Инаку им пишав на е-мајл ,прашање на Литванците,ми одговрија дека тоа било транзитна пратка и за незе немаат податоци,а ваму поминуваат низ нивната земја,се проверуваат..веројтано исто како кај нас им епоштата..тракинг систем,се испофалија,а само кога ќе дојдт праките можеш да видиш дека се во државата..Истото и кај мене, каснат пратките по 50 дена.
Како што гледам од КИна си одат на време и пристигнуваат во транзитните земји,имав пратка со тракинг број кој завршува на NL,одјде за помалку од 30 денови со пратки порачани истиот ден од Али,а еве тие се закочени во Литванија..озгледа само им се оправдувања..војната во Украина!Пратките доцнат заради моменталната војна во Украина.
За достава не работат, а вака општо не ми се верува бидејќи е за секој неработен ден. Кај мене на 19-ти одеднаш се обнови статусот на скоро сите пратки што ги имав од февруари месец па наваму.Дали МК пошта работат ли во понеделник (25април) и мене пратките уште ми нема скоро 40 дена па сакав да проверавм во понеделник ?!
Што значи Skopje PI 1004 - 1006 Carina - со забелешка "Во пошта" ?
за колку време го доби статусов? Мислам од моментот кога пристигна пратката во МКЈас денес добив таков статус од CU, па ги контактирав на мејл царина, да ми кажат што документи треба да пратам за да си платам.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Јави се и прашај во пошта, ќе ти кажат што документи да им испратиш. Ако чекаш писмо да ти стигни плус неколку дена ќе треба да чекаш иначе.за колку време го доби статусов? Мислам од моментот кога пристигна пратката во МК
Повели тракингза колку време го доби статусов? Мислам од моментот кога пристигна пратката во МК
Океј благодарам. Да се надоврзам на одговорот од Метузалем погоре... зошто не почека да ти стигне статус " Недостасува фактура " или некоја си друга следна информација?Повели тракинг
![]()
Повели тракинг
![]()
Sto aplikacija koristis?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Имаш добиено додатна информација на трекингот пријателче ?Видов дека членот погоре контактирал на тој статус, но јас реков да пишам додека е со време..
Што им значи ова ?
Се' си тече најнормално само забавено.Има некој инфо дали тоа што е затворена кина, праќаат ствари од али-експрес?
шифра за општина е тоа .. на секој факс го има листот .. го имаше и на сајтот .. ако го најдам ќе ти пишам за краткоЕдно инфо,... Ми пратија документ од царина за да уплатам, па ми рекоа во Уплатна сметка да сум ставел некој број од банката, зависност од кој град уплаќам. Ѕвонев во НЛБ, госпоѓата рече не знаела што како треба да стои, демек требало од Пошта да ми кажат. На тоа штиклираното место, на "Уплатна сметка"
Погледнете го атачментот 112947
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден