Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.487
Неготино
Дечки, досеа сум немал проблем со праткиве од батко али, али овој пат ми се задржа пратчево подолго, еве два месеца уште малце, на 20ти март е нарачано.

Иначе се работи за маска од 3$, фри шипинг со Cainiao Super Economy, има еден код таму дава некој тракинг колку е точно кујзнае.

Со тракинг на пратки у нашава пошта имам 0 искуство, прв пат се соочувам со cutting-edge технологијава на македонски пошти па некој ако може да ми каже што значи оваа фраза што ми ја дава системов у десифрисана форма? До кај е отприлика XD ?

Погледнете го атачментот 113187
Пратката ти е во Латвија. Не се секирај, и мене 3 пратки ми стигнаа после 70+ денови чекање, нешто дешавки има и таму изглеа па малку доцнат.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
До кај е отприлика XD ?

На петти мај во 21:39 тргнала од влезен пункт (аеродром?) во Летонија (LV350) до центарот за сортирање во Рига (LV1000). Тоа е обично и моментот кога се појавува на тракинг на наша пошта затоа што таму ја скенирале и е внесена во нормален поштенски систем (пред тоа одговорен за неа бил Каокакао, кој не е баш редовна пошта, туку е што знам, шпедитер и тој последен ја скенирал пратката).

Е сега, дали и кога излегла од Летонија (или уште чека) е прашање од три долари; Најчесто нема апдејти додека не влезе во Македонија. Моја прогноза е дека ќе ја имаш за 3 недели.

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
Дали на некој од вас му се има ова случено

Погледнете го атачментот 113185

Ниту поштарот поминал, ниту картонче оставил а го завеле за испорачано. Бев кај тие позади каде што се врши распределбата, и тие ме убедуваат дека сум го зел. А не сум потпишал ништо. Е као можело и без потпис ако е малечко па го ставил во сандаче или некој ти го извлекол од комшиите.
А бе блесави се или така се прават? А тетката од шалтер ми вика, не смее да ти го остави без потпис. Се работи за бракет во вредност од 20$
и јас имав ваков случај. пратката ($2 вредност) на мое име имаше статус испорачана 5 дена, од четврток до вторник. во вторник сабајле поштарот донел алиекспрес пакет на сопругата дома кај мене, нејзина порачка на нејзино име. поручек после 7ч пред затворање одам во поштата и барам да ми објаснат што се случува со мојата пратка. го бараат на мобилен поштарот од мојот реон и тој им вели дека ми ѕвонел и дека не сум одговорил па ја оставил пратката на друг човек кај мене дома. ниту ми ѕвонел (работата не ми дозволува да не одговорам на повици) ниту оставил кај некој дома нешто за мене. не сакав да се расправам и велам ај ќе проверам со моите дома. по 5мин ми ѕвони жена ми на телефон и ми вели што се случува, дојде поштарот по влечки да донесе пакетче за тебе, во 8 вечерта.
мислам дека сега ќе треба да се помирувам со мојот поштар ако сакам да ми доаѓаат пратки во иднина.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Пред некој ден проверував статус на нарачки од кинезиве и една нарачка ја вратиле од нашава пошта. По нивниот статус неколку пати сум бил известен...
Појдов до кај поштариве и наводно доколку не може да влезе во зграда за картонче го пуштале низ влезната врата и тоа им е сосема нормална работа.
Фактот што работам од дома и 99% од времето сум дома е капак на ситуацијата.

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Пред некој ден проверував статус на нарачки од кинезиве и една нарачка ја вратиле од нашава пошта. По нивниот статус неколку пати сум бил известен...
Појдов до кај поштариве и наводно доколку не може да влезе во зграда за картонче го пуштале низ влезната врата и тоа им е сосема нормална работа.
Фактот што работам од дома и 99% од времето сум дома е капак на ситуацијата.
ah ovaa posta... kje ja dokrajcat li vise ednas, bam im majkata nenasitna. Barem edna drzavna institucija da rabotese kako sto treba. . .Mizantropi

Kiro619

hello world
5 август 2015
142
106
1652439421827.png
Најверојатно денес ке ми ја дадат пратката ако им отидам таму , прошлиот пат кај тоа "Во Пошта" ми кажаа дека била у вреќи уште

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Дали на некој од вас му се има ова случено

Погледнете го атачментот 113185

Ниту поштарот поминал, ниту картонче оставил а го завеле за испорачано. Бев кај тие позади каде што се врши распределбата, и тие ме убедуваат дека сум го зел. А не сум потпишал ништо. Е као можело и без потпис ако е малечко па го ставил во сандаче или некој ти го извлекол од комшиите.
А бе блесави се или така се прават? А тетката од шалтер ми вика, не смее да ти го остави без потпис. Се работи за бракет во вредност од 20$
Еден мал update. Откако вчера разговарав со дотичната госпожа во Агенција за пошти, пратката денес мистериозно се појави во поштенското сандаче.
Конциденција?
Како и да е: ја сакам Пошта во поштенско сандаче!:)

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Ima li nekoj problem od vcera so otvaranje na stranata za sledenje pratki?
1653053866310.png
Ne mi go otvara nikako.

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Znaes deka ne im cini nisto ako PostNL ima informacija za pratkata deka e stignata, a nasava strana ne raboti. Da se nadevame deka ke se sredi za brzo.
Кај нас добиваш апдејт на статус кога ќе влезе пакетот во земјава. Најверојатно не одма истиот ден ама ќе добиеш :D
Едино корисно за мене во целиот македонски тракинг хаос е кога ќе ми ја задржат пратката на царина, не морам да чекам писмо да стигне дека недостасува фактура. Одма им праќам документи на царинскиот мејл.
Инаку сајтот на пошта редовно паѓа и обично им треба 3-4 дена да го вратат во функција.

Rilind

26 февруари 2019
577
897
Кај нас добиваш апдејт на статус кога ќе влезе пакетот во земјава. Најверојатно не одма истиот ден ама ќе добиеш :D
Едино корисно за мене во целиот македонски тракинг хаос е кога ќе ми ја задржат пратката на царина, не морам да чекам писмо да стигне дека недостасува фактура. Одма им праќам документи на царинскиот мејл.
Инаку сајтот на пошта редовно паѓа и обично им треба 3-4 дена да го вратат во функција.
Ova bese posleden status duri rabotase stranata:
Pratkata e stavena vo vre}a(Izlez) NL350

Bidejkji e so NL post imam tracking od PostNL, i gledam deka deneska e stignata pratkata vo zemjata, i posleden update kaj nivniot site e ova:
20-05-2022 16:01The item is on transport to the local sorting centre
Po ova mislam deka utre ili najkasno Ponedelnik ke mi stigne, samo zalno e sto ne im raboti stranata, bidejki kako sto gledam databazata im raboti top cim ima informacija vo PostNL.

CyberMen

hello world
3 ноември 2012
223
311
Дали некој знае кај да контактирам за изгубена пратка (подолго време веќе ја нема на тракинг)
Мејл/број од некој сектор од нашава пошта да не има некој?

од 19.01.2022 е пратката :)

Последна промена:

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Дали некој знае кај да контактирам за изгубена пратка (подолго време веќе ја нема на тракинг)
Мејл/број од некој сектор од нашава пошта да не има некој?

од 19.01.2022 е пратката :)
Речиси е невозможно да добиеш некој на телефон. Има телефонски броеви на сајтот на пошта ама...
Најубаво да се јавиш во твојата локална пошта па тие ќе те препратат некаде. Во моите случаи со изгубени пакети, ме праќаа во поштата на Железничка.

Heruvin

Баниран/a
5 ноември 2010
156
112
Прво имаше дека недостасува фактура..доставив по е-маил,но денес ни страната не функционираше,дури касно вечерва го видов ова,што значи пренасочена,дали до локалната пошта или? 1653084647981.png

Heruvin

Баниран/a
5 ноември 2010
156
112
Kolku sto znam jas 1003 i 1005 se priemni oddeli, ne e klasicna posta.
ВО ред,тогаш после царина,зошто повторно назад во приемен оддел,или тој ги насочува понатаму?И еве има иста ситуација(само се повторува,сега попладне),дали тоа таму е задржана или од ПОнеделник ќе ја пуштат? 1653152856796.png

Rilind

26 февруари 2019
577
897
ВО ред,тогаш после царина,зошто повторно назад во приемен оддел,или тој ги насочува понатаму?И еве има иста ситуација(само се повторува,сега попладне),дали тоа таму е задржана или од ПОнеделник ќе ја пуштат?Погледнете го атачментот 113463
Najverojatno da, nema nikade navedeno tocno kako raboti Postata so isporakite.

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Отиде Макрадули и се вратија на старо. Многу лошо искуство на info@posta и физички на шалтер кај Железничка.

Ама и пофалба за Аеродромскава пошта (1026, позади Капитол), вработената беше супер услужна.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно