Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

metahuman

hello world
23 септември 2019
110
81
Пријателе тоа го знаат. Поентата е дека на секое вадење зема 3.15 долари или евра Пејонир (не знам како беше). Плус може и банкоматот да ти земе провизија. Затоа сакаат што поголема сума да земат одеднаш.
Пред некој ден повлекував на банкомат од Халк (после подолго време од Халк банкомат), ми зеде 150 денари фиксна провизија. Ново им е ова, претходно немаше ваква провизија.

Во НЛБ мислам беше 300 денари фиксна провизија за повлекување пари од странски картички.

STRIKER

hello world
2 јануари 2016
90
36
Пред некој ден повлекував на банкомат од Халк (после подолго време од Халк банкомат), ми зеде 150 денари фиксна провизија. Ново им е ова, претходно немаше ваква провизија.

Во НЛБ мислам беше 300 денари фиксна провизија за повлекување пари од странски картички.
Денес проверено и потврдено. После толку години само од халк повлекував без додатна провизија. Денес банкоматот ме извести дека има 150денари додатна провизија и дали сакам да прифатам.
Нормално не прифатив и си извадив од Стопанска без додатна провизија од банкомат

metahuman

hello world
23 септември 2019
110
81
Денес проверено и потврдено. После толку години само од халк повлекував без додатна провизија. Денес банкоматот ме извести дека има 150денари додатна провизија и дали сакам да прифатам.
Нормално не прифатив и си извадив од Стопанска без додатна провизија од банкомат
Паметно. И јас досега од Халк вадев, од Стопанска немав вадено досега и си помислив сигурно имаат и тие провизија, ништо чудно и повисока, па ги прежалив 150 денари и извадив од Халк, јебига.

Како и да е, добро е да се знаат вакви "новитети".

Cleaner

read-only
23 мај 2017
19
14
Дечки, Payoneer не е тој што беше, ако уопште беше нешто. Мој предлог е да си ги пребаците паре у локалну банку или другде за да не ги снема преко ноќ у следеќи хак.

1.png

Payoneer accounts in Argentina hacked in 2FA bypass attacks

View: https://twitter.com/Cundox22/status/1747616924236681677

https://www.reddit.com/r/payoneer/comments/1973zrw View: https://www.reddit.com/r/payoneer/comments/1973zrw/hacked_a_shame/

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
Дечки, Payoneer не е тој што беше, ако уопште беше нешто. Мој предлог е да си ги пребаците паре у локалну банку или другде за да не ги снема преко ноќ у следеќи хак.

Погледнете го атачментот 133937

Payoneer accounts in Argentina hacked in 2FA bypass attacks

View: https://twitter.com/Cundox22/status/1747616924236681677

https://www.reddit.com/r/payoneer/comments/1973zrw View: https://www.reddit.com/r/payoneer/comments/1973zrw/hacked_a_shame/

Баш ја пратам цела ситуација на reddit, и сите пријави за провала на акаунти е од Аргентина. Едно време истите од Аргентина имаја проблем со 2FA (смс начин кај шо не добиваја кодој).

blackfen1

hello world
16 јануари 2018
88
96
Знае ли некој каков тип документ треба да се прикачи тука? Некој на Комерцијална пробал?

Атачменти

• image.png
    image.png
    47,7 KB · Прегледи: 87

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
Знае ли некој каков тип документ треба да се прикачи тука? Некој на Комерцијална пробал?
во експозитура ќе ти дадат, чисто потврда дека имаш сметка кај нив со твоите податоци. можат и на англиски да ти го издадат

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
ти бараат доказ дека имаш сметка во банка каде што си резидент. барај на шалтер да ти датат извод од твојата сметка на странски јазик (англиски), нека стават и печат од банката.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Ми го одбија тоа, сепак ќе пробам од експозитура да извадам нешто
А зошто не пробаш со некаква сметка на таа адреса и твое име? Дури и да не стига сметка на твое име, можеш да приложиш на чат супорт документ како си поврзан со личноста на чие име доаѓа сметка (мене ми одобрија со сметка за струја на име на мајка ми и мислам извод нејзин или нешо така)

NarezDesign

read-only
24 ноември 2016
9
1
Другари може ли парите од Апворк да си ги извадам со картица од НЛБ? Немам Пејонир картица и не сум запознаен со самиот начин на вадење пари од Апворк.
Благодарам!

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Денес едно мало изненадување, можеби е од порано но, на банкомат од Стопанска банка ми излезе нотификација при повлекување на кеш за ДОПОЛНИТЕЛНА провизија од 250 денари. Истото го забележав пред неколку месеци како појава на Халкбанка. Некако почнува скапичко да излегува кеширањето преку Пејонир, особено за тие што примаме долари па испаѓа дека или јадиш провизија за конверзија, или јадиш провизија на банкомат.

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
Денес едно мало изненадување, можеби е од порано но, на банкомат од Стопанска банка ми излезе нотификација при повлекување на кеш за ДОПОЛНИТЕЛНА провизија од 250 денари. Истото го забележав пред неколку месеци како појава на Халкбанка. Некако почнува скапичко да излегува кеширањето преку Пејонир, особено за тие што примаме долари па испаѓа дека или јадиш провизија за конверзија, или јадиш провизија на банкомат.

Собери си во купот па скокни до Грција, вадиш евра, јадиш гиро :D win win

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Па и не баш, пак ќе јадам конверзија од USD во EUR.
Конверзијата е само 0.5%, што е многу минимално. Пример на 1000 долари, ќе ти земе само 5 долари провизија + провизијата од банкоматот што е некои си 3 до 6 евра. Од 1000 долари, ќе извадиш евра во вредност од 990 долари, така да тоа е најисплатлива опција.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Конверзијата е само 0.5%, што е многу минимално. Пример на 1000 долари, ќе ти земе само 5 долари провизија + провизијата од банкоматот што е некои си 3 до 6 евра. Од 1000 долари, ќе извадиш евра во вредност од 990 долари, така да тоа е најисплатлива опција.
Интересна опција е ова, не сум ја размислил вака искрено. Фала.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
990 долари во Грција наспроти 965 долари ако извадиш од банкомат во МК. Гориво до Грција и назад ?

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно