Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Screenshot 2022-02-09 153123.jpg

Немој некој да го види ова на сајтот на Анхоч и да се излаже како мене.

„Само со лична карта“ - Покрај барањето за лична карта, ти принтаат и 3-4 листа кај што треба да пополниш триста глупости: имотна состојба, приходи, расходи, матични броеви, работодавач, бла бла.. Пола саат пополнуваш.

„Експресно одобрување“ - Поднесено барање во петокот, до денес уште чекамe експресно да го одобрат. Женската прво не се снаоѓаше баш која е процедурата околу папирологиите и слично, консултираше колеги и упатство, викам океј млада е, имам разбирање.
Спремија една папка со документите и рече дека до следниот ден кредитот ќе биде одобрен и ќе може да се подигнат производите. Ми беше чудна цела процедура, мислев тоа компјутерски иде одма (нели експресно), ама ај. Следниот ден беше сабота, па си реков ај не ѝ текнало дека е сабота, во понеделник ќе биде.
Понеделник помина, ништо.
Во вторникот се јавуваме, таа вика папката ја однесовме во ГТЦ, ѝ треба на банката најкасно до 5 дена за да одобри, ама ќе ги прашам јас сега колегите до каде е процедурата и ќе ви се јавам. Не се јави.
Денес пак се јавуваме, друга женска се јавува и вика дека папката ја однеле тек во понеделникот. И тоа лично некој вработен ја носел. WTF. А за тоа што стои на сајтот експресно одобрување кажа нешто во стилот „Тоа не го гледајте, искрено да ви кажам не е баш така“. :oops: Добро, барем беше реална.

Значи ако сакате нешто на кредит прво земете потрошувачки кредит од банка па после купете си што сакате од Анхоч. Закажано е во банка за утре и човекот рече дека веднаш ќе ги исплатат парите. А Анхоч оваа страна треба одма да ја избришат.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Погледнете го атачментот 109736

Немој некој да го види ова на сајтот на Анхоч и да се излаже како мене.

„Само со лична карта“ - Покрај барањето за лична карта, ти принтаат и 3-4 листа кај што треба да пополниш триста глупости: имотна состојба, приходи, расходи, матични броеви, работодавач, бла бла.. Пола саат пополнуваш.

„Експресно одобрување“ - Поднесено барање во петокот, до денес уште чекамe експресно да го одобрат. Женската прво не се снаоѓаше баш која е процедурата околу папирологиите и слично, консултираше колеги и упатство, викам океј млада е, имам разбирање.
Спремија една папка со документите и рече дека до следниот ден кредитот ќе биде одобрен и ќе може да се подигнат производите. Ми беше чудна цела процедура, мислев тоа компјутерски иде одма (нели експресно), ама ај. Следниот ден беше сабота, па си реков ај не ѝ текнало дека е сабота, во понеделник ќе биде.
Понеделник помина, ништо.
Во вторникот се јавуваме, таа вика папката ја однесовме во ГТЦ, ѝ треба на банката најкасно до 5 дена за да одобри, ама ќе ги прашам јас сега колегите до каде е процедурата и ќе ви се јавам. Не се јави.
Денес пак се јавуваме, друга женска се јавува и вика дека папката ја однеле тек во понеделникот. И тоа лично некој вработен ја носел. WTF. А за тоа што стои на сајтот експресно одобрување кажа нешто во стилот „Тоа не го гледајте, искрено да ви кажам не е баш така“. :oops: Добро, барем беше реална.

Значи ако сакате нешто на кредит прво земете потрошувачки кредит од банка па после купете си што сакате од Анхоч. Закажано е во банка за утре и човекот рече дека веднаш ќе ги исплатат парите. А Анхоч оваа страна треба одма да ја избришат.

Шо графичка?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Заборавив дека се зачленети на форумов, требаше да ги тагнам. @Anhoch :)

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Бидејќи гледам ги има на лагер кај нас, да си знаете дека се повлечени од MSI заради дефект. Ако веќе купил некој, нека си го провери серискиот број.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Бидејќи гледам ги има на лагер кај нас, да си знаете дека се повлечени од MSI заради дефект. Ако веќе купил некој, нека си го провери серискиот број.
View: https://youtu.be/9U_5aGf0G9Q?t=1348
Истиот AIO е така?

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2

kristijan1001

hello world
29 септември 2014
130
112
Што е работава со SSD картициве. Имам купено 2 м.2 на двете пишува 5 години гаранција буквално на кутијата и на вебсајтот. А Анхоч има ставено само 24 месеци во гарантниот лист. Има нешто што негледам или треба да се регистрирам онлајн ?

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Што е работава со SSD картициве. Имам купено 2 м.2 на двете пишува 5 години гаранција буквално на кутијата и на вебсајтот. А Анхоч има ставено само 24 месеци во гарантниот лист. Има нешто што негледам или треба да се регистрирам онлајн ?
Никогаш не се ориентирај по гранциите на производителите преку граница, само преку локланиот продавач(во овој случај од кај што си го купил). Тоа значи дека ако Анхоч пишал 24 месеци, толку и ќе ти биде без претплата за сервисни активности(или ако не можат да го поправат ќе ти дадат исто такво друго или ваучер со истата вредност да го искористиш за други производи).

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.721
Законот кај нас вика продавачот ти гарантира. Проблемот со гаранциите од производителот е што производителот не е дел од купопродажбата (и купопродажниот договор) туку учествуваат само продавачот и купувачот. Ние како купувачи главно се согласуваме да прифатиме производителска гаранција ако таа е подобра отколку таа од продавачот. На пр. наместо Анхоч да го земе Леново лаптопот и само да го однесе во Инет, ние скратуваме ден-два ако директно го однесеме во Инет. НО, ако нешто тргне наопаку - не се буниме во Инет, туку се буниме во Анхоч каде што сме ги дале парите (и никогаш не притребало ама за не дај боже и ДПИ и тужби со нив би биле а не со Инет)...

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
Q2 Keychron, Durrock браун
Добро искуство (y)

Ми рикна SSD Nvme Кingston KC 2500 ... за 2 дена ми се јавија, одобрена замена, земав Samsung EVO 970.
Требаше да доплатам нешто ситно 200-300ден. рекоа не треба, се заврши за 15мин.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.134
1.532
Скопје
Исто и PSU 750W Gigabyte G750H Real Power, 80Plus GOLD, Modular во мојот случај. Во цел свет 5 години, во Анхоч 1. "Фирмата добавувач" oд кои они зимале им дала толку.

Edit:
1648118759528.png

Од вакви работи произлегуваат и теориите дека добиваме роба со понизок квалитет во овие краеви.

kristijan1001

hello world
29 септември 2014
130
112
Никогаш не се ориентирај по гранциите на производителите преку граница, само преку локланиот продавач(во овој случај од кај што си го купил). Тоа значи дека ако Анхоч пишал 24 месеци, толку и ќе ти биде без претплата за сервисни активности(или ако не можат да го поправат ќе ти дадат исто такво друго или ваучер со истата вредност да го искористиш за други производи).
За кој "сервисни активности" зборуваме тука. Начинот на кој ова работи ме боли глава. Анхоч или која било друга компанија не е таа што треба да врши сервис посебно на компјутерски делови. Ова не е греалка па имало потреба да го смениш грејачот.

"или ако не можат да го поправат ќе ти дадат исто такво друго или ваучер со истата вредност да го искористиш за други производи"

100% нема да може да го поправат. Значи ако мене ми се заебе РАМ-от и отидам со гаранција во Анхоч да го сменам, ако немаат на залиха ќе ми речат да си земам друг што го има на залиха или да си купам друг производ ? Што правмие кога РАМ-от што ми е потребен треба да е висок 40мм или не го збира под кулерот така да неможам никој друг да го земам освен тој спсифичен РАМ ?

Ова вака нигде во светот не функционира, или можеби сум идиот јас. Колку што знам делот се врајќа кај производителот, на кој истиот се врши замена или иста алтернатива.

Моментално јас се расправам со мојот PC имам кулер Dark Rock Pro 4, имам проблеми со корупција на фајлови, и неможам да го констатирам од кај доаѓа проблемот,SSD Или РАМ. После многу тестови нема никакви грешки. Моментално чекаm да видам дали ке има корупција на фајлови на друг SSD, зошто истата се дешава на неколку дена. SSD-to ми е од Анхоч, гаранција помината минатиот месец.(Треба да е 5год, добиено 2год), Дотолку е до рамот ќе треба да го менувам 32ГБ CL16 е од Setec HyperX. Дотолку нема (а го нема колку што гледам) единствена опција би ми била да доплатам 100евра да купам 64гб иако не ми треба само за да може да го собере рамот под кулерот или пак да земам CL18 што е 3к поефтин.
Мислењето е автоматски споено:

Исто и PSU 750W Gigabyte G750H Real Power, 80Plus GOLD, Modular во мојот случај. Во цел свет 5 години, во Анхоч 1. "Фирмата добавувач" oд кои они зимале им дала толку.

Edit:
Погледнете го атачментот 111572

Од вакви работи произлегуваат и теориите дека добиваме роба со понизок квалитет во овие краеви.
Corsair RM650 јас имам 3 години гаранција од ЗотеБрос, истото во Анхоч 2 години гаранција. Додека Crosair на цела RM серија нудат 10 години гаранција ¯\(ツ)/¯ Пред да рече некој ова за амерички пазар е само, не е точно
https://www.corsair.com/es/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/Power-Supply-Units-Advanced/RM-Series™-80-PLUS-Gold-Power-Supplies/p/CP-9020194-EU

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.721
Најди го законот. Не постои трета страна во купопродажните договори. Продавач и Купувач. Толку. Ако не знаат да поправат (или да го заменат, или да најдат некој што ќе го поправи за нив) нека не продаваат.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
За кој "сервисни активности" зборуваме тука. Начинот на кој ова работи ме боли глава. Анхоч или која било друга компанија не е таа што треба да врши сервис посебно на компјутерски делови. Ова не е греалка па имало потреба да го смениш грејачот.
Анхоч е една од Македонските компании кои имаат свој
сервис и за разлика од други продавачи на бела техника или електроника се оди директно кај нивниот сервис и се остава делот што е дефектен. Ако нивниот сервис не е опремен да поправи или дијагнозира компјутерски дел, се повикуваат на локални сервиси каде постојат тие алати и методи.

100% нема да може да го поправат. Значи ако мене ми се заебе РАМ-от и отидам со гаранција во Анхоч да го сменам, ако немаат на залиха ќе ми речат да си земам друг што го има на залиха или да си купам друг производ ? Што правмие кога РАМ-от што ми е потребен треба да е висок 40мм или не го збира под кулерот така да неможам никој друг да го земам освен тој спсифичен РАМ ?

Ако денарската противредност на купениот производ се вреднува исто со друг производ го заменуваш.
Ќе се обидат да те услужат со цел да купиш таков производ од друг производител ама тоа е твоја одлука.
Ако вредноста на производот кој што сакаш да го замениш е поголема од тоа што го враќаш, имаш доплата додека не се изедначи.
Е сега, ако делот што го сакаш има помала цена од вратениот дел, тогаш Анхоч ќе се обидат да те натерат да купиш производ од разликата што останува за да не ти ги враќаат парите, читај ќе се обидат зошто ако нема да успеат да те премислат ќе ти ги вратат парите од разликата, само тоа се должи на вработениот дали ќе те вози низ административни лавиринти или ќе стои на добра нога тој ден.

Ти веќе имаш добро објаснување дека ти е потребна „Ram“ меморија од тие димензии така да ќе те разберат.
Ова вака нигде во светот не функционира, или можеби сум идиот јас. Колку што знам делот се врајќа кај производителот, на кој истиот се врши замена или иста алтернатива.
Тоа функционра секаде во светот каде произведувачот нема преставништво или експозитура да можеш да го прими веднаш производот и да ти го замени со ист таков. И поради тоа во Македонија што како држава нема многу голем избор на производители и се должи на добрите намери на продавачите дали ќе излезат во пресрет. Во други земјии производителот го гарантира производот додека продавачот може да се скокне ама ако оди преку продавач, тој те праќа кон сервис што вклучил договор со произведувачот.

15 септември 2012
1.159
1.300
Напиши му е-маил на призводителот на уредот што ти рикнал вон периодот на гаранција што ти го дал продавачот (а сеуште важи гаранцијата на производителот), пожали се дека не ја почитуваат гаранцијата на производителот и гледај си сеир. Милион пати проверено, од возила, електроника, облека, обувки...

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Напиши му е-маил на призводителот на уредот што ти рикнал вон периодот на гаранција што ти го дал продавачот (а сеуште важи гаранцијата на производителот), пожали се дека не ја почитуваат гаранцијата на производителот и гледај си сеир. Милион пати проверено, од возила, електроника, облека, обувки...
Сум пробал со „Gigabyte“, „NZXT“, „Bequiet“ и „LG“ и одговорите секогаш било дека немаат преставништво и дека јас сум бил виновен што не сум го прашал произведувачот пред купување за информирање на гаранцијата.
Ако имаш специфични производители кои излегуваат во пресрет, кажи да не го лажам дечкото.

XGeorge27

hello world
13 декември 2018
97
89
www.youtube.com
Позитивно искуство пред некој ден лаптоптот цркна рам беше под гаранција за 1 ден завршија работа дефитивно најдобри за разлика од Сетек ....

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Steelseries Aerox 2022 edition повеќе време го имав проблемот со кликот а го користам за work само и реков ај да поиграм CS:GO. Прелошо искуство кликот е ужас. Дефинитивно се за избегнување ваквите видови на мауси.
Линк за видеото да не го симнувате се заборајв.

Атачменти

• 20220509_185534_1.avi
    7 MB · Прегледи: 73
18 август 2019
1.219
1.193
Да се пофалам дека го добив мојот „нов“ компјутер. :)

Цркна начисто, се јавив во сервисот, љубезно ми објаснија што треба да правам. Бидејќи имам проблем со телефонски комуникации, се договоривме да работиме преку мејлови. Мислев да им го испратам после една недела, ама кога видов дека ми остануваат само осум дена од гаранцијата, ја забрзав работата. Морав уште еднаш да се јавам за да видам каде да го испратам, го пуштив по карго во петок, во понеделник ми пуштија мејл дека е примен во саботата и е отворен налог. Ми пишаа ако имам потреба да им се јавам, но јас го приспособив лаптопот на монитор и една камера (втората немаше каде да се приклучи, па воопшто не се брзав. Пред два дена од курирска служба ми јавија дека пристигнал, друг го презеде, денес го приклучив. Исправен, податоците сочувани (немаше потреба да чепкаат по дискот), сега малку да му се порадувам.

Ме изненадува што ми дале дополнителна гаранција за вградениот дел од 60 месеци (претходно целата конфигурација имаше гаранција 24 месеци.

На 6-ти го испратив, на 17-ти пристигна назад.

Сѐ на сѐ, задоволен сум од професионалноста.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Повторно оштетени падовите. Вработениот проба да ги залепи а му реков да не ги гиба како палачинки беа преветкани и полни со прашина. Јавено им е и чекам повик за наредна постапка. По втор пат ова ми го прават.

Атачменти

• 20220527_161428.jpg
    20220527_161428.jpg
    1,7 MB · Прегледи: 99
  • 20220527_161422.jpg
    20220527_161422.jpg
    1,8 MB · Прегледи: 98

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Кога сервисират вакви работи мора да располагат со нови падови и истите да ги лепат.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Кликот е поправен, ама падовите максимално оштетени да се донаврзам еве дома кога го отворив уште толку попуште. Се јавив и чекам понеделник одговор, во најмала рака нов маус.
1653663867009.png
1653663882077.png

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно