King kong
Хонг Конг пошта има шанси да биде нешто побрз од Сингапурска пошта, мада не мора да значи, зависи како ќе ти се поклопат коцките.
Ако зимаш нешто што има било каква батерија внатре (макар и копче батерија), ќе ти даде само сингапурска пошта да бираш.
@fis1976 Ми патува, ама само што тргна. Од претходниот купон, многу го чекаа, дури и ми ја поделија нарачката поради него. Прв извештај од некој што го добил викаше дека е во ред, нема поголеми проблеми, само му го згрешиле стаклото (поголемо му пикнале), но другиот резервоар бил добар.
Не ми се даваа премногу пари за оригиналот (не се премногу, ама не бев сигурен).
-----
@Chiller Со здравје да си го служиш.
-----
@Nistrix- Registered Airmail е само нивни избор на поштата која им е најисплатлива до твојата земја (ако има повеќе бесплатни, а за кај нас нема, па сигурно ќе биде Сингапурска). Можеш и директно да си избереш Сингапурска за случај да не не сум во право или да згрешат нешто. А за со доплаќање, Хонгконг нема конкуренција за до кај нас. Читав нешто дека Британците им ја изградиле инфраструктурата (и организирале поштата да биде како Royal Mail) додека ХК бил под нивна власт, па најдобри се во тој дел од светот.
Се мислев да пробам DHL Global Mail (пак оди преку обична пошта, не е full DHL), но ништо не ми беше толку итно да доплаќам.![]()
Чим така велиш, кајлинот следен, мада ете мене ми немаше некоја разлика од обс до кајлинот, мислам нешто woow, али да добар е.
патем што е ова ( Аце_луд го имаше постирано, ама го изгубив постот)
@fis1976 Ми патува, ама само што тргна. Од претходниот купон, многу го чекаа, дури и ми ја поделија нарачката поради него. Прв извештај од некој што го добил викаше дека е во ред, нема поголеми проблеми, само му го згрешиле стаклото (поголемо му пикнале), но другиот резервоар бил добар.
Не ми се даваа премногу пари за оригиналот (не се премногу, ама не бев сигурен).
-----
Нaпрaвете некoјa листa кoи се нaјдoбри и пин нaпрaјте нa тaa или глaсaње дa имa, a сегa aкo имa некoј дa ми кaже кoјa е нaјдoбрaтa и oд кaде мoже дa се купи, 804 стрaни aкo пoчнaм дa читaм ќе oтиде денoт![]()
Клонот го нема за шипмент одма , а оригиналот не е толку скап , со купон излегува $26. Може за проба прво да се земе Doggy па здравје понатаму оригинал Berserker (мада повеќе ме бендисува Berserker-от и поради добрите ревјуа, освен споредбата на Португалецот кој за победник го прогласи Ares-от). И за Doggy-то нема лоши ревјуа само што е малку позезнат за полнење.
Sent from my iPhone using Tapatalk