Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

И

Избришан член 18474

Гостин
Читав нешто тука, дали можам со правосмукалка да влечам помеѓу тие малите решетки што се позади? Али ок, ќе видам на татко ми да му го дадам, не сум авантуристка :p
Ако фати статичен електрицитет можеш да заебеш цел лаптоп не си играј со правосмукалка :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Друже не знам дали си помешал, ама семејна пензија е различна од "обичната" пензионерска. Семејната е таа што се стекнува при смрт на еден од родителите. Затоа и прашувам.
На некој начин и добро е што некои не знаат што е семејна пензија. :|

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.555
19.230
На некој начин и добро е што некои не знаат што е семејна пензија. :|
Абе пензија е пензија за банката аматер еден. Не ја тролај темата.
Банката ја интересира колку години ќе имаш кога ќе ја враќаш последната рата.
Имаш еден куп видови пензии од старосни, инвалидски па до наследени.

Enigma

user
1 септември 2012
1.132
566
Enigma's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 1600AF 3.2GHz
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250GB / WD Caviar Blue 2TB/500GB
PSU
MS 600W
RAM
G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200MHz
Video card
ASUS PH GTX 1050 Ti 4GB
Case
MS Monster
Mouse
CM
Keyboard
CM
Audio
Delux
Monitor
ASUS VG249Q + VW195S
OS
Win 10 Pro 64-bit
Абе пензија е пензија за банката аматер еден. Не ја тролај темата.
Банката ја интересира колку години ќе имаш кога ќе ја враќаш последната рата.
Имаш еден куп видови пензии од старосни, инвалидски па до наследени.
Абе нема гајле за тоа друже, на мое име е пензијата. Мислев да не праат проблеми дека сум студент. И дали ќе треба другиот родител да се меша или не. Фала како и да е.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.555
19.230
Абе нема гајле за тоа друже, на мое име е пензијата. Мислев да не праат проблеми дека сум студент. И дали ќе треба другиот родител да се меша или не. Фала како и да е.
Пред неколку години се обидував да помогнам на роднини пензионери кои имаа старосна пензија и можам да ти кажам само едно: Мораш да прашаш лично во банка.
Они пензионерите ги сметаат за ризична група.

26 февруари 2016
121
115
Ако фати статичен електрицитет можеш да заебеш цел лаптоп не си играј со правосмукалка :)
Ќе те послушам. Нејќам да умрам од струја, едно време ме фаќаше струја лаптопот. Коа го фаќав онака, ама многу малце, не многу. После тука прашав и ми разјасниа нешто. И така.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Ќе те послушам. Нејќам да умрам од струја, едно време ме фаќаше струја лаптопот. Коа го фаќав онака, ама многу малце, не многу. После тука прашав и ми разјасниа нешто. И така.

Од малце фаќање никој не умрел...

Испратено од Mi A1 преку IT.mk форум апликација

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Ова сајтов како баба им вчитува... :eek:ffended:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Стара песма со сет.

Сабајлево бев во Куманово, иако секако ќе дојдев за Скопје пошто се договорив со член да купам напојување, дојдов порано пошто итно ми требаше H81 плоча.

Во 12 се јавив, по шифра проверија има на залиха. Треба ли да резервирам? Нема потреба имаме тука сме. Во 13:20 бев во Сет на рузвелтова - нема таква плоча. Имало една во сервис со искривени пинови била.

Срамота бе сет, срамота.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Стара песма со сет.

Сабајлево бев во Куманово, иако секако ќе дојдев за Скопје пошто се договорив со член да купам напојување, дојдов порано пошто итно ми требаше H81 плоча.

Во 12 се јавив, по шифра проверија има на залиха. Треба ли да резервирам? Нема потреба имаме тука сме. Во 13:20 бев во Сет на рузвелтова - нема таква плоча. Имало една во сервис со искривени пинови била.

Срамота бе сет, срамота.

Воопшто не треба да те чуди тоа кога се работи за Сетек, тоа е секојдневие кај нив. :crazy:
Сите би требало да знаат дека залихата на веб страната на Сетек врска нема со тоа што поседуваат, а тоа трае со години наназад.
Тоа што провериле исто како да не провериле ништо. :eek:
Пред 2-3 години кога отидов да купам канцелариски столици од таму ми рекоа дека уствари тоа биле столици на кои што тие седат, што ги користат па затоа се покажувале во залиха.
Ама Сетек и се е можно, не се изненадив многу знаејќи ги. :)

Последна промена:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Воопшто не треба да те чуди тоа кога се работи за Сетек, тоа е секојдневие кај нив. :crazy:
Сите би требало да знаат дека залихата на веб страната на Сетек врска нема со тоа што поседуваат, а тоа трае со години наназад.
Тоа што провериле исто како да не провериле ништо. :eek:
Пред 2-3 години кога отидов да купам канцелариски столици од таму ми рекоа дека уствари тоа биле столици на кои што тие седат што ги користат па затоа се покажувале во залиха.
Ама Сетек и се е можно, не се изненадив многу знаејќи ги. :)
И ја брат не се изненадив. Се изнервирав :D ама ај.

Најдов во АМЦ на залиха h81 плоча во битола. Ја порачав онлајн да видиме шо ќе биде.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Не беше за компјутерски дел, ама пак е искуство со Сетек.

Влегувам во продавницата до Градски Стадион. Ја прашав вработената за филтер за бокал за вода Aquaphor, според сајтот нивен треба да имаат два типа од истиот модел, двата ми одговараат. И покажав фотографија од бокалот, и покажав фотографија од филтерот.

Ја немаше минута-две, дојде, и ми рече "Дечко знам дека ги имавме, знам каков бараш, ама појма немам кај се. Извини, дојди друг ден".

Па добро бе, кој треба да знае кај си ја држите робата во продавница? Јас?

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Си пробав среќата и во ГТЦ Капче, кај што пишуваше дека го има на лагер на сајтот на Сетек.

- Не дечко, немаме такви. Дојди утре или во понеделник.
- На сајтот Ви пишува дека ги имате, баш во овој салон.
- Не не, ги нема.

Од кога се накани некако продавачката да седне на компјутер и да провери, испадна дека ги пишува дека се на лагер во тој салон затоа што биле порачани. А ќе стигнеле утре или од понеделник. Луд јебе збуњеног.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Си пробав среќата и во ГТЦ Капче, кај што пишуваше дека го има на лагер на сајтот на Сетек.

- Не дечко, немаме такви. Дојди утре или во понеделник.
- На сајтот Ви пишува дека ги имате, баш во овој салон.
- Не не, ги нема.

Од кога се накани некако продавачката да седне на компјутер и да провери, испадна дека ги пишува дека се на лагер во тој салон затоа што биле порачани. А ќе стигнеле утре или од понеделник. Луд јебе збуњеног.

Па како тоа веќе ги има на лагер кога се порашани и не се пристигнати? Книжеле приемница на слепо? Не можам да најдам зборови да ја опишам таа глупост.

22 април 2007
1.126
1.723
Skopje
gamer-eddie's setup  
Processor & Cooler
CPU i7 4790К Deep Cool Captain 360EX
Motherboard
Asus Maximus 7 Formula
Storage
Bunch Of Disks
PSU
Cooler Master Vanguard 850W
RAM
32GB Kingston Beast 2400mhz
Video card
OnBoard madafakaz :) & понекад GTX 980Ti Matrix
Case
Corsair 780T
Mouse
R.A.T. 7
Keyboard
Asus Cerberus
Audio
Logitech G330
Monitor
BENQ GW2760
OS
Windows 7 Ultimate 64bit & гомноно 10-ка
Друграче зема Nepton 240m само што искочија
После неполни 2 години , пумпата почна да зеза
Си работи ама каде каде послаби перформанси
Иде во Сет и од 5 години гаранција на кутијата од продуктот они викаат 3 години (што ај некако е ок) и после некое време од сервис му викаат дека му е помината и дека не му важи гаранцијата
ај нека ми најде некој нзс

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Па како тоа веќе ги има на лагер кога се порашани и не се пристигнати? Книжеле приемница на слепо? Не можам да најдам зборови да ја опишам таа глупост.

Според сајтов, ги имаат во ГТЦ (Капче) и во Главен Магацин. Типката провери на компјутер и ми рече "А не, нема од овие, евентуално во Капитол. Ни во магацин немаме". Викам јас, луд јебе збуњеног.

И ете, да не биде дека сум и јас пе*ер, кога ојдов во салонот кај стадион немав проверено залиха. Испадна дека ги немаат таму, јас отпосле видов, така да го повлекувам првиот муабет. Зошто продавачката беше сигурна дека ги има и зошто ми рече "не знам јас, дојди друг ден", is beyond me.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Колку пати е зборено во темава дека Сетек и залихата на нивната веб страна немаат никакава врска и вие пак залиха ваму, залиха онаму, овој ми рече, оној провери на компјутер ццц...:eek:h::eek:h::eek:h:

Кога човек ќе види нешто на нивната веб страна и оди да го купи тоа во некоја од нивните продавници, е исто како кога ќе земеш грепка на Лотарија на Македонија, понатаму знаете. :p

Seekey

read-only
11 август 2016
36
59
Купив лаптоп пред 1 година од 58 000, испадна дека е refurbished... а го платив по цена како да е нов.
Сфатив дека е refurbed дома одкога го купив, беше со инсталиран Windows и пишуваше на кутијата "REMANUFACTURED", го купив импулсивно, не направив никакви проверки, али плаќаш 1000 eur си викаш вајда ќе добијам нов а ?? :)

Го однесов одма другиот ден да ми ги вратат парите, менаџерот или што и да беше потврди дека е refurbished и ич не му беше галје, свесно ги продаваат по цена како да се нови. Немам проблем со refurbished роба, ама ако станува збор за океј цена.. Ми ги вратија парите, а во фирмата (IT фирма) кај што работам често се зима роба од СЕТ, исто ми кажаа дека продаваат доста лаптопи refurbished.

Еве го лаптопот за да не се изгорете и вие :)
Lenovo LEGION Y520-15IKBM /Windows 10 (Black) - Core™ i7-7700HQ Processor 2.8GHz (6M Cache up to 3.8

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно