште 5 години :)

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
џабе ќе се објаснуваме јас и ти кога другар мој има 6 плус да го ебам незнам кој мава лаг на тоа ти што го кажуваш како луд лагува и да го чепнам, со тоа што сепак јас сум с7 и кај мене лета се има лаг не викам не ама ипхоне не може со него во ниеден случај во многу команди така да џабе јас ќе се објаснувам со тебе така да ти си во право за некои работи што ги кажа затоа што го имам во рака телефонот и го тестирам а другите можат само да објаснуваат а и самиот мој другар си признава дека не е мазен али не викам дека нема да го средат ипхоне до сега има најдобра подршка за упдејт така да можно е да го оправат али дур го стигне тоа јас што го шравам со с7 можат да трењнираат уште 5 години :)
Колку што сватив другар ти има 6 плус кој е уред стар 2 години а влече хардвер од 5s ,уред кој е 3 години стар?
И ти го споредуваш со С7 и си горд што го шравиш :).
Пробај 6с плус да шравиш ...
Многу има андроидџии на овој форум и тоа е тоа... :)
Реалноста е слаба страна.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Денеска научив нешто ново, дека ако немаш ифон немаш пари да го купеш. Не знаеше дека по телефонот луѓето гледат кој колку пари има.
123.jpg

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
CuLoPo6WYAAaivV.jpg:large

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.707
12.584
Skopje
www.wemaxa.com
Тоа е проблем кај big.Little архитектури. Има лаг кај "гувернерот" што одлучува дали еден процес ќе биде обработен од нисконапонските (спори) јадра или од главните јадра. Еден чекор плус е додаден во целиот цефковод (pipeline) на инструкции. Јас ќе ја прескокнам 7цата најверојатно. Се надевав на 4к60p но останаа на 30p, останатите работи не ме интересираат.

Кај iOS ова лесно ќе се исполира па така најверојатно одредени процеси/апликации ќе имаат flag/tag од старт па ќе бидат процесирани директно без некој претходно да одлучува со што лагот ќе исчезне.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.481
5.586
Колку што сватив другар ти има 6 плус кој е уред стар 2 години а влече хардвер од 5s ,уред кој е 3 години стар?
И ти го споредуваш со С7 и си горд што го шравиш :).
Пробај 6с плус да шравиш ...
Многу има андроидџии на овој форум и тоа е тоа... :)
Реалноста е слаба страна.

Амн оли нон стоп го бамкаш ова. Кога го имав јас беше фрикинг претпоследен ајфон, само 6с беше после него, и на мене истото ми го бамкаше шестката не се важела, требало последен да земам за да видам што е ипхоне бла бла
Нема оправдување за претпоследен модел, не е од 2010та, посебно пак кога се работи за ипхоне кој нели беше најјачи оти Апла ги апдејтувал и поддржувал сто години

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Амн оли нон стоп го бамкаш ова. Кога го имав јас беше фрикинг претпоследен ајфон, само 6с беше после него, и на мене истото ми го бамкаше шестката не се важела, требало последен да земам за да видам што е ипхоне бла бла
Нема оправдување за претпоследен модел, не е од 2010та, посебно пак кога се работи за ипхоне кој нели беше најјачи оти Апла ги апдејтувал и поддржувал сто години
Јас не бамкам јас те Учев...
Човеку не се прави наудрен ти 6 ја имаше пред 2-3 месеци а тоа што ти си го купил уредот кон е 2 години стар а за тебе е нов тоа е друго.
6с е првиот ајфон кој вреди а сега и 7.
Тоа се моите зборови и каде сакаш најди ми пост ќе видиш дека истото го викав.
А знам и зошто е тоа така...
Размисли бе Мудрецу зошто 6с е сеуште најбрз телефон во светот ако не сум во право?

А ти малку ако се разбираш од телефони и хардвер или ете прашај некој од форумот ке сватиш дека ајфон 6 го има истиот хардвер од 5с...
Јас викам дека аппле има навремени апдејти ама се подразбира дека толку стар уред неможе да се мере со новите Андроид уреди...посебно не кога се апдејтувани на најнов Ос.
Аппле секогаш пеглањето за нив го прави подоцна.
Кој сака нека го свате ова кој не повели нека направе споредба со 6с плусот и да виде дека иако е стар модел 1 година партал ги праве сите Андроиди од пред 1 месец излезени.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Јас сега во моментов го користам ајфон 5с и направив споредба со ајфон 6 и убаво ви кажува Оли дека се исти хардвер и влече од 5с освен чипот кое е малку сменет односно клокнат.

• ми се допаѓа
Реакции: voah

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.481
5.586
Исто како сега да кажеме Нексус 6Р е тапа, не вреди влече корени од дедо Адам хаха

Sent from my Nexus 5

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Јас сега во моментов го користам ајфон 5с и направив споредба со ајфон 6 и убаво ви кажува Оли дека се исти хардвер и влече од 5с освен чипот кое е малку сменет односно клокнат.

Toчно така само процесорот е клокнат и дизајнот е сменет се друго е буквално исто хардверски гледано...
Разликата е како с800 и с801.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Тоа е проблем кај big.Little архитектури. Има лаг кај "гувернерот" што одлучува дали еден процес ќе биде обработен од нисконапонските (спори) јадра или од главните јадра. Еден чекор плус е додаден во целиот цефковод (pipeline) на инструкции. Јас ќе ја прескокнам 7цата најверојатно. Се надевав на 4к60p но останаа на 30p, останатите работи не ме интересираат.

Кај iOS ова лесно ќе се исполира па така најверојатно одредени процеси/апликации ќе имаат flag/tag од старт па ќе бидат процесирани директно без некој претходно да одлучува со што лагот ќе исчезне.

Kај мене нема статер на старт на анимации, мислам дека е до Apple повеќе него до big.Little, прв таков чип им е али мора да средат.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Kај мене нема статер на старт на анимации, мислам дека е до Apple повеќе него до big.Little, прв таков чип им е али мора да средат.

Не е статер него фрејм дроп.

Грамар наци сум да му се сневиди туууу....

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
И сега со здравје да ќе си го служе тој што го скршил. Како 1000 евра во вода падале му. Тоа стаклото од позади кој знае од која кинеска фабрика го најделе по ефтина набавна цена. Дури и со чачкалица се гребе...

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
И сега со здравје да ќе си го служе тој што го скршил. Како 1000 евра во вода падале му. Тоа стаклото од позади кој знае од која кинеска фабрика го најделе по ефтина набавна цена. Дури и со чачкалица се гребе...

Не е стакло.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

giphy.gif

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Интересно видео каде што се гледа колку има промена скоро во секој дел на телефонот внатре ...
View: https://youtu.be/waNzbR_yUGE

Sent from my iPad using Tapatalk

Две три забелешки...

1. При вадење на предната камера на клипов мислам дека го скинаа флетот, односно го одвоија кајшто е залемен за едно место... (4:02)

Screen Shot 2016-10-09 at 21.06.21.png Screen Shot 2016-10-09 at 21.06.32.png
Screen Shot 2016-10-09 at 21.06.40.png

Истото место е забележливо малце потсредено после на 5:00

Screen Shot 2016-10-09 at 21.10.41.png
Screen Shot 2016-10-09 at 21.10.49.png

2. Некаде на 5:46 ги побркаа лончињата, тоа што е обележано како iPhone 7 Plus е iPhone 6S Plus, и обратно...

Screen Shot 2016-10-09 at 21.10.04.png

3. На 8:35 забележувам еден сериозен проблем....

Screen Shot 2016-10-09 at 21.14.28.png

На видеото се гледа дека микрофонот, конекторот, звучникот и антената што се меѓунајосетливи и најчесто менувани делови, се на флет кој го наместиле под матичната плоча, со што поправката на сите овие работи значително се отежнува и одолжува....

Screen Shot 2016-10-09 at 21.15.42.png

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Две три забелешки...

1. При вадење на предната камера на клипов мислам дека го скинаа флетот, односно го одвоија кајшто е залемен за едно место... (4:02)

Погледнете го атачментот 48254 Погледнете го атачментот 48252
Погледнете го атачментот 48250

Истото место е забележливо малце потсредено после на 5:00

Погледнете го атачментот 48258
Погледнете го атачментот 48256

2. Некаде на 5:46 ги побркаа лончињата, тоа што е обележано како iPhone 7 Plus е iPhone 6S Plus, и обратно...

Погледнете го атачментот 48260

3. На 8:35 забележувам еден сериозен проблем....

Погледнете го атачментот 48262

На видеото се гледа дека микрофонот, конекторот, звучникот и антената што се меѓунајосетливи и најчесто менувани делови, се на флет кој го наместиле под матичната плоча, со што поправката на сите овие работи значително се отежнува и одолжува....

Погледнете го атачментот 48264
Добро е вака некој стручно да објасне :)

Уствари од кај па ТИ се разбираш???

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Добро е вака некој стручно да објасне :)

Уствари од кај па ТИ се разбираш???

Вакви клипчиња можам да коментирам до утре.

А што рекол у која секунда Крис или Ерика, тоа нема што да се анализира.

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв Дно