Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.755
15.844
youtu.be
King kong :D

Хонг Конг пошта има шанси да биде нешто побрз од Сингапурска пошта, мада не мора да значи, зависи како ќе ти се поклопат коцките.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Чекам уште... 2 недели да набават ајтеми, недела дена за сега патува.

krema

OG
24 јуни 2009
15.755
15.844
youtu.be
Ако зимаш нешто што има било каква батерија внатре (макар и копче батерија), ќе ти даде само сингапурска пошта да бираш.

Nistrix-

hello world
18 февруари 2017
106
199
Ако зимаш нешто што има било каква батерија внатре (макар и копче батерија), ќе ти даде само сингапурска пошта да бираш.

Digiflavor Drop;
и Eleaf Invoke по препорака на @Sharlovski (мод што уствари ќе можам да го носам летово без да мислат дека сум напикал 2 телефони и powerbank во џебот ^^, за разлика од сите цигли што сум ги купувал до сега).

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@fis1976 Ми патува, ама само што тргна. Од претходниот купон, многу го чекаа, дури и ми ја поделија нарачката поради него. Прв извештај од некој што го добил викаше дека е во ред, нема поголеми проблеми, само му го згрешиле стаклото (поголемо му пикнале), но другиот резервоар бил добар.

Не ми се даваа премногу пари за оригиналот (не се премногу, ама не бев сигурен).

-----

@Chiller Со здравје да си го служиш.

-----

@Nistrix- Registered Airmail е само нивни избор на поштата која им е најисплатлива до твојата земја (ако има повеќе бесплатни, а за кај нас нема, па сигурно ќе биде Сингапурска). Можеш и директно да си избереш Сингапурска за случај да не не сум во право или да згрешат нешто. А за со доплаќање, Хонгконг нема конкуренција за до кај нас. Читав нешто дека Британците им ја изградиле инфраструктурата (и организирале поштата да биде како Royal Mail) додека ХК бил под нивна власт, па најдобри се во тој дел од светот.

Се мислев да пробам DHL Global Mail (пак оди преку обична пошта, не е full DHL), но ништо не ми беше толку итно да доплаќам. :)

Nistrix-

hello world
18 февруари 2017
106
199
@fis1976 Ми патува, ама само што тргна. Од претходниот купон, многу го чекаа, дури и ми ја поделија нарачката поради него. Прв извештај од некој што го добил викаше дека е во ред, нема поголеми проблеми, само му го згрешиле стаклото (поголемо му пикнале), но другиот резервоар бил добар.

Не ми се даваа премногу пари за оригиналот (не се премногу, ама не бев сигурен).

-----

@Chiller Со здравје да си го служиш.

-----

@Nistrix- Registered Airmail е само нивни избор на поштата која им е најисплатлива до твојата земја (ако има повеќе бесплатни, а за кај нас нема, па сигурно ќе биде Сингапурска). Можеш и директно да си избереш Сингапурска за случај да не не сум во право или да згрешат нешто. А за со доплаќање, Хонгконг нема конкуренција за до кај нас. Читав нешто дека Британците им ја изградиле инфраструктурата (и организирале поштата да биде како Royal Mail) додека ХК бил под нивна власт, па најдобри се во тој дел од светот.

Се мислев да пробам DHL Global Mail (пак оди преку обична пошта, не е full DHL), но ништо не ми беше толку итно да доплаќам. :)

ХК избрав, не ми се чека многу за првиот РДА :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Бидејќи со обс-от ми се чини дека ќе бидам раат на подолг период за атомајзери, сега му се мислам на ова, ми го втера чивијата локван :)
мада и на сирената и се мислам.
Ако го има некој, или па од око да каже шо како би можело да е, или па друг предлог за широко отворен дтл сквонкер.
Иако ќе преспијам пред да стиснам бај, нешто ми се увеа сквонкеров :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ако мислиш на ова, јас не го ни земав предвид на времето кога се појави затоа што:

- Викаа дека бојата се љупи
- Лошо работеше во температурна контрола

*Мислам* дека ги средија тие работи, но остануваат другите:

- Голем е за мод со една батерија
- Со една батерија нема шанси да постигне 80W (барем не долго време), односно не постои таква батерија
- Дури и да се работи на помали вати, траењето ќе биде кратко со една батерија

Мене повеќе во моментов ми оди на Gbox, иако и тој си има свои мани (нешто со шишенцето/шипката што оди во него, па ја сечеа за да го заменат шишенцето, но мислам дека ќе работи пристојно и out of the box).

За дриперот појма немам што како.

Ресурс за сквонкинг: Squonking at Fasttech

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Да да, на него мислев, лошо сум линковал.
Ова некако ги надминува моите баратања околу вејпингот :)
Ќе почекам од дробџииве мислење за дрипер, а и за испробан мод, мене ми изгледа дека со сечење само ќе го уништам модот/шишенцето...
Благодарам.
Што би рекол професоров, трпение, спасение.

krema

OG
24 јуни 2009
15.755
15.844
youtu.be
@bicikle
Ти прво запливај убаво во вејперските води, па понатаму ќе му ја мислиш за дрипери и остали тракатанци.

@Metuzalem
А шо викаш една тема и за стискавци да се резервира, а!? :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Чим така велиш, кајлинот следен, мада ете мене ми немаше некоја разлика од обс до кајлинот, мислам нешто woow, али да добар е.
патем што е ова ( Аце_луд го имаше постирано, ама го изгубив постот)

Nistrix-

hello world
18 февруари 2017
106
199
Чим така велиш, кајлинот следен, мада ете мене ми немаше некоја разлика од обс до кајлинот, мислам нешто woow, али да добар е.
патем што е ова ( Аце_луд го имаше постирано, ама го изгубив постот)

Мод со тач скрин (Smoant Charon TS). Од мене го наследи Аце Луд. :)
А атомизерот е GeekVape Zeus ако те интересира и тоа.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@krema Па појма немам што би се пишело во посебна тема, ако е така треба повеќе други теми пред тоа да се отворат (дрипери, локомотиви (како овие над постов), модови...) Мислам дека уште е рано, односно сите повеќе сакаат да дискутираат во оваа тема, шознам.

krema

OG
24 јуни 2009
15.755
15.844
youtu.be
Ок, тука си се навикнавме. :)
Да почекаме уште малку да ни се зголеми вејперската заедница.

Sent from my ипхоне using Tapatalk

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Знаеш малу имаме аверзија спрема све што е ново, такво суштевство е човекот, али чим еден пријател од татко ми се навлече, па и татко побара е-циг напредуваме.
Вчера колешка од жена ми(инаку не веруваше дека ќе истерам скоро 2 месеци) ми вели како цигарчето. Ја гледам цело време ја зее цигарата ама знаеш по возрасниве малце си го имаат она "кај што сум плукнал не лижам"па се праеше демек не ја интересира, али следна кошничка (пошто и се нашла на работа на жена ми) иде едно его за нејзе.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје

-----

Клонот го нема за шипмент одма , а оригиналот не е толку скап , со купон излегува $26. Може за проба прво да се земе Doggy па здравје понатаму оригинал Berserker (мада повеќе ме бендисува Berserker-от и поради добрите ревјуа, освен споредбата на Португалецот кој за победник го прогласи Ares-от). И за Doggy-то нема лоши ревјуа само што е малку позезнат за полнење.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Boldozer

user
2 ноември 2012
1.182
605
Скопје
Нaпрaвете некoјa листa кoи се нaјдoбри и пин нaпрaјте нa тaa или глaсaње дa имa, a сегa aкo имa некoј дa ми кaже кoјa е нaјдoбрaтa и oд кaде мoже дa се купи, 804 стрaни aкo пoчнaм дa читaм ќе oтиде денoт:)

28 јануари 2017
2.099
4.845
Ресен
Нaпрaвете некoјa листa кoи се нaјдoбри и пин нaпрaјте нa тaa или глaсaње дa имa, a сегa aкo имa некoј дa ми кaже кoјa е нaјдoбрaтa и oд кaде мoже дa се купи, 804 стрaни aкo пoчнaм дa читaм ќе oтиде денoт:)

Мене ми требаше можда месец дена, секоја вечер така пред легнување :)

Најдобра цигара за што? одкажување на цигари? облаци можда? Индексот на Метузалем е тука да ти помогни во тоа што го бараш.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Клонот го нема за шипмент одма , а оригиналот не е толку скап , со купон излегува $26. Може за проба прво да се земе Doggy па здравје понатаму оригинал Berserker (мада повеќе ме бендисува Berserker-от и поради добрите ревјуа, освен споредбата на Португалецот кој за победник го прогласи Ares-от). И за Doggy-то нема лоши ревјуа само што е малку позезнат за полнење.

За кој берскер и со кој купон ти испадна 22$?
Овај
$44.99 (Free Shipping) Authentic Vandy Vape Berserker MTL RTA Rebuildable Tank Atomizer (Berserker MTL, SS + Glass, Rainbow) at m.FastTech.com ?

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Минито излегува 26$ со MAP

Edit:

Гледам дека и регулар верзијата има MAP код

Статус
Затворена за нови мислења.