Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Decki dali ima iskustvo nekoj so PostNL pratkite prosek kolku im treba da stignat? Imam naracan telefon pa ke mi ide preku NL.

phatass

read-only
20 јануари 2015
27
3
Да. Ми носеле пратки многу пати во сабота во Неготино.
Зборуваме за доколку пратката е во Скопје моментално па да оди во друг град во Сабота? На тоа ли мислиш или за тоа дали поштарите од Неготино носат на дадена адреса во Неготино? Мене ми треба информација за првото.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Samsung S4 нарачав од AliExpress пред година дена беше пратен преку AliExpress standard shipping стигна за 21-22 дена колку што се сеќавам 55усд Refurbished RB пратка
Decki dali ima iskustvo nekoj so PostNL pratkite prosek kolku im treba da stignat? Imam naracan telefon pa ke mi ide preku NL.

Испратено од JNY-LX1 преку IT.mk форум апликација

Rilind

26 февруари 2019
577
897

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Колку дена ги обработуваат документите за царина? Пред 3 дена ги пратив документите на маил и уште не е ослободена пратката.

Sent from my SM-N986U1 using Tapatalk

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Никакво картонче не чекав. Оди и пробај си ја среќата.
Ако не помина со арно, чекај си.

Rilind

26 февруари 2019
577
897
A za kakvo kartonce potocno se zboruva vo temata? Obicno koga imam nekoja pratka sto treba da ja podignam od Posta, ili mi se javuva postarot da si odam da go podignam od postata, ili mi go ostavat doma, do sega nikad ne sum imal nekakvo "kartonce"?

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Картонче што те информира дека те чека пратка во пошта да ја подигнеш и ја носи поштар.
Не значи дека секаде се јавуваат по телефон да те поканат да ја подигнеш.

Heruvin

Баниран/a
5 ноември 2010
156
112
шифра за општина е тоа .. на секој факс го има листот .. го имаше и на сајтот .. ако го најдам ќе ти пишам за кратко

упдејт еве ги
за прилогот,забележав дека полуписмен го пишувал,па Прилеп,го пишал Приљеп..по аналогија тогаш Кисела треба да биде Кисеља ВОда или Бутел ,Бутељ...!?

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Ама ми нема стигнато тоа картончето, денес еве го префрлиле во пошта најверојатно нема да праат проблем, пошо знам некад се терсене
ako imas postar nema da ti go dadat 99%, posto kje treba da go baraat niz kutiite, a gi mrzi, ali zatoa ako nemas postar, kakov sto e slucajot so mojot reon, togas kje ti zemat broj i kje ti recat cekaj da ti se javime. i kje cekas, i kje cekas,,, i mozebi kje se pogodi nekoj od majka roden (najcesto Saso) posle nedela dve da ti se javi i da ti kaze deka ti e najdena pratkata za da odis da si ja podignes. Drugite parazitiraat!
Мислењето е автоматски споено:

A za kakvo kartonce potocno se zboruva vo temata? Obicno koga imam nekoja pratka sto treba da ja podignam od Posta, ili mi se javuva postarot da si odam da go podignam od postata, ili mi go ostavat doma, do sega nikad ne sum imal nekakvo "kartonce"?
Ti bratu nemas gajle, ti si od tie beneficiranite.:cool:
Мислењето е автоматски споено:

View: https://media.giphy.com/media/4J4QuIXBvMzN6/giphy.gif

Последна промена:

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Дали на некој од вас му се има ова случено

pratka.jpg

Ниту поштарот поминал, ниту картонче оставил а го завеле за испорачано. Бев кај тие позади каде што се врши распределбата, и тие ме убедуваат дека сум го зел. А не сум потпишал ништо. Е као можело и без потпис ако е малечко па го ставил во сандаче или некој ти го извлекол од комшиите.
А бе блесави се или така се прават? А тетката од шалтер ми вика, не смее да ти го остави без потпис. Се работи за бракет во вредност од 20$

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Бев кај тие позади каде што се врши распределбата

Таму (рано наутро) или на реон најди го твојот поштар и прашај го да не направил како што вика @Pane24 . Знаат да прават така, чисто поради тоа што немаат време да поминат секаде секој ден.

Е сега, ако поштарот мислел да го џапне, треба да го најдеш брзо и ќе ти го даде. Оние што мислат да џапаат ги чуваат некое време, за секој случај, па ќе ти каже „еве ја, ја најдов“. По легален пат поплака трае многу месеци, а и тогаш мислам дека нема многу што да направат (вештачење на потпис?) и ќе си ги штитат своите. Имав таков случај, снема пратка по влегување во Македонија, но немаше потпис и само дадов изјава во пошта дека не сум ја подигнал и продавачот ми ја рефундираше, а тој валда си ја наплатил од поштата.

Сингапурска пошта МОРА да има потпис, поштаров мој за литвански и други пратки само ми ги остава, но за сингапурска ме бара.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Таму (рано наутро) или на реон најди го твојот поштар и прашај го да не направил како што вика @Pane24 . Знаат да прават така, чисто поради тоа што немаат време да поминат секаде секој ден.
Тоа би имало смисла доколку немаше уште две пратки за испорака истиот ден. Нивниот статус беше delivery failed, ги најдоа ви систем и ги подигнав денес.
Во меѓувреме зборев со лице од Агенција за пошти кое ми рече дека НЕ СМЕЕ да го остави без потпис. Штом го има во систем, има трага, мора да се најде каде е.
Ќе одам утре да се обидам да го фатам поштарот, барем ќе се види дали крие нешто.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Дечки, досеа сум немал проблем со праткиве од батко али, али овој пат ми се задржа пратчево подолго, еве два месеца уште малце, на 20ти март е нарачано.

Иначе се работи за маска од 3$, фри шипинг со Cainiao Super Economy, има еден код таму дава некој тракинг колку е точно кујзнае.

Со тракинг на пратки у нашава пошта имам 0 искуство, прв пат се соочувам со cutting-edge технологијава на македонски пошти па некој ако може да ми каже што значи оваа фраза што ми ја дава системов у десифрисана форма? До кај е отприлика XD ?

wtf.png

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно