Еве една глупа ситуација, се пали тој апдејтот на Виндоyс 10, појма немам кој е некој голем, и си се симнува во позадина, потоа се инсталира на локскринот, па се рестартира и стигнува до 30%, па пак се рестартира е сега на 32-33% од кога продолжува се јавува Блу Скрин со шифра IRQL Driver not less or Equal нешто нешто, и компјутерот се рестартира откако ќе одброи тоа Блу Скринот, и прави враќање на старата инсталација, е сега секој ден ќе го повторува истото, значи симнува во позадина и инсталира, и откако нема да може да инсталира прави ролбек на старата верзија, ова ме живцираше, пошто губам секој ден саат и нешто така, и го прекинав тој сервисот Windows Update, но тоа не го реши проблемот, пак си го прави истото, односно видов дека он сам од нигде никаде си инсталирал некоја апликација Windows 10 Update Assistant која се уклучува рандом и си го прави апдејтот. Ова се случува на статичниот компјутер, на лаптопот нема ништо од ова. Чаре?
Предпоставувам дека е нешто со графичката, односно, околу 5 секунди пред да се појави блу скринот се гаси мониторот на 1 секунда, како да се инсталира некој драјвер, се работи за интегрирана графичка, така да најголем виновник ми се драјверит што се инсталираат преку виндоус апдејт.Единствено чаре е да го решиш проблемот со блу скринот, ти имаш некој проблем со компјутерот, не можеш само така да го занемариш и решението да ти биде гасење на апдејти.
On March 7, Microsoft Corporate Vice President Joe Belfiore officially confirmed that Windows 10 in S Mode will be "coming soon" to all editions of Windows 10.
He also said in tonight's blog post that moving from Windows 10 S to the fully-featured complementary version of Windows 10 will be offered "at no charge, regardless of edition."
This is a departure from Microsoft's previous strategy of charging users $49 to switch from Windows 10 S to Windows 10 Pro. Microsoft planned to start charging users as of April 1, 2018, to switch from S to Pro.
Во секој случај, погодете за која едиција нашиве увозници на хардвер ќе се одлучат при набавка. -Најевтината? -Таааакаа е.
Провери дали е наместен на нативната резолуција од мониторот. Ако мониторот е 1920x1080 тогаш во Контрол Панел треба да иде наместена таа резолуција.
За графичката провери кој драјвер е, од нвидиа или од микрософт некој компатибилен инсталирал.
cleartype вклучен?dpi сетинзи исто така провери
Провери дали е наместен на нативната резолуција од мониторот. Ако мониторот е 1920x1080 тогаш во Контрол Панел треба да иде наместена таа резолуција.
Друго на што ми текнува е да имаш користено custom scaling за икони и текст или расштиман clear type
За графичката провери кој драјвер е, од нвидиа или од микрософт некој компатибилен инсталирал.
Драјверот од графичката или деинсталирај го и пробај пак или надогради го и пробај пак.
Има неколку причини:Зошто google.com ми се нуди на Кинески?
Првите 2 се наместени а тоа world wide нз дали е тоаИма неколку причини:
- Немаш подесено locale
- Имаш забрането локација
- Не ти е подесен да ти дава world wide пребарувања
Првите 2 се наместени а тоа world wide нз дали е тоа
Currently showing search results in:
English
Тоа е селектирано, а на Регион Сетингс ми е поставено УСА. Чудна работа, веројатно има нешто поврзано можеби со телефонот, треба да пробуричкам, да најдам, ама оддека Чајна ми ја дава, појма немам, ниту сум бил, ниту сум користил нивни ВПН. Можеби што често користам, Г.Транслате за превод на страни и слично.Оди во Settings -> Languages и тоа "Which language should Google products use?" селектирај да ти биде на инглиш.
Тоа е селектирано, а на Регион Сетингс ми е поставено УСА. Чудна работа, веројатно има нешто поврзано можеби со телефонот, треба да пробуричкам, да најдам, ама оддека Чајна ми ја дава, појма немам, ниту сум бил, ниту сум користил нивни ВПН. Можеби што често користам, Г.Транслате за превод на страни и слично.
Не ми пречи ама нз зошто ми го нуди, порано не ми нудеше ништо, освен ако одам на гоогле.мк, што не се дешава никад. Не ми толку смета, ама не заинтересира.Извини сега ја видов поубаво сликата, значи тебе ти е на англиски а само ти го нуди ако сакаш да го ставиш на кинески, јас разбрав на кинески ти е цело време. Мене ми стои тамо "Google offered in: македонски". Да, може е поради преведувањето мада не е битно, ништо не ти пречи, игнорирај го.
Овие ги симнуваш?Тука ќе прашам.
Неможам никако да инсталирам proofing tools за македонски јазик на office 2016.
Погледнете го атачментот 63524
Овој еррор ми го дава.
Нема некое чаре по интернетов, викаат рестарт реинстал и слично се пробав и пак исто...
Иначе оваа верзија на офис ја иам инсталирано од замунда
Microsoft Office Pro Plus 2016 v16.0.4549.1000 (x86+x64) June 2017 + Activator
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден