Прати ми ако можиш преку ппАко може некој да препрати во ПП линк од ISO последна верзија на Windows 10 Enterprise LTSB, последните линкови од MEGA не функционираат повеќе.
Edit: Средено.
Прати ми ако можиш преку ппАко може некој да препрати во ПП линк од ISO последна верзија на Windows 10 Enterprise LTSB, последните линкови од MEGA не функционираат повеќе.
Edit: Средено.
Ја ќе си чекам. Кога Мајкрософт ќе реши дека е време да апгрејднам за мојава плоча и процесор - тогаш.Од денеска официјално е достапна 1803 верзијата на виндовс 10.Пуштив да се симнува па и да погинам колку можам ќе се спасам![]()
Познат си ти како трпелив момакЈа ќе си чекам. Кога Мајкрософт ќе реши дека е време да апгрејднам за мојава плоча и процесор - тогаш.
Не е проблем, кажи, ја 2 години склапам нова конфигурација, не па ова.![]()

А SSD имаш ли?Шо може да е проблемот,со спецификации ми е топ компјутерот,пред 2-3 недели не се мачеше при подигање на виндоусот,сеа се чека по 5-6 минути па и поише не сум мерел кога се уклучува со виндоус логото и врти тоа лагерот.И дур се појави јузерот и да го пишеш пасвордот,цел век се уклучува.и5ка,8гб рам,си има све топ компјутерот.Само формат ли му е лекот?
Пишав и јас погоре за сличен проблем, со тоа што од тогаш до сега се има влошено и наместо 1-2мин да бутира, сега е по 5мин слично ко кај тебе.Шо може да е проблемот,со спецификации ми е топ компјутерот,пред 2-3 недели не се мачеше при подигање на виндоусот,сеа се чека по 5-6 минути па и поише не сум мерел кога се уклучува со виндоус логото и врти тоа лагерот.И дур се појави јузерот и да го пишеш пасвордот,цел век се уклучува.и5ка,8гб рам,си има све топ компјутерот.Само формат ли му е лекот?
Пред година и повеќе кај мене стартувањето на Windows 10 траеше повеќе од 3 минути. Тоа го средив со бришење на некои непотребни сервиси, како и со стартапот, кои програми се активираат при старт на ОС, како и преку msconfig. Сега со најновиот апдејт 1803 бутирањето трае околу 1 и пол минута. Погледајте некои туторијали на Јутјуб и подесите, Моја препорака е BRITEC, има одлични туторијали.Пишав и јас погоре за сличен проблем, со тоа што од тогаш до сега се има влошено и наместо 1-2мин да бутира, сега е по 5мин слично ко кај тебе.
Со ССД и и5 Хасвел сум.
Сигурен сум дека windows updates се одговорни за ова бидејќи после секој апдејт ситуацијата се менува/влошува.
Претпоставувам дека формат е лекот, ама не ми е испробано.
Тоа е нормално со ССД, јас кажувам за Хард диск.Нема ни 20 секунди рестарт кај мене ете. Фул апдејти и се тоа, лиценциран виндоус нормално. Свеж refresh со сите програми инсталирани и драјвери апдејтувани.
Ме интересира дали ќе можам да направам clean install на Windows со ISO фајл, без бутабилно USB или DVD?
Не може.
Некој апдејтувал последниов апдејт?
Јас нс работа го пуштив да се инсталира ама заминав накај дома...
Се мислам дали да пуштам и дома на моиве пц.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Ја го инсталирав.Ми беше страв од тие спектре-мектре закрпи да не ми го напраат желка процесорот ама се си е ок.Дури на фар крај 5 нешто поише фпс вадам сегаНекој апдејтувал последниов апдејт?
Јас нс работа го пуштив да се инсталира ама заминав накај дома...
Се мислам дали да пуштам и дома на моиве пц.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Кај мене пак обратен ефект. Не дека иам проблем со fps туку побавно се префрлува на програми (као ако играта ми е fullscreen, му требаат 4 секунди да се врати на неа).
Да, на кабел и 4к пушта комотно на ТВ преку Cast to TV.Дали некој ја има пробано опцијава на Win 10 со стримање на видео на телевизорот кој е врзан на истиот рутер како и PC?
Доста корисна ми изгледа опцијава наместо да снимам на УСБ филм па да го ставам во ТВ го пуштам дирекно со опција Cast to TV.
Е сега проблемот е што рутерот (TP Link 841n) е во иста соба со компјутерот, а ТВ (LG Smart WebOS 3.0) е преку два ѕида и зема преку Wi FI па колку квалитетот на видеото е поголем толку помали се шансите да го тера нормално.
Дали ако пуштам кабел од рутер до ТВ ќе ги тера видеата дури и на full HD или за тоа треба појак рутер и појака PC ?
Дали некој ја има пробано опцијава на Win 10 со стримање на видео на телевизорот кој е врзан на истиот рутер како и PC?
Доста корисна ми изгледа опцијава наместо да снимам на УСБ филм па да го ставам во ТВ го пуштам дирекно со опција Cast to TV.
Е сега проблемот е што рутерот (TP Link 841n) е во иста соба со компјутерот, а ТВ (LG Smart WebOS 3.0) е преку два ѕида и зема преку Wi FI па колку квалитетот на видеото е поголем толку помали се шансите да го тера нормално.
Дали ако пуштам кабел од рутер до ТВ ќе ги тера видеата дури и на full HD или за тоа треба појак рутер и појака PC ?
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден