Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

223-305

read-only
2 август 2017
37
16
Која е провизијата за повлекување на пари од Рајфазен во Косово со ЕУР картичка (покрај 2.5€ од Пејонир), и колку е максимум повлекување и дневен лимит.
Има ли и друга банка освен Рајфазен во Елез Хан?

(Пишале 2 страни наназад, ама битно ми е максимумот кој е и дневен лимит)

jugos

read-only
29 мај 2007
19
6
Да да и во мој случај исто проверено:
1. euronet atm 2k max limit per transaction , 3.95 + 2.5 фиксни, max 5k во ден
2. eurobank atm, имаше 600-700 limit per transaction, 2.5 + 2.5 фиксни
Имам слушнато alpha bank не зема fee при вадење, само оние 2.5 се земат, ако има некој да потврде на ова
I na alphabank ima 2.5 + 2.5. Limitite se isti

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Која е провизијата за повлекување на пари од Рајфазен во Косово со ЕУР картичка (покрај 2.5€ од Пејонир), и колку е максимум повлекување и дневен лимит.
Има ли и друга банка освен Рајфазен во Елез Хан?

(Пишале 2 страни наназад, ама битно ми е максимумот кој е и дневен лимит)

Рајфајзен може да се десе да нема пари уопште во него пошто е доста актуелен за овие активности.
Инаку од мое искуство мислам дека 1500еур е макс што може преку него.

100 метра подоле има и на НЛБ Косово, тој дава и до 3000 евра на трансакција, исти 5 еур атм провизија како Рајфазен.

Ако у Елези Хан се „измолзени“ банкоматите, провозете се уште 10-на километри надоле до Качаник (мало градче, налик на Паланка :) ), има НЛБ Банкомати на сам влез во градот и пијте по едно кафе.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Рајфајзен може да се десе да нема пари уопште во него пошто е доста актуелен за овие активности.
Инаку од мое искуство мислам дека 1500еур е макс што може преку него.

100 метра подоле има и на НЛБ Косово, тој дава и до 3000 евра на трансакција, исти 5 еур атм провизија како Рајфазен.

Ако у Елези Хан се „измолзени“ банкоматите, провозете се уште 10-на километри надоле до Качаник (мало градче, налик на Паланка :) ), има НЛБ Банкомати на сам влез во градот и пијте по едно кафе.
Дали е ова апликативно?
1694183417633.png

ZeroCool666

hello world
24 ноември 2020
78
19
Дали може на Payoneer да се примаат трансакции од странство што не се од платформи за плата/работа? Т.е. дали постои инфо како ибан поврзан со картицава што можат да ја искористат за да уплатат пари?

jugos

read-only
29 мај 2007
19
6
Дали може на Payoneer да се примаат трансакции од странство што не се од платформи за плата/работа? Т.е. дали постои инфо како ибан поврзан со картицава што можат да ја искористат за да уплатат пари?
Na business smetkata za odredena valuta ima podatoci za iban, banka i tn. Tie samo treba da gi dadesh. No i posle prva uplata kje baraat dokaz za poteklo - dogovor ili sl. Dokument za da gi pushtat sredstvata na smetka.

Praktichno isto kako i vo bilo koja banka.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

almostanangwl

read-only
13 август 2012
45
10
Јас си отворив виртуелна картичка во Евра. Нарачав физичка во $.
Сега пишав да ја откажам виртуелната, за да си земам и физичка во евра.
Дали ќе треба и за втората да плаќам годишна членарина?

+ Имам прилив над 100$ на сметка. Ми стојат. Сакав да ги префрлам на виртуелната картичка, но не најдов опција. Како се прави ова? Јас сум скроз збунет, прекомплицирано ми изгледа ова со Пејонир...

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Јас си отворив виртуелна картичка во Евра. Нарачав физичка во $.
Сега пишав да ја откажам виртуелната, за да си земам и физичка во евра.
Дали ќе треба и за втората да плаќам годишна членарина?

+ Имам прилив над 100$ на сметка. Ми стојат. Сакав да ги префрлам на виртуелната картичка, но не најдов опција. Како се прави ова? Јас сум скроз збунет, прекомплицирано ми изгледа ова со Пејонир...
Automatic top-up нешо така беше опцијата мислам, местиш лимит колку пари да имаш на картица во секој момент.

claus

hello world
13 април 2020
116
173
Бев до Косово, Елез Хан.. Ми излезе 93 евра провизија на извадени 4000 евра.

Првата трансакција беше 2000 евра на нлб банкомат, банкоматот покажа дека е 5 евра фее. Payoneer ми зема 2043.

Другите две трансакции се од Рајфајзен банкомат, два пати по 1000 евра затоа што од некоја причина не ми даваше одеднаш да извадам 2000 - limit for today surpassed. Payoneer ми зеде 25 евра по трансакција.

Јас погрешив нешто или вака треба да биде? Очекував провизијата да е само 10-15 евра за неколку трансакции а излезе 93 евра.

Атачменти

• IMG_5896.jpeg
    IMG_5896.jpeg
    181,8 KB · Прегледи: 47

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Бев до Косово, Елез Хан.. Ми излезе 93 евра провизија на извадени 4000 евра.

Првата трансакција беше 2000 евра на нлб банкомат, банкоматот покажа дека е 5 евра фее. Payoneer ми зема 2043.

Другите две трансакции се од Рајфајзен банкомат, два пати по 1000 евра затоа што од некоја причина не ми даваше одеднаш да извадам 2000 - limit for today surpassed.

Јас погрешив нешто или вака треба да биде? Очекував провизијата да е само 10-15 евра за неколку трансакции а излезе 93 евра.

Косово не е во ЕУ, уствари плаќаш иста провизија како кај нас

223-305

read-only
2 август 2017
37
16
Мање више да, излегува слично како кај нас. Се надевам ќе го видат ова сите и нема да се заебат како мене.
Да не вадеше од УСД картичка случајно?

Иначе од Грција, на Алфа банка АТМ, на извадени нешто помалце од 2000€, вкупно провизија од 5 евра (2.5 за Пејонир, 2.5 за банкоматот)

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Мање више да, излегува слично како кај нас. Се надевам ќе го видат ова сите и нема да се заебат како мене.

Неколку пати е пишувано за ова на темава :)

Истата провизија ќе ја имаш и во Црна Гора. Само Грција бајо мој

claus

hello world
13 април 2020
116
173
Да не вадеше од УСД картичка случајно?

Иначе од Грција, на Алфа банка АТМ, на извадени нешто помалце од 2000€, вкупно провизија од 5 евра (2.5 за Пејонир, 2.5 за банкоматот)
Не не… И да сум ги измешал теоретски картичките трансакцијата не би била возможна, ги префрлив сите средства од усд во еур.

ronnyboy1

read-only
17 септември 2023
1
2
Дечки, денеска контактирав со Payoneer, и ми рекоа дека и во Косово се наплаќа 3.5% conversion fee, без разлика што користат евра.

Само во земјите кои што се членки на ЕУ, и што користат евра како локална валута ,не се наплаќа conversion fee.

Значи и официјално, исто ви доаѓа да користите банкомат во Македонија или Косово, провизиите се исти.

Ако некој знае како, би било добро овој пост да биде pinned во форумот, за да не се повтори веќе ова прашање.

Slavko21

read-only
19 јули 2023
1
0
Здраво дечки. Можеби глупаво прашање. Дали можам IBAN кодот што го добив при отворање на девизна сметка во УНИ Банка да го внесам кога аплицирам за Payoneer картичката?

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Има зголемени трошоци почнувајќи од 17 октомври, логирајте се и проверете си нотификација. Сега ми пишува наместо 2% fee, withdraw to bank account ќе биде 3% од сумата што се повлекува. Има и други видови трошоци кои се зголемени.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Сега како се добива картичка? Знам пред неколку години требаше да ти испратат средства од фирма минимум 60$ за да можеш да нарачаш картичка. Дали ова уште важи?

almostanangwl

read-only
13 август 2012
45
10
Мене ми е во долари моментално, уште не можам да сменам во евра да ми бидат на картичка.
Сега, ако одам во Грција да извадам од банкомат, какви провизии ќе има?

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
Мене ми е во долари моментално, уште не можам да сменам во евра да ми бидат на картичка.
Сега, ако одам во Грција да извадам од банкомат, какви провизии ќе има?
картичката ти за долари, не може да ја смениш валутата на таа картичка, може да извадиш нова картичка која ќе има валута евра

во грција доларите се странска валута, провизиите ќе бидат горе-долу како и тука за странска валута, зависи кој банкомат (банка) ќе користиш

almostanangwl

read-only
13 август 2012
45
10
Оф мори мајко... Па не ми дава payoneer да направам картичка во евра уште, имаат некакви правила... Аман.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Ако има некој со повеќе искуство со Payoneer, нека ме контактира ПП, имам неколку прашања. Благодарам

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Оф мори мајко... Па не ми дава payoneer да направам картичка во евра уште, имаат некакви правила... Аман.
ако имаш долари, може да смениш у еура на пајонир интерната конверзија, ако е лимитот да имаш еура х сума за да земеш еура картица (незнам како им е по најново).

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно