Слушај друже, јас нигде не спомнав кој пружа подобри услуги и слично, само те поправив за користење термин кој ти беше погрешен, не може да постои монопол кога постојат други фирми кои ги овозможуваат истите услуги како T-Home, односно интернет, телефон и телевизија.
Get your facts straight и прочитај си го артиклов.
Затоа и те прашав што подразбираш по тоа исти услуги??? (A monopoly (from Greek monos μόνος (alone or single) + polein πωλεῖν (to sell)) exists when a specific person or enterprise is the only supplier of a particular commodity) што во случајов на комодити само T-Home обезбедува таков комодити...
(Monopolies are thus characterized by a lack of economic competition to produce the good or service and a lack of viable substitute goods) Имаат ли T-Home ВИСТИНСКА конкуренција??? И да не цитириам и елаборирам од артиклот на кој ме упати за да сум си ги "Get your facts straight" ќе ти кажам нешто на нашки (читај сељачки) каков што сум уствари а воедно е и факт:
Случка 1(ФАКТ): Склучувам договор со One за пакет со 3 услуги. Доаѓаат дечките од "One" уште утрдента да пуштат инсталација и да ми го донесат
Boom-от од пакетот ама се чека и на господата од T-Home сето тоа да го врзат на главна линија (на бандера) и тоа се чека цел месец "минимун".
И за кои тоа други провајдери ти ми збориш кога на сите тие им се врзани рацете од T-Home. Не е тоа монопол??? Доста е за денес и ако сеуште не ти е јасно за што зборам ќе продолжам и со другите случки (читај факти)
Ај сеа така поздрав и секое добро...