Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Па од нова година ќе се ребрендира, исто како и пред 3 години! :)

Инаку кодот работи, но за жал распродадени се најинтересните понуди, мада има уште некоја варијанта, кој како се најде нели:)

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
И шо сеа? :) Како да го организираме потфорумот?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Стики теми за батерии, дробно, усно, стартер китови итн. Знаеш ти убаво...доволно да го ѕирнеш индексот.

Ама треба и други да отвораат теми (и не можеш и не треба да ги спречиш)... Па овие веројатно да бидат стики („важни“)... Па од тие другите ако префрлувам мислења да не биде премногу хаос...

Од оваа нема шанси да префрлувам, нека си стои вака историска.

Може и некој од вас да почне таква тема, јас сум средно зафатен деновиве... Затоа го одложував ажурирањето на индексот...

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Не мора уште сега да се отвараат и организира содржината. Темава уште е активна, нека си прдолжи тука вејп муабетот, па со тек на време до кај Нова година ќе се анимира секцијава.

Јаваш Јаваш

Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
@Metuzalem
Ние никаде не се брзаме, ќе биде и со лесно нека е :)

Од оваа нема шанси да префрлувам, нека си стои вака историска.

Нема логика да ја цепкаш темата, ќе се изгуби смислата на индексот!
„мое мислење“ :)

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
@Metuzalem
Извини друже, ама кога го поставив барањето до админот, прво што ми текна за модератор, тоа беше ти :)
Не дека не може да биде друг модератор, но имаш највеќе стаж овде а и те бидува со почетници (а богами и за advanced). :D

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Попладнево си го напишав постов, ама ете никако да го пратам, а гледам вие веќе кроите планови. :)

Нема врска, еве го интегрално, тоа е тоа.
~~~~~~~~~~~~~
Имам чувство на осеќај дека вестите споро се шират, па да ги споделиме заедно. Од денес Her Metuzalem е унапреден во модератор. :)
Поздрав до него и со мерак да нагрне на новите обврски што го очекуваат.
Одамна тоа го заслужуваше, на некој начин "неправдата" е исправена. Колку тој има вложено во темава електронски цигари, сите ние заедно сме дебело кратки. Да не потсеќам со кој жар и врвен педагошки пристап не едуцирал сите нас. Секогаш имал челични нерви и огромно трпение за да ни помогне во решавањето на нашите њубски, но и сложени проблеми што сме ги имале. Со својата мудра тактичност успеал многумина да ги одвои од злото наречено цигари и да ги изведе на вистинскиот пат.

Како затерав, како читуља на покојник да пишувам.
Ахм, доста со емоции, ајде да бидеме малку практични. Ова е добар момент да споделиме идеи, како оваа тема за електронски цигари да се организира на повисоко ниво. Да не забегуваме со премногу барања, многу промени одеднаш би создале само конфузија, тоа е мое мислење. Големо ширење по хоризонтала значи почетен хаос, можеби губење на она есенцијалното. Би било мудро да се држиме до издржани, зрели промени за почеток, што би рекле К15 - пополека, пополека.

И да, Her Metuzalem нема апсолутна власт, туку само ние вејперите спаѓаме под негова јурисдикција. И тој не може чуда да направи преку ноќ.

Се надевам следен за унапредување ќе биде @Gajche-X, ако има желба, време и можност. И тоа би бил праведен, очекуван чекор напред за него и за нашата вејперска заедница.
~~~~~~~~~~~~~~
Игрите може да почнат.
game-of-ohms.jpg

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Со среќа, иако ова хоби или како да го кажам се коси со се за што се залагам, сепак ми е мило затоа што со оглед на активноста на темата, и одличните и секогаш коректни и ептен корисни постови тотално заслужено, до сите а особено до @Metuzalem :cool:

Mислам дека сте најфер и најкоректниот подфорум - група.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Благодарам уште еднаш на сите, и во другите теми каде што ми честитате, не одговарам на секој поединечно затоа што го знаете моето мислење за оптоварување на темата/форумот, уште еднаш

giphy.gif

и ај да работиме нешто.

@psyside, може ли да се премести темата за дифузер за масла во друг потфорум, мислам (и барем уште еден член се согласува со мене) дека не и` е местото тука? Јас немам ингеренции (или не знам да ги искористам) надвор од овој потфорум.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Благодарам уште еднаш на сите, и во другите теми каде што ми честитате, не одговарам на секој поединечно затоа што го знаете моето мислење за оптоварување на темата/форумот, уште еднаш

giphy.gif

и ај да работиме нешто.

@psyside, може ли да се премести темата за дифузер за масла во друг потфорум, мислам (и барем уште еден член се согласува со мене) дека не и` е местото тука? Јас немам ингеренции (или не знам да ги искористам) надвор од овој потфорум.

Ќе ја префрлам нема гајле.

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Мала мозгалка. Ми пристигна SXK KF Prime и во глобала е ок атомизер (искрено Five Pawns од Метузалем ми вади подобар вкус, но тоа е субјективно). Уште во првите неколку полнења се јави проблем со поплавување на воздушниот канал при полнење. Претпоставка ми е дека засечениот дел на горната капа не е добро направена и не дозволува при затварање да излезе вишокот воздух, а тоа создава зголемен притисок кој предизвикува поплава.
D06F131FE411DE4C2638BEA6078F5C4D.jpg

Направив промена на сите гумички и тоа не го реши проблемот. Последна очајничка работа што ја пробав е комплетно отстранување на големата гумичка на горната капа и сега за сега (две надополнувања) нема протекување.
Мозгалката е какво друго влијание може да предизвика отстранување на оваа гумичка. Напомена: при кратки превртувања наопаку, нема протекување. За подолго, транспорт и слично ... ќе видиме.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@zoki977
Познат "проблем" при полнење кај атомизери што се полнат одозгора.
(не се случува секогаш, али знае чат-пат да гргори или да се лигави првите 3-4 повлкувања)

Финта 22 :)
Го полниш, фаќаш еден навој на горната капа-затварач,
го вртиш 180 степена,
ја до-заштрафуваш горната капа,
го оставаш 20-30.секунди наопаку, на дрип тип да стои(балансира).
На овој начин се смалени шансите после полнење да про-цури или да поплави,
Или од ерфлоу дупчињата да се "лигави" ,
или да гргори на првите 3-4 повлекувања.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно