Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Titanium

hello world
1 март 2024
351
194
Еј не правам јас од околу работи и демеци
да бев таков денеска немаше да се искарам на царина.
Него како што денеска конечно помина тоа од 6ти март, и така и така ќе идеме во петок да се земат други работи, ќе им се однесе пак фактура па да видиме.
Што јавно, каква врска има рандом цариник со ИТ форум па да чита па јавно да му давам јас рок, тие многу знаат форуми што се, не се замараат со ова обични луѓе.
Еве јас најдиректно ќе ти објаснам. Не малтретираш овде повеќе од три недели со твоите патешествија, Толстој може вода да ти носи во квантитет. За квалитетот сум сигурен дека да беше сеуште жив, гарант втор пат ќе избегаше од жена му пред да се самоубие. Не сакаш да реагираш таму кај што треба пошто не си таков ,,да правиш од околу такви работи и демеци". Наместо да пишуваш овде реферати и да ја оптеретуваш темата, обрати се до царина или директно каj миинистерот за транспорт со замерките. Го имаш на Фејсбук, Инстаграм и Твитер. Само престани да плачеш овде, АМАН!

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
156
133
Еве јас најдиректно ќе ти објаснам. Не малтретираш овде повеќе од три недели со твоите патешествија, Толстој може вода да ти носи во квантитет. За квалитетот сум сигурен дека да беше сеуште жив, гарант втор пат ќе избегаше од жена му пред да се самоубие. Не сакаш да реагираш таму кај што треба пошто не си таков ,,да правиш од околу такви работи и демеци". Наместо да пишуваш овде реферати и да ја оптеретуваш темата, обрати се до царина или директно каj миинистерот за транспорт со замерките. Го имаш на Фејсбук, Инстаграм и Твитер. Само престани да плачеш овде, АМАН!

Како малтретирам, гледам да постирам јасни, чисти информации луѓе да знаат на што се. Што функционира, што не функционира.
Ако се осеќаш малтретирано има функција да ме игнорираш мислам на форумиве, едноставно е бар тоа, што ќе пропуштиш ако не ти се свиѓа тоа што го постирам ако ме ингорираш.

zprosoft

read-only
10 јануари 2008
16
3
1781079090973.png Праткава(AOHI 140w Cube Charger),нарачана на 14.03.26, реална вредност 39,25$, испраќачот пишал 22$-на оваа сума од царина
-една уплатница 98 ден, а друга 221(18% од 22$), тотал платено 418 денари заедно со нивни давачки во пошта.

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
156
133
КОНЕЧНО! После толку драма! Денеска пак видоа дека СТВАРНО нешто не е во ред со праткава и има конфликт некаде помеѓу пошта и царина, супер беа денеска фини.

BOOM!
Skopje Carina 1006Isporaka10.06.2026 15:24Prenaso~ena
Skopje Carina 1006100010.06.2026 15:24Vo Posta

Фала ти боже
Мило ми е што стварно фер увидоа дека има некоја ситуација и ја решија.

Колку и да квичи Titanium дека малтретирам, мое е да споделам, да видат луѓе што и како се случува.
Да чекав, да не инсистирав ќе си седеше така практата и таа од 6ти Март и оваа.
Фала богу се реши.

Сега за следните 10 :)

boro1

user
13 август 2009
1.818
1.633
КОНЕЧНО! После толку драма! Денеска пак видоа дека СТВАРНО нешто не е во ред со праткава и има конфликт некаде помеѓу пошта и царина, супер беа денеска фини.

BOOM!

Фала ти боже

Колку и да квичи Titanium дека малтретирам, мое е да споделам, да видат луѓе што и како се случува.
Да чекав, да не инсистирав ќе си седеше така практата и таа од 6ти Март и оваа.
Фала богу се реши.

DHL се побрзи, треба да се доплати малку но секогаш стигнуваат и тоа доста побрзо од обичната пошта

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
156
133
DHL се побрзи, треба да се доплати малку но секогаш стигнуваат и тоа доста побрзо од обичната пошта

Од тие брзи пошти имам најубаво искуство со UPS, најевтини се, најбрзо носат пакети, неколку дена по испраќање документи и многу многу се услужливи и фини. Али за жал не праќаат сите преку нив.
Среќа Амазон сега само по нив испраќа, си плаќаш сите давачки при купување ако е пратката од Амазон испратена и после тоа само ти го носат.
За DHL Express и FedEx порано кога стигаа работи околу 30-50 евра во давачки ми идеа, те за обработка, те за царинење што се не, сега незнам како е.

Titanium

hello world
1 март 2024
351
194
.- Се јавувам, ми се јавува некој друг цариник викам со кого зборувам, човекот се замислува ".....со еден од помладите цариници". Викам дај ми име да знам со кого комуницирам, он нешто избегава. И викам леле какви пички сте, ем криви ем се криете.

И нормално овој почна "јас сум службено лице, ќе те пријавам на суд и полиција".

- Тој ми затвара телефон, пошто ептен му спиздев, се јавува друг "господине не се јавувајте веќе тука на полиција стре пријавен"
.

BOOM!

Фала ти боже

Почекај сега малку да ти ги решат пратките, па после уште малку за да те соберат на ,,информативен разговор" за групна навреда на службени лица.
После пиши како поминало ,,квичењето" :D(y)

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
156
133
Почекај сега малку да ти ги решат пратките, па после уште малку за да те соберат на ,,информативен разговор" за групна навреда на службени лица.
После пиши како поминало ,,квичењето" :D(y)
Колку чуден човек си само нешто цимолиш се буниш, па бикаш малретирам и сега тролуваш.
Па да не се искарав ништо од ова немаше да биде, ама не дека читаш ти, битно да си тролуваш.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно