Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
У коментар пишале (ваљда ги контактирале) дека не примаат рекламации:D:D:D
Screenshot-2.jpg
Како може да не примаат рекламации кога е под гаранција?

crash

hello world
6 декември 2013
111
160
Во Сетек Каптиол сите вработени се врв (посебно дечките што се од ИТ), во ГТЦ исто така се топ. Мислам дека проблемот е во лош менаџмент. А да не ги спомнувам и измамите што ги прават со промоциите на социјаните мрежи. Тоа е идиотизам на ниво.

Додека во споредба со Анхоч, Сетек има многу подобри цени на компјутерски делови (ако плаќаш во готово).

Пример 1:
На почеток на Јуни, купив 2 клими од кај нив. Едната беше 9.900 другата беше 19.990. За два дена прават акција "Чистка на клими" и во истата акција и двете клими беа по 50 евра поскапи, а слоганот им беше "Најниски цени на клими.".

Пример 2:
Купувам телевизор, на рафт пишува 25.900, на каса ми го наплаќаат 27.990. Но како и да е, во проспектот стоеше цената од 27.990.

Пример 3:
За да ми ги активираат поените требаше да се јавувам во дирекција.

Пример 4:
На спецификациите на лаптопот што го купив пишуваше дека e моделот со 120HZ IPS панел, а испаднаа дека е варијантата со 75hz TN панел. Затоа и цената на лаптопот беше доста пониска. Али е некоректно од нивна страна.

Сите овие проблеми не се грешка на вработените во продавниците, туку на менаџерите од дирекција.

Мене ми имаат кажано дека refurb се сите модели на Lenovo во Сетек. А тоа што зборите дека е шкарт роба, нема везе, зашто сите ги набуавуваат од исто место брендираните производи. Можеби ST да е едино ср*ње што се провава таму.

А тоа дека customer support им е хаос на Setec, се согласувам.
Како што е спомнато претходно, супер се вработените, жалосно што патат од лош менаџмент. Имав ситуација да нарачуваат производ од друг продажен салон, а тоа да било експонат од излог и дечките од салонот каде требаше да ја подигнам нарачката, кога им реков дека не сакам експонат туку нов неотпакуван, ми вратија пари, без никаков проблем.

Што се однесува до ситуацијава на социјалните мрежи, тешко е да зборувам, зашто не сум нарачувал со достава, туку сум подигал лично работи од салон. На четврти овој месец земав телевизор од салонот на градски стадион во Скопје, и дечките го донесоа телевизорот на каса, почнаа да го отпакуваат. Им велам, ОК е, не вадете. Тие велат: таков ни е протоколот, мораме да го вклучиме, повелете видете, проверете мртви пиксели и сл.

Тл/др. Ептен им е лаком менаџментот и пробуваат да увалат ствари, ама вработените се стварно ОК и ферски неколку пати ми имаат кажано да не земам нешто што сметаат дека не е ок.

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Мангупите имаат финта. Ти даваат лист да потпишеш дека си го примил во исправна состојба. Го презедоа тоа од Нептун.
Само што Нептун ти го пуштаат па потпишуваш кога ќе видиш дека се е исправно.

А овде ти уствари ти не си го ни видел. Викаат ајде на достава ќе им го бутнеме, нема да го отворат.

И на другар му начукаа неисправен телевизор SТ на времето. Се гледаше дека беше лепена кутијата. Онака како на пазар да купуваш. И знаеле дека е таков. Кога отиде да го врати за малку и ќутек не беше изел. Таква дрскост и простотилак од фирма.
И покрај тоа што сеуште имаме прост народ

Се повеќе Познавам луѓе што си ги ценат парите и викаат, во Сетек и за џабе не влегуваме.

Дпи веќе им е одамна јасно до кого е работата. Тие се запознаени со манипулациите на Шалабајзериве Сетек.

Абе кога купувам од надвор не ги ни отварам работите. А со сетек незнаеш дали купуваш во продавница или на Битпазар роба. Дифтари прави. Во душата им е да те зезнат некако.:)

The_EvilLord

hello world
26 октомври 2019
237
193
Јас имам кратка приказна околу тоа.Не сакам никого да клеветам и некој ради мене не дај боже да си изгуби парче леб.Влагам на најкултурен начин како што влагам секогаш и секаде.Во моментот многу се брзав за на друго место па си викам ај успут ќе прашам.

"Добар ден,се извинувам да прашам имате ли во овој салон на лагер лан кабел од 10 метри или повеќе?"

При што типката беше премногу занесена у телефонот и не ни дигна глава да види со кого разговара,по што следеше одговор

"Не знам види таму"

Ми падна незгодно изглумив демек гледам за да не направам незгодна ситуација и си искочив.

Исто така и за анхоч немам некое сјајно мислење.Голема почит за нексио и дд стор,таму не сум имал никогаш жалба ни за однос ни за квалитет на производи

Испратено од Redmi 7 преку IT.mk форум апликација

zlate_mkd

hello world
17 декември 2019
69
72
Затоа нептун најпаметно си направи отвара пред тебе проверуваш потпишуваш дека е ок и чао пријатно после тоа ако ти падне оштетиш нешто не важи гаранција

Испратено од JSN-L21 преку IT.mk форум апликација

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Затоа нептун најпаметно си направи отвара пред тебе проверуваш потпишуваш дека е ок и чао пријатно после тоа ако ти падне оштетиш нешто не важи гаранција

Испратено од JSN-L21 преку IT.mk форум апликација
Да, тоа треба сите да го прават. Да не речам по закон??
Ај да трачаме малку. Јас имам информации дека овој на бургеров или вработен не знам (трач њали) бил поранешен вработен во Сетек и плус овие коа им го донеле ТВ-то, бургерот глумеле гужва и немале време да го проверуваат па само потпишале дека е океј кога го примиле.

The_EvilLord

hello world
26 октомври 2019
237
193
Да, тоа треба сите да го прават. Да не речам по закон??
Ај да трачаме малку. Јас имам информации дека овој на бургеров или вработен не знам (трач њали) бил поранешен вработен во Сетек и плус овие коа им го донеле ТВ-то, бургерот глумеле гужва и немале време да го проверуваат па само потпишале дека е океј кога го примиле.
Не бранам никого зошто секогаш ситуацијата има 2 страни,али најчесто сум на страна на купецот зошто сите знаеме и сите сме свесни што се случува низ продавниците во македонија.Праам муабет од продавници за облека до продавници за бела и црна техника до сервиси до онлајн продажба до се живо останато.Мој другар кој живее во америка купи ајфон на кој после 8 месеци му се појави мртов пиксел на дисплејот,одма нов му дадоа ни поправки ни ништо.Овде покрај тоа што ќе ти ували користен проивод или производ што не чини,одозгора ќе ти го губи времето да се мафташ низ сервиси и да губиш месеци и месеци чекајки,на крај ќе треба да се испокараш и да се спуштиш на ниво од што си изгубил веќе нерви,и на крај пак ќе мора да си го прифатиш фактот дека џабе си губел и пари и време и најбитното а тоа е нерви.Затоа што немаме ни закон да не заштити како купувачи,ни они имаат кој да ѓи контролира што и на кој начин продаваат.Затоа презирам скоро се што е македонско и немам и никогаш нема да имам доверба во скоро ни една продавница овде

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Не бранам никого зошто секогаш ситуацијата има 2 страни,али најчесто сум на страна на купецот зошто сите знаеме и сите сме свесни што се случува низ продавниците во македонија.
Дали би бил на страна на купецот ако претпоставиме дека се што напишав од трачот е точно?
Јас не би.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Како може да не примаат рекламации кога е под гаранција?
Смешно е. Демек овие слепи од бургерот, па некои НЛО дошле и им го „тупосале“ телевизорот без бургерци ништо да знаат. Онака да не приметат дека имаат скршен телевизор. За така да се скрши екран треба здрав удар што значи очигледно оштетена кутија. Невозможно е да не го забележале тоа бургерци. Мене ми мириса дека им паднал при обид да го монтираат, па си ја пробале среќата со рекламација. Откако ги одјебале продолжиле да глумат лудило по социјални мрежи. Можда се надевале дека претпоставените од СЕТ ќе им дадат нов телевизор као да „смират топка“ и да немаат антиреклама.

Последна промена:
I

itstheigyg

Гостин
И зошто телевизорот е монтиран на ѕид, предходно не го пробале дали е исправен туку директно го монтирале без да го уклучат?

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
За у сетек важи истото правило, секој уред што има дисплеј мора да се тестира и провери пред самиот купувач. Али тука сме ние македонците што секогаш се брзаат и мрзеливи вработени и еве ова се случува. На мене лично ми се случи на изложување на два тв беа и двата сол направени, а кутиите недопрени . И затоа се потпишува тоа ливче дека уредот е отворен и проверен пред тебе, поради вакви луге, пошто секоја продавница може да гарантира до врата, а ако го скршил у кола при транспорт како ке докажам дека сум ти продал исправен?
Мора малце да се прочешлаат вработените и ке биде окај до тогаш секој ден ке гледаме по некоја поплака

The_EvilLord

hello world
26 октомври 2019
237
193
Дали би бил на страна на купецот ако претпоставиме дека се што напишав од трачот е точно?
Јас не би.
Во тој случај не.Али кога ќе видиш купецот е крив од една страна зошто не проверува,а од друга страна продавачот пробува да ували.Јас лично бев сведок во анхоч каде што татко со 2 деца на возраст од околу 12 години,сакаше да врати оштетен таблет.Дечкото што работи во анхоч не сакаше да го прифати обвинувањето затоа што конекторот за слушалки беше асално видливо оштетен.Додека татково се расправаше со дечково од ахноч на дрзок начин девојчево вика

"Абе тато ние не го скршивме бато само сакаше да ги уклучи слушалките"

Чоеков само ги погледна се заврте ни чао ни ништо и си отиде.Децава несакајки го издадоа.Од друга страна јас лично имам многу лошо искуство со сервис во анхоч и реков од тогаш моја нога не стапнува таму.Општо како народ сме многу подли и безобразни,прво фирмиве за непрофесионално работење од типот вработување секого за 13к и во салон и во сервис,купување шкарт роба и продавање како прва класа,од друга страна народов што е ситна душа и што иде само на блеф од типот ја си се заебав ама кој ги е*е ќе ги наклеветам нив,како погоре примерот што го кажав.Ретки се фирми како нексио каде што можеш да преговараш и за цена и за се,и каде што можеш да добиеш попуст и врв услуга.На крај краишта продаваат EVGA производи што се едни од најквалитетните и ѓи нема во другите фирми.Јас земав цела конфигурација од нив што кошташе 53к а ми спуштија на 47к зошто им платив ќеш и алал да им е за се.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
За у сетек важи истото правило, секој уред што има дисплеј мора да се тестира и провери пред самиот купувач. Али тука сме ние македонците што секогаш се брзаат и мрзеливи вработени и еве ова се случува. На мене лично ми се случи на изложување на два тв беа и двата сол направени, а кутиите недопрени . И затоа се потпишува тоа ливче дека уредот е отворен и проверен пред тебе, поради вакви луге, пошто секоја продавница може да гарантира до врата, а ако го скршил у кола при транспорт како ке докажам дека сум ти продал исправен?
Мора малце да се прочешлаат вработените и ке биде окај до тогаш секој ден ке гледаме по некоја поплака

Од Сет имам земено и TV и монитор. Пред да ги платиш, секогаш ги отвараат, се пушта телевизорот/мониторот и се проверува дали е се во ред.

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
Од Сет имам земено и TV и монитор. Пред да ги платиш, секогаш ги отвараат, се пушта телевизорот/мониторот и се проверува дали е се во ред.
Тоа е правило кои сите мора да го почитуваат , ама има ххх причини и ххх случки кога тоа не се случува. Доволно е еден случај да не се отвори и тој да се погоди и настанува хаос како и сега што е.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Од сетек имам купено над 100 монитори и над 20 телевизори, до сега ниеден не бил скршен.

Seekey

read-only
11 август 2016
36
59
Од сетек имам купено над 100 монитори и над 20 телевизори, до сега ниеден не бил скршен.
Аха, ниеден не бил.. затоа си купил 100 монитори и 20 телевирзори, сите ти се искршиле.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Македонче ако не успее муфте да земе и да рекламира нема кој. Видете со е-шопинг од али што се случи. Мораа специјално да ни стават шипинг од долар два, само за да не отвараме диспјут насекое. Некаде гледав статија како во МК најголем процент од испратените работи од Али се со отворен диспјут + непристигнати или оштетени. Убо си рекоа претходно, систем ако пројде, пројде. И од страна на купувач и од страна на продавач.

The_EvilLord

hello world
26 октомври 2019
237
193
Македонче ако не успее муфте да земе и да рекламира нема кој. Видете со е-шопинг од али што се случи. Мораа специјално да ни стават шипинг од долар два, само за да не отвараме диспјут насекое. Некаде гледав статија како во МК најголем процент од испратените работи од Али се со отворен диспјут + непристигнати или оштетени. Убо си рекоа претходно, систем ако пројде, пројде. И од страна на купувач и од страна на продавач.
ради истото сме банирани од амазон,а мислам дека и од ибеј

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
није тачно, од ибеј не сме и не сме биле банирани, неможеме да продаваме бидеќи до пред 1 месец законот во РСМК не дозволуваше.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно