Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Најдобар бесплатен антивирус?

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Знам дека темава била дискутирана многу пати, но секогаш е добро да се слушнат нови, свежи мислења. Кој антивирус(бесплатен) е најдобар според вас?

ChemicalAngel

lurker
24 ноември 2008
822
230
Некоја Linux дистрибуција, со опцинален антивирус, кој и не мора да се инсталира.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Comodo Internet Security Free

Internet Security Includes:

Firewall: Slam the door shut on hackers and identity thieves.
Antivirus: Track down and destroy any existing malware hiding in a PC.
Defense+: Protects critical system files and blocks malware before it installs.
Memory Firewall: Cutting-edge protection against sophisticated buffer overflow attacks.
Anti-Malware Kills malicious processes before they can do harm.

daniel111

Баниран/a
10 август 2009
682
348
USA
SecreLocal.com
Definitivno za win 7 Microsoft Security Essentials (za virusi ) a za malware i dr. instaliraj dodatno
Testirano naj lesen od site mozni antivirusi dosega napraveni a bogami i odkako go koristam edno 9-10 meseci a mozda i poveke,uste od beta verzija ne dopustil nitu eden virus da vleze vo kompjuter .

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
Jas Avira Personal Edition koristam dolgo vreme vo servis kako antivirus na site kompjuteri koi sum gi formatiral ,doma koristev 1-2 godini otkako mi istece licencata za Premium Security Suite ,sega si kupiv Avira Premium (poradi nemanje finansii za PSS) i mislam deka Avira Personal za toa vreme sto ja koristev mene mi se pokaza odlicno, a i dosega nieden klient ne mi se pozalil od virus (osven koga bese Conflicker na scena).Sum koristel dosta razlicni Antivirusni programi ,sum testiral i dosega najdobro mi se pokaza Avirata :)

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Jas Avira Personal Edition koristam dolgo vreme vo servis kako antivirus na site kompjuteri koi sum gi formatiral ,doma koristev 1-2 godini otkako mi istece licencata za Premium Security Suite ,sega si kupiv Avira Premium (poradi nemanje finansii za PSS) i mislam deka Avira Personal za toa vreme sto ja koristev mene mi se pokaza odlicno, a i dosega nieden klient ne mi se pozalil od virus (osven koga bese Conflicker na scena).Sum koristel dosta razlicni Antivirusni programi ,sum testiral i dosega najdobro mi se pokaza Avirata :)

Значи вака, Avira Personal Edition ги има истите функции како и другите едиции на Авира ,со таа разлика што бесплатната верзија заштитува додека компјутерот не е поврзан на интернет,бидејќи бесплатната верзија нема Online заштита,нешто што Premium и Premium Security Suite ги имаат со по некоја мала разлика измеѓу нив. Јас за лаптопот користам лиценцирана Avira Premium Security Suite (не од торент спуштена лиценца,туку купена), и до сега се покажала многу добро како сериозен конкурент за ТОП 5 најдобри антивирусни решенија.:bravo:

S

Sukhoi

Гостин
avast 5.0 free edition е најдобар бесплатен антивирус:):). И авира е добра само нема Web Shield, Network Shield.....
За AVG не ми се ни муабет прави :ua::ua::ua:(катастрофа со години)
Comodo е многу досаден со Defence+ :muahaha::muahaha:(само глупави прашања поставува).....
Отворете Av comparatives и сами одлучите што ке користите, инаку ја сам на Norton Internet Security 2010.

NIKE

hello world
18 јули 2010
202
8
Вака сега.Има огромен број на бесплатни анти вируси:
Microsoft Security Essentials
Avast Anti-Virus
AVIRA
AVG
Trend Micro
Bit Defender
Comodo
Јас да бирам анти-вирус за Windows 7 би го избрал Microsoft Security Essentials(сам си прави updare,не зафаќа многу простор во хард дискот...).Но,не користам анти-вируси(freeware).Сега имам Trend Micro Internet Securuty 2010,но кога ке ми истече лиценцата ке купам од Anhoch/Bit Defender Total Securuty 2010 кој содржи(Anti-VIrus,Anti-Spam,Parentel Control,Privacy Control,Firewall,Backup,) и што уште не :D

CofD

hello world
17 август 2010
259
24
Некој пиратски:D Овие другиве се срање земо НОД триал верзија 30 дена :)

Nakolce

lurker
18 септември 2009
941
86
@CofD
земи нод 32 и на секои 30 дена бриши го и пак инсталирај го :D ни да се замараш со кракови ни ништо ...

aldo

hello world
16 јуни 2010
57
1
Инстелирај Nod 32 и инстелирај фикс и немај гајле цело време ќе на бида 30 дена триал :D

ThundeR

hello world
7 октомври 2009
240
54
Скопје
AVAST 5.0
Avast-Free-Antivirus.png

CofD

hello world
17 август 2010
259
24
@ThundeR кога користев Аваст компјутерот ми имаше 1000 вируси го избришав и НОД најде толку ама вирусите веке го имаа направено своето па морав формат иначе беше спор ко трактор земи НОД 32 триал верзија и шибај :LOL:

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
@ThundeR кога користев Аваст компјутерот ми имаше 1000 вируси го избришав и НОД најде толку ама вирусите веке го имаа направено своето па морав формат иначе беше спор ко трактор земи НОД 32 триал верзија и шибај :LOL:

Nod32 Sucks!!!:ua:

BitDefender :bravo: тестиран од мене пред година време кога го купив од Анхоч
Аvira Premium Security Suite :bravo:
Comodo Internet Security :bravo: бесплатно ама многу покорисно од нодот:p

goodboy

lurker
12 јануари 2008
849
21
аваст, го имам скоро пола година. Не коче оперативниот систем, имаш гејм мод. Супер е.

maci

poweruser
2 април 2008
3.385
972
авг и аваст не најдоа ништо,кога ставив авира најде 15 тројанци. што повеќе да кажам.

M

Mr.Alien

Гостин
А бре, купете/„купете“ си го најновиот BitDefender Total Security....

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
А бре, купете/„купете“ си го најновиот BitDefender Total Security....

Најновиот BittDefender може да се најде во Анхоч по цена од 800 денари мислам дека беше..За постарата 2009 -ка мислам дека е поевтина за 100-тина денари. Имав едно време BitDefender купен од Анхоч нормално:D, и можам да кажам дека е супер решение. Само што македонскиот менталитет е друг..сакаме подобро да биде ,ама само да не се плаќа.

mickeymkd

hello world
7 јануари 2009
418
78
Зошто BitDefender е толку евтин во Анхоч? Гледам BitDefender Internet Security 2010 e 490денари.
Колку пари кај нас се Kaspersky или Avast, и каде можат да се купат (претпоставувам дека ке бидат осетно поскапи)? Можеби е подобро да се купат онлајн?

Инаку од бесплатните Avast-от е солиден.

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
BitDefender e eftin zatoa sto e samo licenca bez CD i voedno moze da se iskoristi na eden pc samo ,inace Internet Security e samo za Phishing ,Spam i takvi raboti ,ne funkcionira za offline virusite i spyware kolku sto jas znam.
Inace spored mene najbolji antivirus e BitDefender ,go koristev so godini so ogrinalna licenca kupena od Anhoch i nesto podobro ne sum iskusil ,ama momentalno ne mi e potreben Antivirus i plus ne sakam da gi opteretuvam kompjuterite so BD TS bidejki BD bara mnogu resursi osobeno za Real Time Guard

M

Mr.Alien

Гостин
Е да, BitDefender не е баш скромен во поглед на системски ресурси, особено со вклучени сите модови за Real Time заштита. Ефикасноста не му е спорна, од друга страна. Најновата Total Security верзија ја имам ставено на постара машина (за тестирање), на која и оставив само 1 GB DDR2 667 меморија (2х512 МВ Dual Channel), сo AMD Athlon AM2 3000+ и Windows 7 Ultimate 32 bit. Има тенденција да го гуши системот доколку се отвараат повеќе апликации, а гњави и на стартување, поради скенирањето кое го врши при подигнувањето на системот. Повеќе RAM е неопходен, па ги вратив на место другите мемориски модули. Каде-каде полесно дише....

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно