Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

download-от од blizoo лета

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Слушај друже, јас нигде не спомнав кој пружа подобри услуги и слично, само те поправив за користење термин кој ти беше погрешен, не може да постои монопол кога постојат други фирми кои ги овозможуваат истите услуги како T-Home, односно интернет, телефон и телевизија.

Get your facts straight и прочитај си го артиклов.

Затоа и те прашав што подразбираш по тоа исти услуги??? (A monopoly (from Greek monos μόνος (alone or single) + polein πωλεῖν (to sell)) exists when a specific person or enterprise is the only supplier of a particular commodity) што во случајов на комодити само T-Home обезбедува таков комодити...
(Monopolies are thus characterized by a lack of economic competition to produce the good or service and a lack of viable substitute goods) Имаат ли T-Home ВИСТИНСКА конкуренција??? И да не цитириам и елаборирам од артиклот на кој ме упати за да сум си ги "Get your facts straight" ќе ти кажам нешто на нашки (читај сељачки) каков што сум уствари а воедно е и факт:
Случка 1(ФАКТ): Склучувам договор со One за пакет со 3 услуги. Доаѓаат дечките од "One" уште утрдента да пуштат инсталација и да ми го донесат
Boom-от од пакетот ама се чека и на господата од T-Home сето тоа да го врзат на главна линија (на бандера) и тоа се чека цел месец "минимун".
И за кои тоа други провајдери ти ми збориш кога на сите тие им се врзани рацете од T-Home. Не е тоа монопол??? Доста е за денес и ако сеуште не ти е јасно за што зборам ќе продолжам и со другите случки (читај факти)
Ај сеа така поздрав и секое добро...

Boldozer

user
2 ноември 2012
1.182
605
Скопје
јас терам на телекабел, download му иде максимум имам забележано 1MB, а обично иде 900-1000, воглавно задоволен

vane44

Баниран/a
26 ноември 2010
1.419
809
Гевгелија
950кб/с за 100гб после тоа 25кб/с да се е**ш не оди повеќе:D
ама затоа на 30-ти закачувам едно 50-60 гига и ги дупам

Revan

lurker
25 мај 2008
660
310
те додадов за пријател на steam :p

Кој акаунт на Steam? Бидејќи друг ми е никот на стим, барај под Gluteus Maximus. :)

Затоа и те прашав што подразбираш по тоа исти услуги??? (A monopoly (from Greekmonos μόνος (alone or single) + polein πωλεῖν (to sell)) exists when a specific person or enterprise is the only supplier of a particular commodity) што во случајов на комодити само T-Home обезбедува таков комодити...
(Monopolies are thus characterized by a lack of economic competition to produce the good or service and a lack of viable substitute goods) Имаат ли T-Home ВИСТИНСКА конкуренција??? И да не цитириам и елаборирам од артиклот на кој ме упати за да сум си ги "Get your facts straight" ќе ти кажам нешто на нашки (читај сељачки) каков што сум уствари а воедно е и факт:
Случка 1(ФАКТ): Склучувам договор со One за пакет со 3 услуги. Доаѓаат дечките од "One" уште утрдента да пуштат инсталација и да ми го донесат
Boom-от од пакетот ама се чека и на господата од T-Home сето тоа да го врзат на главна линија (на бандера) и тоа се чека цел месец "минимун".
И за кои тоа други провајдери ти ми збориш кога на сите тие им се врзани рацете од T-Home. Не е тоа монопол??? Доста е за денес и ако сеуште не ти е јасно за што зборам ќе продолжам и со другите случки (читај факти)
Ај сеа така поздрав и секое добро... .

Абре дечко, кај што грешиш и употребуваш несоодветен термин и уште најкултурно те поправам за да не ја правиш истата грешка во иднина, туку и настојуваш дека не грешиш, уште и цитираш од артиклот и пак сам себе се подбиваш.

Еве, ете за момент заборави дека постои One.

Пак Blizoo е тука, која има сопствена мрежа со свои телекомуникациски услуги и свои цени.

Јас не гледам во оваа ситуација апсолутно никаков монопол.

Пошто гледам си човек од примери, бидејќи ми се причини не го баш разбра тестот што ти го линкирав, еве пример:
ЕВН ти е монопол, можеш струја да добиеш од друг провајдер? Неможеш. Монопол. Можеш интернет да добиеш од друг провајдер освен T-Home? Можеш. Не е монопол.

Биди ми и ти поздравен. :)

Enigma

user
1 септември 2012
1.132
566
Enigma's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 1600AF 3.2GHz
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250GB / WD Caviar Blue 2TB/500GB
PSU
MS 600W
RAM
G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200MHz
Video card
ASUS PH GTX 1050 Ti 4GB
Case
MS Monster
Mouse
CM
Keyboard
CM
Audio
Delux
Monitor
ASUS VG249Q + VW195S
OS
Win 10 Pro 64-bit

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.081
1.380
Eве кај мене од One (кршот) како е
2377014189.png

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
835
900
2376865043.png

Во темава се изнаправија муабети за се и сешто :D, така да еве мој speedtest, изгледа серверот во Софија нема брз download, па затоа мојот upload е ваков. Инаку ова е дирекно од PC во модем, ме дупи мојот рутер, преку него успевам само 35Mbps да добијам. Ќе го сменам во најбрз можен рок, ме иритира.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Абе ќутете таму само кај сте нашле па сте зашле.
Ја имам во најдобар случај 400 кb , обично 100-200 кb, али еве кај мене има само one и t-home, и еден кабелски кои е побетер со 800 kbps, а притоа е тоа до линијата. Нема никој друг кабелски дали близу, дали оптика каква било, или што и да е. Не би ми било проблем се надевам да платам, али ете нема. А оптика како добро би ми дошла... :)
Е пак сеа вие жалете се на 20-30 пати побрзиот интернет од мене...али тоа е... :D

Enigma

user
1 септември 2012
1.132
566
Enigma's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 1600AF 3.2GHz
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250GB / WD Caviar Blue 2TB/500GB
PSU
MS 600W
RAM
G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200MHz
Video card
ASUS PH GTX 1050 Ti 4GB
Case
MS Monster
Mouse
CM
Keyboard
CM
Audio
Delux
Monitor
ASUS VG249Q + VW195S
OS
Win 10 Pro 64-bit
2377129311.png

Гледајте кај мене... да се самоубиеш...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Слушај друже, јас нигде не спомнав кој пружа подобри услуги и слично, само те поправив за користење термин кој ти беше погрешен, не може да постои монопол кога постојат други фирми кои ги овозможуваат истите услуги како T-Home, односно интернет, телефон и телевизија.

Get your facts straight и прочитај си го артиклов.

Ок, не е монопол, ама не дозволуваат повеќе фирми да се уклучат во интернет бизнисот, така да на некој наичн и е.....

Да не беа они до сега ќе имавме најмалце уште 4/5 провајдера, исто така кочат за други работи, значи не е монопол, но се валкани игри кои се обично полиса на работа на фирми кои практикуваат вистински монопол.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Никој не им брани на конкурентите на Т-хоум да донесат свои линкови од надвор или пак да направат сопствена инфраструктура на дистрибуција на интернет / телефонија ватевер.

Ама неееее, секој сака да ја користи нивната инсталација, па после монопол не чини едно друго. Т здраво си се нафати да направи комплетно нова инсталација со оптиката, и тоа ја правеше здраво. Нема лево десно. Кај што е поставена работи беспрекорно.

Да, додуше близу е прва компанија која се нафати воопшто да воспостави сопствена инсталација, и тоа нормално им се исплатеше пошто во моментов се втор оператор по големина (или трет незнам Неотел како се).

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Кој акаунт на Steam? Бидејќи друг ми е никот на стим, барај под Gluteus Maximus. :)

Абре дечко, кај што грешиш и употребуваш несоодветен термин и уште најкултурно те поправам за да не ја правиш истата грешка во иднина, туку и настојуваш дека не грешиш, уште и цитираш од артиклот и пак сам себе се подбиваш.

Еве, ете за момент заборави дека постои One.

Пак Blizoo е тука, која има сопствена мрежа со свои телекомуникациски услуги и свои цени.

Јас не гледам во оваа ситуација апсолутно никаков монопол.

Пошто гледам си човек од примери, бидејќи ми се причини не го баш разбра тестот што ти го линкирав, еве пример:
ЕВН ти е монопол, можеш струја да добиеш од друг провајдер? Неможеш. Монопол. Можеш интернет да добиеш од друг провајдер освен T-Home? Можеш. Не е монопол.

Биди ми и ти поздравен. :)

:cry: Не сакаш да разбереш или мора во право да бидеш??? Ок глуп сум и неписмен... Во буквалната смисла на зборот "монопол" во право си не монопол.
Ама со нивната поставеност на пазарот и однесување па и привилегии што ги имале/имаат не ти изгледа дека само они се на пазарот???

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Мери со Германија, Шпанија, Англија, не со Скопје/Македонија.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Еве јас, 50/50 пакет.

2377486981.png

Revan

lurker
25 мај 2008
660
310
Еве јас, 50/50 пакет.

2377486981.png

Да те прашам баш, може повеќе си информиран.

Гледам некои корисници на Blizoo се со flat-rate, според тоа што сум го прочитал они се на Lan мрежа, додека ние со 1mb upload сме на DOCSIS.

Има шанса некад да не префрлат на Lan или ние по куќи што сме немаме можност за тоа?

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.588

Последни теми

ит маркет

На врв Дно