Здраво другари имам проблем со интернетот на телекабел премногу ми е спор. Го рестартирав модемот, го рестартирав рутерот, forget на мрежа на телефон/таблет. Да напоменам гледам доста онлајн филмови.
Резултати на speedtest
таблет
ping 9ms
download 21.4
upload 0.07
Телефон
ping 13
download 25.2
upload 0.00 и пишува да се провере интернет конекцијата
Што може да биде проблемот?
Здраво другари имам проблем со интернетот на телекабел премногу ми е спор. Го рестартирав модемот, го рестартирав рутерот, forget на мрежа на телефон/таблет. Да напоменам гледам доста онлајн филмови.
Резултати на speedtest
таблет
ping 9ms
download 21.4
upload 0.07
Телефон
ping 13
download 25.2
upload 0.00 и пишува да се провере интернет конекцијата
Што може да биде проблемот?
сеуште се немам обратено кај операторот.А дали проба да се обратиш кај својот оператор? Кој е нивниот став?
Ми бара username i pasword на рутерот е админ админ не го прифака192.168.100.1
Искуцај ја адресата во пребарувач и дај скрин шот. Да видиме која е јачината на сигналот на upstream/downstream.
Или рутерот те успорува...
Од модемот барај податоци зошто таа IP адреса е од него, а не од рутерот. Јави им се на техничка во Штип работат 24/7 па тие нека ги проверат тие работи.сеуште се немам обратено кај операторот.
Ми бара username i pasword на рутерот е админ админ не го прифака
Многу се неодговорни и планирам да ги сменам сега заради тоа што секогаш кога ке има некој посилен ветер интернето се намалува и паѓа.И тоа што го кажа ти е точно многу се приметува кај мене незнам дали сум краен корисник.Барајте си интервенции, од ладново каблите се стегаат и се пореметува сигналот, кај краен корисник е приметливо ептен. Си бара штелување на појачалата.
На пролет е обратно, каблите се шират и тоа што било наместено на појачалата за зимски услови веќе бара промена.
Прашање до некој што има Телекабел кабелски интернет. Во Дебар Маало сум, и иако конекцијата ми е супер, имам проблеми со Captcha. Мнооогу често ги добивам, претходно немав вакви проблеми со 4G од Телеком, пример (Hotspot), или со оптиката од Телекабел во Охрид. Исто така, различни страни за IP адреси ми кажуваат различна јавна IP адреса. Што може да е проблемот?
Problemot e sto operatorite stavat 50+ korisnici na ista ip adresa. Mene mi se imase deseno na telekom operator vo Kumanovo. Pobarav da mi dadat unikatna staticna ip adresa i problemot so captcha se reshi. IP adresata sto ja koristat poveke korisnici e skoro uvek na nekoj si blacklist i ti pravi problemi pri surfanjeto nonstop.
Претпоставив дека е тоа. Да си барам статична IP адреса значи.
Многу се неодговорни и планирам да ги сменам сега заради тоа што секогаш кога ке има некој посилен ветер интернето се намалува и паѓа.И тоа што го кажа ти е точно многу се приметува кај мене незнам дали сум краен корисник.
Дали ова важи само за кабелискиот интернет и дали треба штелување за оптиката не сум многу упатен во овоа.Да мењам ли на оптика или да одам со друг оператор што ке предложете.
Оптика?Интернетот за викенд и кроз недела : Погледнете го атачментот 85326
Не е оптика туку кабелски.Утре сум со план да зборнам со нив за оптика оти ова веќе го трпам од 2019,интернетов им дојде само за FB.Оптика?
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
Бесплатна достава
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
VGA MSI RTX 5050 GAMING OC 8GB GDDR6 HDMI, 3xDP, G5050-8GC (V538-001R)
18.450,00 ден