Не би сакал да те разочарам меѓутоа за ова ќе треба да платиш шипинг. Верувај дека ќе биде многу солено.nova sum,neznam ni dali e za ovaa tema no ako nekoj znae da mi objasni dalli preku posta ke stigne i ke baraat li i carina da platam
imam potreba od elektricen skuter za invalidi no mi treba so 4 trkala i 2 sedista (sama nemam hrabrost a i nemozam ,no ionaka moite se stari pa i tie ke go koristat), kaj nas ne najov i gledav na alibaba ,ne e za invalidi no mislam ova e bas za mene ,ne bi mi bilo neprijatno i sl (dobro toa druga tema e) i cenata eftina e ,vakvo Factory Prices 4 Wheel Travel Electric Scooter Fat Tire 8 Inch 2 Seater Mini Electric Golf Carts For Sell - Buy Electric Golf Carts,Travel Electric Scooter,Fat Tire Electric Scooter Product on Alibaba.com
e sega me interesira ke stigne li ova vo posta ko od aliexpres ili kade? carina i kako, ako nekoj znae da mi objasni pa da baram donacii od nekade zosto pari nemam a stvarno mi treba nemozam veke vaka od doma nemam izlezeno so godini,osven do dvor i do ulica so ova bi mozela bar do ambulanta,prodavnica onaka da se vozam okolu (dobro i to druga tema e ,se izvinuvam mnogu)
ako nekoj znae da mi objasni tuka ili vo poraka seedno ,fala mnogu
nemam nikakvo iskustvo so pregovaranje nikogas od tamu ne sum ni poracala, za del od ova sto pisa ne ni razmisluvav ,mi se vide prilicno eftino pa se zaletav , no ocigledno si vo pravo,fala mnogu za odgovorotНе би сакал да те разочарам меѓутоа за ова ќе треба да платиш шипинг. Верувај дека ќе биде многу солено.
Ако немаш искуство со преговарање и дефинирање на условите со продавачот, немој ни да помислуваш. Ќе мора исто така да платиш и давачки со оглед на тоа што не е возило за лица со инвалидитет. А да е, би требало да бараш информации од царина дали и како би било ослободено од давачки.
Уште еден проблем е што всушност е потребно за да управуваш ваков тип на возило кај нас. Каде ќе најдеш резервни делови и каде ќе го управуваш?
И последното, ако случајно стигне неисправно, како ќе го враќаш назад?
Ако сакаш совет од мене НИКАКО!
znaci vakvo nesto slicno samo od kaj nas ako najdam,to bi znacelo nikogasБашка хомологација ќе треба.
hamachi.mk
hamachi.mk
vazi,fala mnoguРазгледај во Хамачи.
Hamachi – Motorcycles
hamachi.mk
Поточно овде
![]()
Почетна - Hamachi Motorcycles
hamachi.mk
Ако идам деновие натаму ќе се распрашам за евентуално дали можат они да увезат слично возило.
До сега кога сум праќал "Ордер од нарачка (Print Screen)" сум го правел на mail. И најчесто се завршувала работа за ден два. Види јави се на бројот од царина и прашај до кај е пакетот за да завршиш најбрзо работа. Еднаш ми има стасано картонче од пошта за пакетот, додека вториот пат ми се јавија од пошта да ми кажат дека ми е завршена работата со царина и да појдам да си го подигнам пакетот.Погледнете го атачментот 100266
Им испратив на 23-ри фактура, извод од банка, број на пратка и скриншоти од производот и нарачката од продавница. Колку време од прилика им треба да завршат со царина и да се смени статусот? Да ги смарам по телефон секој ден со оглед на тоа што за 3 дена ке полни 2 недели пратката откако е стигната овде?
Да и јас на mail пратив иако не ми стигнало картонче, се јавив ми рекоа да проверувам статус редовно и кога ќе се смени да идам до главна пошта. Изгледа претерано се спори.До сега кога сум праќал "Ордер од нарачка (Print Screen)" сум го правел на mail. И најчесто се завршувала работа за ден два. Види јави се на бројот од царина и прашај до кај е пакетот за да завршиш најбрзо работа. Еднаш ми има стасано картонче од пошта за пакетот, додека вториот пат ми се јавија од пошта да ми кажат дека ми е завршена работата со царина и да појдам да си го подигнам пакетот.
23-ти беше петок. За викенд не работат.Да и јас на mail пратив иако не ми стигнало картонче, се јавив ми рекоа да проверувам статус редовно и кога ќе се смени да идам до главна пошта. Изгледа претерано се спори.
Од 16ти е стигната во Скопје, на 22-ри ја проверија и го ажурираа статусот за фактурата откако им се јавив два пати да прашам до кај е работава.23-ти беше петок. За викенд не работат.
Дали некој изминативе денови успеал да пристапи до веб страницата на пошта?
| MKSKPC | 4/27/2021, 10:20:21 AM | Pristignata vo Naizmeni!na po{ta(Vlez) | |
| Skopje PI 1004 | 1006 - CARINA | 4/27/2021, 12:47:34 PM | Vo Posta |
| Skopje Carina 1006 | 1005 | 4/28/2021, 11:50:25 AM | Vo Posta |
| Skopje PC 1005 | Ostatok | 4/28/2021, 5:27:32 PM | Vo Posta |
Не сум сигурен ама од остаток да не ги праќаат во поштата во твојот реон или градЗдраво. Дали некој знае што точно значи 'Остаток' на тракинг страната на пошта?
MKSKPC 4/27/2021, 10:20:21 AM Pristignata vo Naizmeni!na po{ta(Vlez) Skopje PI 1004 1006 - CARINA 4/27/2021, 12:47:34 PM Vo Posta Skopje Carina 1006 1005 4/28/2021, 11:50:25 AM Vo Posta Skopje PC 1005 Ostatok 4/28/2021, 5:27:32 PM Vo Posta
Кај мене го отвори ама неам бројче да проверам шо и дали давет.Следење на пратки пак не работи м? Ни ВПН нејќе ..
Би требало до вечер да се смени статусот, за сега не се знае.Ајде типувајте поминала или ќе ме колат.
јас ставам 40 дека поминалаАјде типувајте поминала или ќе ме колат.
SSD M.2 128GB FORESEE XP2000 NVMe , 2.400/760MB/, FSB0C128G-B7C7200 BULK
1.990,00 ден
LED ROAD SIGNAL LIGHT RED EXTRALINK
730,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F2A SS-IPS, 1ms, 240Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
7.490,00 ден
RAM SO DIMM DDR4 8GB 3200MHz TEAM GROUP TED48G3200C22-SBK BULK
3.500,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден