А да не знае некој што е разликата помеѓу MKSKPB и MKSKPC?![]()
да .. ако се погоди може за 2 недели да ти стигне .. ама може и да се завлече на повеќе од месец ..Од ваше искуство, има шанси нарачка направена вчера да стигне пред 1 август?
50:50Од ваше искуство, има шанси нарачка направена вчера да стигне пред 1 август?
Од Германија преку Сингапур и Латвија?50:50
Или ќе стигне пред први или нема
Ако е пратена преку Сингапур или Хонгконг, односно ако е од неколку десетини долари нагоре, има некакви шанси.
Ако е преку Литванија, Летонија, Естонија и слични, тешко.
Мислев на дека сум на али тематаОд Германија преку Сингапур и Латвија?
DE330 не е македонија
Кај и да е у немачка после илинден ќе стигне.Стигната ли е
Тоа на царина ме збуни.DE330 не е македонијау Германија е ова се што читаш .. од таму треба да излезе навака ..
Јас, и застана двапати на германска царина ради батеријата, па ми вратија пари после некој месец. Конкретно, беше некое леново со 1660 мислам, лани околу октомври беше нарачката.Има нарачано некој лаптоп од CU да сподели искуство?
Тоа скоро сите го знаат одамна, ако си побарал на форум за царина на различни делови.Чисто да знај некој, ако случајно порачва компјутерско напојување дека не било компјутерски дел според царината овде.
Пред некој ден ми стигна компјутерско напојување шо имав нарачано од Computer Universe, за 3 дена стигна од Германија, овде заглави 2 недели на царина ради системот шо му бил паднат (don't ask) и очекував да ме царинат оти 120 евра беше цената, си рачунав јас 5% данок + манипулативен трошок околу ~500ки се на се, арно ама 18% било + трошок оти не се сметало напојување во компјутерски делој.
Оти јас инаку нарачав Corsair RM750X за дома греалицата да ја пуштам на него... да има глупометар направа, ќе пукни од овие.
Чисто да знај некој, ако случајно порачва компјутерско напојување дека не било компјутерски дел според царината овде.
Значи "компјутерско" напојување има основна намена поинаква вид таа што ја знаеме???
Укинете ја државава.
За да знаеш за другпат види тука, или отвори нексио ценовник и види од страна колку е ддв-то за конкретен производ
дали некој знае колку е царина и ддв за графички од computeruniverse, се работи за поскапа графичка?!
Над 1к, и дали вреди да се ризикува да се нарача графичка во ова време кога има многу побарувачка, да не ми ја "изгубат" некадe?!
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден