petkotrajko
poweruser
- 16 јуни 2017
- 2.491
- 2.938
Пред малце едно чупе низ ГТЦ носеше бели слушалки (оверхед), оти не сликав, шубоо му стоеја!Значи бара бели слушалки и убаво да стојат на глава.
Испратено од телефоно.
Пред малце едно чупе низ ГТЦ носеше бели слушалки (оверхед), оти не сликав, шубоо му стоеја!Значи бара бели слушалки и убаво да стојат на глава.
Погледнете го атачментот 109736
Немој некој да го види ова на сајтот на Анхоч и да се излаже како мене.
„Само со лична карта“ - Покрај барањето за лична карта, ти принтаат и 3-4 листа кај што треба да пополниш триста глупости: имотна состојба, приходи, расходи, матични броеви, работодавач, бла бла.. Пола саат пополнуваш.
„Експресно одобрување“ - Поднесено барање во петокот, до денес уште чекамe експресно да го одобрат. Женската прво не се снаоѓаше баш која е процедурата околу папирологиите и слично, консултираше колеги и упатство, викам океј млада е, имам разбирање.
Спремија една папка со документите и рече дека до следниот ден кредитот ќе биде одобрен и ќе може да се подигнат производите. Ми беше чудна цела процедура, мислев тоа компјутерски иде одма (нели експресно), ама ај. Следниот ден беше сабота, па си реков ај не ѝ текнало дека е сабота, во понеделник ќе биде.
Понеделник помина, ништо.
Во вторникот се јавуваме, таа вика папката ја однесовме во ГТЦ, ѝ треба на банката најкасно до 5 дена за да одобри, ама ќе ги прашам јас сега колегите до каде е процедурата и ќе ви се јавам. Не се јави.
Денес пак се јавуваме, друга женска се јавува и вика дека папката ја однеле тек во понеделникот. И тоа лично некој вработен ја носел. WTF. А за тоа што стои на сајтот експресно одобрување кажа нешто во стилот „Тоа не го гледајте, искрено да ви кажам не е баш така“.Добро, барем беше реална.
Значи ако сакате нешто на кредит прво земете потрошувачки кредит од банка па после купете си што сакате од Анхоч. Закажано е во банка за утре и човекот рече дека веднаш ќе ги исплатат парите. А Анхоч оваа страна треба одма да ја избришат.
Бидејќи гледам ги има на лагер кај нас, да си знаете дека се повлечени од MSI заради дефект. Ако веќе купил некој, нека си го провери серискиот број.![]()
MSI announces a recall of MAG CORELIQUID 240R/360R CPU coolers - VideoCardz.com
MSI MAG CORELIQUID 240R / 360R Product Announcement Recently, we have received feedback from some of our users that they have experienced a drop in heat dissipation efficiency when using the MAG CORELIQUID 240R / MAG CORELIQUID 360R liquid coolers. Our preliminary investigation has identified...videocardz.com
Тоа ќе да е.
Никогаш не се ориентирај по гранциите на производителите преку граница, само преку локланиот продавач(во овој случај од кај што си го купил). Тоа значи дека ако Анхоч пишал 24 месеци, толку и ќе ти биде без претплата за сервисни активности(или ако не можат да го поправат ќе ти дадат исто такво друго или ваучер со истата вредност да го искористиш за други производи).Што е работава со SSD картициве. Имам купено 2 м.2 на двете пишува 5 години гаранција буквално на кутијата и на вебсајтот. А Анхоч има ставено само 24 месеци во гарантниот лист. Има нешто што негледам или треба да се регистрирам онлајн ?
Исто и PSU 750W Gigabyte G750H Real Power, 80Plus GOLD, Modular во мојот случај. Во цел свет 5 години, во Анхоч 1. "Фирмата добавувач" oд кои они зимале им дала толку.Што е работава со SSD картициве. Имам купено 2 м.2 на двете пишува 5 години гаранција буквално на кутијата и на вебсајтот. А Анхоч има ставено само 24 месеци во гарантниот лист. Има нешто што негледам или треба да се регистрирам онлајн ?
За кој "сервисни активности" зборуваме тука. Начинот на кој ова работи ме боли глава. Анхоч или која било друга компанија не е таа што треба да врши сервис посебно на компјутерски делови. Ова не е греалка па имало потреба да го смениш грејачот.Никогаш не се ориентирај по гранциите на производителите преку граница, само преку локланиот продавач(во овој случај од кај што си го купил). Тоа значи дека ако Анхоч пишал 24 месеци, толку и ќе ти биде без претплата за сервисни активности(или ако не можат да го поправат ќе ти дадат исто такво друго или ваучер со истата вредност да го искористиш за други производи).
Corsair RM650 јас имам 3 години гаранција од ЗотеБрос, истото во Анхоч 2 години гаранција. Додека Crosair на цела RM серија нудат 10 години гаранција ¯\(ツ)/¯ Пред да рече некој ова за амерички пазар е само, не е точноИсто и PSU 750W Gigabyte G750H Real Power, 80Plus GOLD, Modular во мојот случај. Во цел свет 5 години, во Анхоч 1. "Фирмата добавувач" oд кои они зимале им дала толку.
Edit:
Погледнете го атачментот 111572
Од вакви работи произлегуваат и теориите дека добиваме роба со понизок квалитет во овие краеви.
Анхоч е една од Македонските компании кои имаат својЗа кој "сервисни активности" зборуваме тука. Начинот на кој ова работи ме боли глава. Анхоч или која било друга компанија не е таа што треба да врши сервис посебно на компјутерски делови. Ова не е греалка па имало потреба да го смениш грејачот.
100% нема да може да го поправат. Значи ако мене ми се заебе РАМ-от и отидам со гаранција во Анхоч да го сменам, ако немаат на залиха ќе ми речат да си земам друг што го има на залиха или да си купам друг производ ? Што правмие кога РАМ-от што ми е потребен треба да е висок 40мм или не го збира под кулерот така да неможам никој друг да го земам освен тој спсифичен РАМ ?
Тоа функционра секаде во светот каде произведувачот нема преставништво или експозитура да можеш да го прими веднаш производот и да ти го замени со ист таков. И поради тоа во Македонија што како држава нема многу голем избор на производители и се должи на добрите намери на продавачите дали ќе излезат во пресрет. Во други земјии производителот го гарантира производот додека продавачот може да се скокне ама ако оди преку продавач, тој те праќа кон сервис што вклучил договор со произведувачот.Ова вака нигде во светот не функционира, или можеби сум идиот јас. Колку што знам делот се врајќа кај производителот, на кој истиот се врши замена или иста алтернатива.
Напиши му е-маил на призводителот на уредот што ти рикнал вон периодот на гаранција што ти го дал продавачот (а сеуште важи гаранцијата на производителот), пожали се дека не ја почитуваат гаранцијата на производителот и гледај си сеир. Милион пати проверено, од возила, електроника, облека, обувки...Никогаш не се ориентирај по гранциите на производителите преку граница, само преку локланиот продавач(во овој случај од кај што си го купил). Тоа значи дека ако Анхоч пишал 24 месеци, толку и ќе ти биде без претплата за сервисни активности(или ако не можат да го поправат ќе ти дадат исто такво друго или ваучер со истата вредност да го искористиш за други производи).
Сум пробал со „Gigabyte“, „NZXT“, „Bequiet“ и „LG“ и одговорите секогаш било дека немаат преставништво и дека јас сум бил виновен што не сум го прашал произведувачот пред купување за информирање на гаранцијата.Напиши му е-маил на призводителот на уредот што ти рикнал вон периодот на гаранција што ти го дал продавачот (а сеуште важи гаранцијата на производителот), пожали се дека не ја почитуваат гаранцијата на производителот и гледај си сеир. Милион пати проверено, од возила, електроника, облека, обувки...
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден