Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не е да не се добри, само треба да го најдеш тој што има мана која не ти пречи. :hay:

------

Пишувам овде за сите да видат: Купон на Фастек WELFARE -10%, само за први мај, важи и сега.

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
Vandy Vape Berserker Mini MTL
Digiflavor Siren 2 GTA

Овие 2 се доста фалени. Сирената ја имам користено и немав никаков проблем нити со течење нити со гргорење. Сепак скоро секој танк може да ти протече ако не го викуваш убаво и ако го пафташ многу лево десно. Мислам дека уште некој ја имаше сирената само не ми текнува кој нека си се јави кој беше за искуство од прва рака. Берсеркерот е доста фален гледам по нет ама немам многу читано дали тече нетече дали има некои проблеми. Сепак почекај да дојдат уснодропџиите да се изјаснат дека јас не сум многу квалификуван за овие XD. ( изгледа отишле по скара и пиво чим ги нема до сега ).
Digiflavor siren 2 го имам веќе месец дена и стварно ниту еднаш не сум имал никаков проблем. И на вкус и на воздух целосно погоден, а се склопува билд за 2 мин.
Само повеќе е за усно дробно. Ако тоа ти треба ич да не се мислиш
Sent from my MI 5 using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133
Digiflavor siren 2 го имам веќе месец дена и стварно ниту еднаш не сум имал никаков проблем. И на вкус и на воздух целосно погоден, а се склопува билд за 2 мин.
Само повеќе е за усно дробно. Ако тоа ти треба ич да не се мислиш

Дали може да ми кажете која е разликата меѓу регуларниот и TPD верзијата? Не сум ич за усно дробно ама ако е булетпруф ќе пробам да се усогласам некако.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
TPD е Tobacco Product Directive, значи дека е за европски пазар (демек да не им го вратат од царина). Не знам за него конкретно, но обично разликата е или танкот да собира 2 мл или нема разлика, освен налепница дека производот содржи никотин (а не содржи, ама ај :hay:).

Значи, ако имаш избор, избегнуваш ТПД.

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
Разликата е во големината на резервоарот. Јас ја имам тпд односно 2.0 милилитарската поради тоа што дијаметарот е 22мм, на поголемиот дијаметарот е 25мм ако не се лажам
Не дека не може и дробно.. али малку по рестриктивно на макс отворен воздух

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
По мое проблемот со течењето зависи оод конструкцијата, а не верувам дека ќе најдеш атомизер кој ќе ги прекрши физичките закони, па течноста при промена на темп. и притисок ќе има константен волумен.
Е сега на пример обс-от(али за дтл) има таква конструкција што треба да истече над 1/3 од џусот за да се пролее надвор, инаку се збира кај греачот вишакот. Мислам дека е стајлед или кинески оригинал, во двата случаеви е кинески. Барај атомизер што зема воздух озгора, најверојатноо нема да течи. Не знам тачноо тебе што ти е маката, ама на 2хА2, 1хТ2, 1 х канго субтенк, 1х обс енџин(мада го немам долго), освен од грач(ради топло/ладно) не ми се случило да тече.

Edit:
Разликата е во големината на резервоарот. Јас ја имам тпд односно 2.0 милилитарската поради тоа што дијаметарот е 22мм, на поголемиот дијаметарот е 25мм ако не се лажам
Не дека не може и дробно.. али малку по рестриктивно на макс отворен воздух
24 мм да не мислиш? нема 25

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133
Ендурава и Его уан се пали вози. Тураш течност и цугаш дури не изгори грејачот па менуваш. Кајфунот си прави жабурчиња горе. Па се лигави кај отворот за воздух по полнење. Па после се раасшлакува по целиот прстен за воздух. Мислев дека го решив со помалку памук ама по кратко време се појави пак. Најверојатно е некој од о-ринговите.

Ама нити имам желба нити мерак да се мафтам со тоа. Посебно сега кога веќе ме размазија ендурата и егото. И тие знаат да протечат ама малку ако не се користат извесно време а имаат течност. Но само тогаш што е сосем прифатливо.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
Има некој до сега земено Berserker mini клон од Фастеч. Како сте задоволни? Ме влече поради потесниот airflow и полнењето одгоре.

Sent from my iPhone using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
^Во тој сет што си го порачал нема резерва стакло.
Како и да е стигнало читаво и брзо, со мерак да си го користиш. :)

Chiller

user
8 март 2012
1.540
1.137
Скопје Аеродром
^Во тој сет што си го порачал нема резерва стакло.
Како и да е стигнало читаво и брзо, со мерак да си го користиш. :)
Ти благодарам инако е доста големо за разлика од претходни што сум ги имал и ми изгледа малку чудно кога ќе е на мод, но вади најдобар вкус досега.

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Ако ти е така во ред тогаш вози го на 25w, патем си експериментирал на која ватажа ти е најдобро.
Одлично чим ти легнал. :)

Chiller

user
8 март 2012
1.540
1.137
Скопје Аеродром
Ако ти е така во ред тогаш вози го на 25w, патем си експериментирал на која ватажа ти е најдобро.
Одлично чим ти легнал. :)
Најдобро ми е околу 25w добро пари, собира 4мл течност што е досега најголемиот што сум го имал со сигурност ќе држи цел ден, топло го препорачувам на секој кој сака да пробува разни вкусови со ароми. Моја најдобра течност е unicorn milk. Кога ќе претерам или прекинувам или парам чист вг. :)

Nistrix-

hello world
18 февруари 2017
106
199
Некој да не има нарачувано со Registered Airmail бесплатниот шипинг на ФТ? Пишува дека стигало за 10 до 14 дена, ама чисто сумњам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно