Microsoft releases Windows 10 Insider build 18362.116Не, прописно си го апдејтнав преку Windows Update Assistant, верзија 1903 18362.116
Хм, чудно. Океј.
Microsoft releases Windows 10 Insider build 18362.116Не, прописно си го апдејтнав преку Windows Update Assistant, верзија 1903 18362.116
Па не ги фаќам баш така лагано, туку зорле си ги тражам, симињајки кракове, макове, чит треинери за игри, и инсталирајки сумњиви програми, при тоа свесно деактивирајки го антивирусо откако ке реагира@Rukfash како успеваш да фаќаш рансомвери така лагано?
Иначе го инсталирав мајскиов апдејт и јас сега. Running smoothly. Прва промена што ја приметив е што го одвоиле Search од Cortana. A со Cortana не можеш да се допишуваш него кога ќе кликнеш на иконката одма се активира говорна команда. Така да goodbye Cortana, иако не дека и претходно нешто многу ја користев, само за пребарување, али сега нема да ми служи за ништо.
Зошто синмуваш торенти и Insider build.Microsoft releases Windows 10 Insider build 18362.116
Хм, чудно. Океј.
Пред 8 дена го немаше. Сеа го има и го симнав.Зошто синмуваш торенти и Insider build.
Го има кој сака да си го симен на официјалната страна на МС: Download Windows 10, со одбирање на download tool може да си симнеш оригинално .isо, или со горниот ассистен да го надградиш. Заборавете торенти со win 10, барем за тековни верзии
Некој има проблем на 1903 со рандом аудио лаг/крчење на YouTube или во MPC HC (т.е. генерално при гледање видеа)?
На нет не можам ништо да најдам, проблемот го немав на 1809, ист хардвер/софтвер.
Windows после секој поголем апдејт прави и апдејт на драјвери. Мене еден ми прави сличен проблем ко твојот и rollback му правам.
Провери ако имаш некои нови драјвери, кај мене AMD Sata мислам беше проблемот.
Свесен сум за тоа каква машина имам и што можам да барам од нејзе. Иако и Скајрим имам пример играно или имам работено со 15 таба во Хром, музика, офис и попат уште нешто, сега не можам ни таск менаџер да отворам.Целерончето ти е ужасно споро и имаш малку РАМ, XP би било подобро за него.
Да се пробам овде, пред да отворам посебна тема
Пред едно месец дена ми се случи тотално закочување на лаптопот, проследено со звуци на стартување и стопирање на претпоставувам некој од вентилаторите или дисковите. Рестартирав неколку пати, буквално ништо друго не превзедов и тераше океј.
Деновиве, почна исто така да ми се случува или преголемо лагирање или тотален фриз на Виндоусот, а често и при самото уклучување, рестартирање и уклучување од sleep mode. Кочењето е толку големо, што не можам ни таск менаџер често да отворам, а на двата пати кога успеав, дискот беше на 100% поради Виндоус процеси. Кога го палам лаптопот, буквално како коцка да фрлам дали ќе можам нормално да работам или пак ќе се замрзне дали на логин скрин дали по 2 минути од логирање. Исклучив автоматски поврзување на ви-фи и почне мааалку поретко да ми се случува „лошото“ уклучување. Избришав непотребни програми, потсредив нешто минимално, али немаше ефект. Се случува и при „добро“ стартување да се соочам со кочење и буквално чувство како да работам на XP. Единствено нешто ново што успеав да најдам е да исклучам fast startup опција, што вечерва и утре ќе го пробам.
Од каде воопшто да почнам да дијагностицирам што е проблемот и дали е хардверски или софтверски? Да избришам последни апдејти за Виндоусот? Програмче за тестирање на хард диск? Дефрагментација? Било што?
Погледнете го атачментот 75532
Погледнете го атачментот 75533
Доколку се потребни други информации, побарајте![]()
Среден е, мене едина работа што ми сјеба беше драјвер за графичка т.е. сетинзите. Среќа нареден ден нвидиа извадија нови драјвери и се среди одма проблемот.Мометално сум со 1809, синоќа реков да го апдејтувам преку Windows Update Tool от, но ми дава ерор дека наводно системот не поддржувал нешто и не можело да се инсталира. Не дава дека некој софтвер е проблематичен, туку само онака, ерор.
Искрено не ми е битно да правам предвремена инсталација бидејќи читав дека не е сеуште среден, но онака за проба преку него... Можеби со чиста инсталација ке сака, но не би сакал да праам бекапи...
Некој друг имал проблем вака или?
Знае да дава ваква ерори ако имате ставено USB у компјутерот дур се прави update.Јас исто на 2 компјутери имам проблем, го инсталира апдејтот, и кога е при крај јавува грешка и пука. На 5-6 други до сега пројде без проблем, и од 1803 и од 1809. Уште не сум седнал да проверам што точно е проблемот.