Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Нарачки од Computer Universe

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
А зошто не праќаат? Читкав назад во темава ама не видов конкретно зошто престанале...
Едноставно ја нема опцијата за шипинг надвор од ЕУ, и тоа е тоа. Причина, не верувам дека имаат официјално дадено. Имаше неофицијални муабети демек нешо сервери мигрирале, дрн дрн, ама најверојатно е нешт друго (или неисплатливост, или голем губиток на пратки и слично)

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
Моето мислење од два дени - тргнаа сѐ што е надвор од ЕУ, некако мириса како да се откажаа од другите пазари... Не е проблемот со продажбата без данок, царински ваљда е лесно, што правиме кога некој ќе сака да врати производ заради дефект? Вака во ЕУ - само транспорт, нема никакви цариници и шпедитери во игра.

Molec

user
18 мај 2011
1.434
2.246
И мене ми пратија само адреса по мејл кога им ја враќав матичната, ама не ми наплатија шипинг од Австрија до нив(Германија) и назад....btw уште ја чекам да стигне....месец дена бидна откако се укака. Исто така дознав дека не ми следува refund после 30 дена од купување, туку, ми следуваат 2 поправки на производот и после втората поправка ако пак не сум задоволен тек тогаш ми следува замена или refund. (иначе скоро година има откако ја купив, а си има 2год гаранција од производителот според ЕУ закони)

Наводно матичнава ја пратиле до Asus Германија, они ја поправиле одма и сеа путуе назад накај мене....се сомневам дека било што поправиле али ај да видиме, неам др избор пошо не ми се фрлаат туку така парите, па ќе ја играм нивнава игра на ти го дај ми го.

И јасна поука, од CU веќе нарачуење ЈОК!

Molec

user
18 мај 2011
1.434
2.246
И мене ми пратија само адреса по мејл кога им ја враќав матичната, ама не ми наплатија шипинг од Австрија до нив(Германија) и назад....btw уште ја чекам да стигне....месец дена бидна откако се укака. Исто така дознав дека не ми следува refund после 30 дена од купување, туку, ми следуваат 2 поправки на производот и после втората поправка ако пак не сум задоволен тек тогаш ми следува замена или refund. (иначе скоро година има откако ја купив, а си има 2год гаранција од производителот според ЕУ закони)

Наводно матичнава ја пратиле до Asus Германија, они ја поправиле одма и сеа путуе назад накај мене....се сомневам дека било што поправиле али ај да видиме, неам др избор пошо не ми се фрлаат туку така парите, па ќе ја играм нивнава игра на ти го дај ми го.

И јасна поука, од CU веќе нарачуење ЈОК!
Update: стигна матичната и стварно ја опраиле. Во кутијата имаше лист од Асус сервис со образложение дека смениле чипсет, вака одокативно не можам да приметам ништо лемено праено, можда нешто софтверски правеле....како и да е, шо и да напраиле работи сега фала им! Кооонечно да си поиграм....ми фалеше ептен.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
А можно е и друга плоча (нова) да ти пратиле. Би рекол дека ако менеле чипсет, тоа го имат направено машински па затоа и не може да се примети замената.

• wow
Реакции: thrw

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Нарачува некој уште од овие, има уште економска поента и разлика со локалните цени? Гледано како за high-end кофигурација за Autodesk Maya, со RTX 4070 Ti (или не Ti), итн.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
573
815
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Нарачува некој уште од овие, има уште економска поента и разлика со локалните цени? Гледано како за high-end кофигурација за Autodesk Maya, со RTX 4070 Ti (или не Ti), итн.
Ти не ќе да си во тек со настаните. CU не испорачува веќе во Македонија.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
Па нели не испраќаат веќе во МК ?
Ако тоа се сменило - не знам - не сум проверил ...

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.236
5.549
Скопје
Ни раскинаа CU, нема достава веќе до кај нас.

Vlad944

lurker
3 март 2015
786
1.759
Склопи од Ананас со ваучери. Јас така направив. Сеа бара трпение да начекаш еден од 5000, но има.
Од Ананас зафркаваат со гаранции а нашиве брзи пошти исто така не прават достава на пратки како далеку си,не се најдовме,загубена итн.

За жал CU беше добра алтернатива ама се што е добро кај нас кратко трај како Gjirafa50.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.279
2.709
Од Ананас зафркаваат со гаранции а нашиве брзи пошти исто така не прават достава на пратки како далеку си,не се најдовме,загубена итн.

За жал CU беше добра алтернатива ама се што е добро кај нас кратко трај како Gjirafa50.

нема такво нешто, производите им се или од ewe која мислам дека е нивна фирма или од Нексио. Секогаш има гаранција, све што сум нарачал дошло за неколку дена од нарачката преку ЕЛС.

GligorGigs

read-only
1 март 2015
44
12
Kumanovo
GligorGigs's setup  
Processor & Cooler
I7 3770K 4.5ghz CM 212 evo
Motherboard
asus p67
Storage
Kingston SSD 64gb + 1TB HDD
PSU
620w CM silent
RAM
16GB DDR3
Video card
Sapphire radeon r9 270x 2GB
Case
zalman z11
Mouse
Steel Series rival 100
Keyboard
Cooler master devastator
Audio
Razer Kraken 7.1 chroma
Monitor
BenQ Zowie 24" 60hz 1ms
OS
win 10
Што е проблемот со жирафа?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Државичево станува црна дупка на Балканот! Никој не сака да испорачува кај нас највеќе ради превари, рифунд и слично. Јас ги разбирам тотално зошто не сакаат да си имаат работа со криминоген преварантски народ како нас и балканот воедно. На здравје. Прашање на време е кога и Тему ке ни качи шипинг, или во најлош случај ке прекине испорака кај нас преку ефтини пошти!

Sadwerkl

hello world
15 ноември 2022
59
66
Нема врска толку со нас колку што со фактот дека решиле од X причини да не испорачуваат никаде надвор од Европската Унија. Ниту Швајцарија, Норвешка, Исланд, Обединетото Кралство итн. не се во листата на земји каде испорачуваат. Веројатно сите овие земји не се црни дупки кога станува збор за испорачување.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно