Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Донации и помош за #поплава 2016

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.189
16.313
Во Стајковци сум.
Луѓе, you gotta se it to believe it....

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
@Daniel86

Пиши ми моб у пп утре да поминам и да ти ја донесам графичката и донацијата.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.189
16.313
Поздрав до @hipo

Сега ги тестирам еден по еден.Поздрав и до Аце и Тони Слонче :D
Благодарам мајсторе.

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Intel Q8200 + CM Hyper 212+
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
Вечер ќе ви пишам, имам една или две картици 8400GS на PCI-e и ако успеам да ја запалам 775 плочата со DDRII ќе ви ги оставам. Имам и рамови од по гига или пола-гига DDRI ако ви бркаат работа и тие ќе ви ги оставам.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.189
16.313
Рамовите можно е да завршат работа и најмалку една PCI-E картица, пошто една што ја имам ми е сумјива нешто.

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Intel Q8200 + CM Hyper 212+
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
Сакам да пробам јас да ја запалам таа 775-ката за да ви скратам малку од работата. Рамовите се исправни и картичката/картиците се исправни. Да видам и ќе пишам.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.189
16.313
clap.gif

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.602
5.546
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
@Tajson голем човек си, да знаеш!

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.189
16.313
Од утер попладне натаму кому фали друштво и му се помага нека повели нек ми пише. Од Вторник мислам дека ќе има многу многу компјутери ако дај боже се нафатат фирмите кои ветија поддршка.

Непроценлива помош од @Tajson бидејќи бирото на првата слика ќе морам да го ослободам од Понеделник. Бировцето л’ска!

Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.189
16.313
Момци, дали му се наоѓа на некого антенче за овде? Под аудио конекторите има raiser за WiFi

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.982
Писти Охту
Момци, дали му се наоѓа на некого антенче за овде? Под аудио конекторите има raiser за WiFi

ќе поминам утре ќе зеам една антенка и ќе ти ја донесам, ќе се чуеме по телефон за кое време да ја донесам :)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.189
16.313
Предадена графичката и парична донација на @Daniel86 .

Понудата за складирање на компјутерите сеуште важи.

Пратено се што имав по членот @igor_xxxx за Скопје, големо благодарам до него!
Ако се најдат уште работи, ги праќам секако.
raw

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Дечки имате потреба од графички?
Имам 8800GT исправна и
MSI GTX260 работи ама под лоад исклучва, грее ако сака кога ќе има време Даниел нека си поигра со неа.

Недела ќе доаѓам Скопје па можам да ги оставам кај borchep

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.341
11.937
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Видете дечки, ако имате и расипано нешто, донесете го. Искрено ќе ви кажам дека се обидувам да го поправам што е можно најбрзо, ако потрошам повеќе од пола саат у дијагностика, одма се расходува за делови и остатокот одма иде у канта.

Исто ќе биде и со на @smole картата, пуштам бенчмарк, ако крашне, трошам пола саат у дијагностика, и ако за тоа време не најдам очигледен дефект, пуштам фенот и ја палам цела карта, ако и тоа не помогне, правац канта. Ниту се исплати да се губи време, ниту пак може човек да биде сигурен дека ќе работи 100%. Можам да им фркнам по еден Reflow со флукс на сите чипови и тоа е тоа, АПП. Голема благодарност и до него за паричната донација, има мој збор дека ни денар нема да отиде некаде настрана или за погрешни цели.

@Tajson е очигледно доста добар човек, го пратам уште откако се зачлени, реков некаде по темиве дека човеков е душа човек и прав пријател, и во право бев. Ферчина невидена. Едно огромно браво за него, а и за сите други што помагаат. Познавам некои "газди" што 20 пати им спомнав за донацииве, само ме одјебуваат по кратка постапка, пун џеб пари, а ништо не сакаат да помогнат. Брате, напојувањето што ми го спомнуваше дека те зафркавале по сервиси и не ти го правеле, под итно да ми го донесеш у сервис и ти давам збор дека бесплатно ќе ти го поправам, ако се поправа нормално.

@Astro овој па, кога и да му се јавам, само трча некаде, само работи, само бревта по телефон, се познава дека човеков е ангажиран максимално и го молам дел од работата да ја препушти на мене, а не све сам да работи и да спие по 3-4 саати на ден. Значи Миле, молимте донеси нешто и кај мене, а не све сам да се мачиш и да трчаш, орајт? Реков, кој е расположен за работа, еве му клуч од кај мене дома, ќе добие делови и алати, нека работи колку му год воља, само под еден услов. Да не краде.... Да другарчиња, и тоа ми се случи деновиве, нема и не сакам да го спомнам кој е, а е член на форумов, нема ни да спомнам што е земено, само ќе кажам, арам да му е тоа што го земал. И тоа пред мои очи, како успеа ја не знам. @borcep има предност во моментов, а и имам огромна доверба во човекот, истото важи и за @bogoevski

Како и да е, ме радува што може народот да учи од млади дечки со големи срца како нас, ме радува што се ангажирате вака. Ај сега некој нека рече дека не не бивало како народ. Ајде.

Би замолил само една работа, сакам да му помогнам на еден член од форумов, и тоа што побрзо, ми треба мосфет од 250 волти 5 ампери dpak пакување, не можам никаде да го најдам, а не ми се чека месец дена од кина да стигне за да продолжам со дијагностика на апаратот. Се работи за лцд телевизор, и тоа на еден наш важен член, @SiPy` , верувам дека знаете зашто е важен.
Да напоменам, не постои друга опција освен DPAK пакување, FDD6N25 е оригиналниот и не сакам да импровизирам во случајов. Благодарам однапред.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.189
16.313
Видете дечки, ако имате и расипано нешто, донесете го. Искрено ќе ви кажам дека се обидувам да го поправам што е можно најбрзо, ако потрошам повеќе од пола саат у дијагностика, одма се расходува за делови и остатокот одма иде у канта.

Исто ќе биде и со на @smole картата, пуштам бенчмарк, ако крашне, трошам пола саат у дијагностика, и ако за тоа време не најдам очигледен дефект, пуштам фенот и ја палам цела карта, ако и тоа не помогне, правац канта. Ниту се исплати да се губи време, ниту пак може човек да биде сигурен дека ќе работи 100%. Можам да им фркнам по еден Reflow со флукс на сите чипови и тоа е тоа, АПП. Голема благодарност и до него за паричната донација, има мој збор дека ни денар нема да отиде некаде настрана или за погрешни цели.

@Tajson е очигледно доста добар човек, го пратам уште откако се зачлени, реков некаде по темиве дека човеков е душа човек и прав пријател, и во право бев. Ферчина невидена. Едно огромно браво за него, а и за сите други што помагаат. Познавам некои "газди" што 20 пати им спомнав за донацииве, само ме одјебуваат по кратка постапка, пун џеб пари, а ништо не сакаат да помогнат. Брате, напојувањето што ми го спомнуваше дека те зафркавале по сервиси и не ти го правеле, под итно да ми го донесеш у сервис и ти давам збор дека бесплатно ќе ти го поправам, ако се поправа нормално.

@Astro овој па, кога и да му се јавам, само трча некаде, само работи, само бревта по телефон, се познава дека човеков е ангажиран максимално и го молам дел од работата да ја препушти на мене, а не све сам да работи и да спие по 3-4 саати на ден. Значи Миле, молимте донеси нешто и кај мене, а не све сам да се мачиш и да трчаш, орајт? Реков, кој е расположен за работа, еве му клуч од кај мене дома, ќе добие делови и алати, нека работи колку му год воља, само под еден услов. Да не краде.... Да другарчиња, и тоа ми се случи деновиве, нема и не сакам да го спомнам кој е, а е член на форумов, нема ни да спомнам што е земено, само ќе кажам, арам да му е тоа што го земал. И тоа пред мои очи, како успеа ја не знам. @borcep има предност во моментов, а и имам огромна доверба во човекот, истото важи и за @bogoevski

Како и да е, ме радува што може народот да учи од млади дечки со големи срца како нас, ме радува што се ангажирате вака. Ај сега некој нека рече дека не не бивало како народ. Ајде.

Би замолил само една работа, сакам да му помогнам на еден член од форумов, и тоа што побрзо, ми треба мосфет од 250 волти 5 ампери dpak пакување, не можам никаде да го најдам, а не ми се чека месец дена од кина да стигне за да продолжам со дијагностика на апаратот. Се работи за лцд телевизор, и тоа на еден наш важен член, @SiPy` , верувам дека знаете зашто е важен.
Да напоменам, не постои друга опција освен DPAK пакување, FDD6N25 е оригиналниот и не сакам да импровизирам во случајов. Благодарам однапред.
Даниел брате фала за грижата, не се секирај ќе ти донесам работа. Уште не сум ги уклучил сите компјутери и хардвер а знам дека има нешто што кашла, ми рекоа луѓето. Ептен бев неделава со обврски, викендов треба да ги поднамалам и да проверам што све е за кај тебе, па ќе се видиме сигурно.

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.593
19.311
Многу елитизам се испили во земја која е 6,000,000,000.00 во минус а има и минимум стандарди за донирање.
И не само тоа. Капак на се е што имаат намера да се задолжат по [sic] многу поволни каматни стапки за да ги исплатат оштетените. Значи, океј, стварно не ми е поентата да мешам политика ама ем помош ем кредити одозгора на помошта кои ќе треба да ги враќаме сите ние.

Meanwhile градоначалник некаде на нешто ќе си носи турбо-фол ѕвезди, еден друг не се откажува од тркало а Континентал редовно се потопува на најмал дожд па да се вратам во Прилеп треба да возам низ Идризово и...така.

Секоја чест за напорите и за сите кои донирале опрема.

Toni_77_mk

read-only
13 август 2016
5
5
"Би замолил само една работа, сакам да му помогнам на еден член од форумов, и тоа што побрзо, ми треба мосфет од 250 волти 5 ампери dpak пакување, не можам никаде да го најдам, а не ми се чека месец дена од кина да стигне за да продолжам со дијагностика на апаратот. Се работи за лцд телевизор, и тоа на еден наш важен член, @SiPy` , верувам дека знаете зашто е важен.

Дечки, побарав денес во залихата од времето немам таков мосфет, а проверив и во Логинг немаат, што би значело или од некој леш да се бара, што е како игла во сено, а Кина ми е најсигурна во таквите варијанти... или да импровизираш ТО-220 (таков ќе најдеш во логинг) и да се обидеш да го зелемиш на најблиските контакти или сл.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно