Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Крај за Facebook на 15 ти март

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Хехех според мене ова е 100% неточно. Имаше на уште некои страни каде Mark Zukenberg дал изјава дека му здосадило од одговорноста за Facebook и поради тоа ќе ја стопирал мрежата. Како прво за него работат кој знае колку луѓе, и тој воопшто нема потреба да се грижи за сето тоа. Ако толку не му бил важен фејсбук зошто се тужеше со некоја компанија (не знам точно која беше). И за крај, ако стварно сака да ја стопира мрежата зарем ќе остави толку пари да му пропаднат, кога може да го продаде за милиони и милиони на некого.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.497
572
Откако изминативе два дена, по блоговите а и по „Фејсбук“ почнаа да се шират гласини и линкови од таблоиди кои пренесуваат измислена изјава со Марк Цукенберг во која наводно тој му се доверува на свој близок пријател дека „му е преку глава од Фејсбук и време е страната да се затвори, лудилото да престане а луѓето да излезат надвор да бараат вистински пријатели“. Почна вистинска хистерија!
Интернет таблоидите како што е „Weekly world news“ билдаат на популарност и на читаност, сметаат експертите.
„Фејсбук“ сега за сега не се огласува со демант, но голем дел од експертите за односи со јавност велат дека ова е побарувана медиумска тишина и всушност со насмевка на лицето ги следат хистеричните релации на он-лајн заедницата. Дел од нив не исклучуваат дека текстот со измислената изјава на Цукенберг е дело на маркетинг мајсторите на Фејсбук. Практика која не е непозната во маркетингот и односите со јавност. Преку која всушност се крева голема галама и се зголемува популарноста на определен производ.
Дополнителен доказ е и одбивањето на големите медиуми да ја коментраат воопшто оваа вест!
Немојте да се грижите, ниту Цукенберг не е доволно луд да се откаже од билијардите долари кои му ги носи „Фејсбук“ секоја година! „Фејсбук“ продолжува да работи и да прави билиони долари!

Извор
http://fun.mnogoo.mk/mk/articles/Internet/fejsbuk-prestanuva-da-raboti-vo-mart

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Ова што го зборувате е тотално безврска и нема шанси да се случи.

Но ако сакате да прочитате МНОГУ добра анализа, од финансиски и популарен аспект на facebook, и симптомите дека веќе (или набрзо) ќе го достигне врвот а потоа ќе почне да опаѓа популарноста, прочитајте ја оваа анализа.

goce ilievi

lurker
2 март 2010
633
45
Jaс искрено се надевам дека ќе се случи.:)Ова е хаос,ќе влезеш во продавница и нема која да те послужи.Сите дремат на фејсбук.Доказ за тоа е и мојата колешка која некогаш и топ не и го врти вниманието од компјутерот.Се разбира кога е вклучен фејсбукот:)

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
Ххахахахахаха, ај нека не го затвораат јас ќе го купам само нека продолжи, не се верува во се што се чита и пишува на интернет.

xpictiboy

read-only
16 ноември 2009
24
1
USA
SecreLocal.com
xpictiboy's setup  
Case
Girls In Your Town - No Verify - Anonymous Adult Dating
Mouse
Girls In Your Town - No Verify - Anonymous Adult Dating
iskreno....zal mi e sho ne e vistina.....sepak mislam deka ja preteruvame so sedenjeto na fb pred PC.....a jas bez 7-8h dnevno ne pominuvam.....nekolku pati go deaktivirav prof...ama srce ne me trae pa pak si go aktiviram....premnogu vreme go imam i "mi e zal" da go deletiram.....ama shto e toa e :D

Fiasco

poweruser
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com

NIKE

hello world
18 јули 2010
202
8