Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

VIP (ВИП) Оператор

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
И Оне не е тоа што беше, Вип се далеку за интернет така да Т-Мобиле неможат да го симнат од тронот за квалитет. По автопат се возиш и имаш 3Г интернет, тоа е веќе одлично.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.226
Зад кулисите T-Mobilе и T-Home повторно се заедно.

Инфо:
До 31 Јуни има промоција на пакет кој опфаќа 2 post paid мобилни, фиксен, интернет и телевизија за 1800~2000 денари со неограничени разговори. Зборам на памет но инфото ми го даде шеф од T-Mobile и сеуште немам проверено точно за која тарифа се работи.

USAF

hello world
19 мај 2014
111
82
Зад кулисите T-Mobilе и T-Home повторно се заедно.

Инфо:
До 31 Јуни има промоција на пакет кој опфаќа 2 post paid мобилни, фиксен, интернет и телевизија за 1800~2000 денари со неограничени разговори. Зборам на памет но инфото ми го даде шеф од T-Mobile и сеуште немам проверено точно за која тарифа се работи.
http://www.t-mobile.mk/public/family-box-najdobroto-za-celoto-semejstvo.nspx
Само под Т-мобиле се води, не е од 3Мах пакетите.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Интересен е Family Box пакетот од Телекомци ама изгледа неограничените разговори за 2-та пост-пејд броја важат само за време на промоцијата :D

Еве што пишува таму најдолу со ситните букви:
(3)Неограничените разговори се само во промотивниот период 23.05 – 30.06.2014. По надминување на дозволениот лимит, цената за минута разговор е 4,9 денари со ДДВ.

Подетално за пакетот:
http://t-mobile.mk/public/family-box.nspx

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Така е. Нема неограничени разговори за целиот период на важност на договорот. А плус и интернетот на кабел е од камено време (8Mbps). Сепак за некого за кого ова не е толку важно е добра опција.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Но имаш пристап онлајн на фактурите. Можеш кога сакаш да си испринташ и платиш. За во One салоните не ти треба фактурата воопшто нели.
Да океј знам тоа, така и правам - само сакав да кажам дека One се океј и немаат скриени финти во врска со плаќањето.
Во случај да заборавам да платам, ми стига порака со потсетување за 3 дена до последниот рок да си ја платам сметката.

Само ме нервира тој момент со сметките кај нив, веќе си платил и ти стига сметката...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.226
Интересен е Family Box пакетот од Телекомци ама изгледа неограничените разговори за 2-та пост-пејд броја важат само за време на промоцијата :D

Еве што пишува таму најдолу со ситните букви:
(3)Неограничените разговори се само во промотивниот период 23.05 – 30.06.2014. По надминување на дозволениот лимит, цената за минута разговор е 4,9 денари со ДДВ.

Подетално за пакетот:
http://t-mobile.mk/public/family-box.nspx
Да..
Еве вечерва прв пат видов за што се работи благодарение на |USAF| и можам да кажам дека понудата е далеку од поволна и, во телеком стил, со еден куп скриени фори. Им се може!
Немаат вистинска и здрава конкуренција во фиксна и мобилна телефонија и сега дерат. Де нека се осмели претставник на VIP да каже колку post paid броеви повторно мигрирале во T-Mobile (значи..биле, заминале во VIP и сега се враќаат назад)

Да, убаво прочитавте. Немаат конкуренција во фиксна телефонија. POS терминалите не функционираат или прават проблеми на другите оператори, по селата немаат никаква конкуренција, остатокот од конкуренцијата има мизерна подршка итн.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Јас сум на ВИП скоро 2 години и сум генерално задоволен,мрежата речиси никогаш не ми паѓа( добро освен ко ќе сум на повиско места) а од услугата нивна сум презадоволен интернетот во градовите си е супер а ОНЕ и Т-Ебале не сакам ни име да им слушнам.

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607
лош е оне со интернетот особено надвор од Скопје.За повици не сум имал проблеми освен кога ме бара некој од вип.Тогаш морам да се дерам како ненормален,но попусто.:angry:

Баш размислував пред некој ден за тоа дека кај нас реткост е саглам оператор

Еве го моето искуство до сега

• Оне(мрежа за повици одлична,интеренет лош со постојани падови)
  • Вип(мрежа за повици како што и веќе знаете катастрофа(мораат да поработат на мрежата па макар и да ги дигнат цените)За интернетот не сум имал некое искуство.
  • Т-мобиле(Преваранти со тапија)Незнам само колку пати ме украле.Не се брои.:zipit:
Како и да е јас би го скокнал само т-мобиле
Доколку не користите интернет би го предложил оне.Кај вип ако ништо друго барем не ме украле до сега

LaLi

hello world
3 февруари 2010
336
218
лош е оне со интернетот особено надвор од Скопје.За повици не сум имал проблеми освен кога ме бара некој од вип.Тогаш морам да се дерам како ненормален,но попусто.:angry:

Баш размислував пред некој ден за тоа дека кај нас реткост е саглам оператор

Еве го моето искуство до сега

• Оне(мрежа за повици одлична,интеренет лош со постојани падови)
  • Вип(мрежа за повици како што и веќе знаете катастрофа(мораат да поработат на мрежата па макар и да ги дигнат цените)За интернетот не сум имал некое искуство.
  • Т-мобиле(Преваранти со тапија)Незнам само колку пати ме украле.Не се брои.:zipit:
Како и да е јас би го скокнал само т-мобиле
Доколку не користите интернет би го предложил оне.Кај вип ако ништо друго барем не ме украле до сега

kako vip ne te ukrale da zakasnis eden mesec ke treba da doplatis 250 denari !!! ova e bruka nevidena

t-mobile barem mene ne me kradele a so one nikogas ne bi sakal da imam rabotaa
za internet ne gi biva , i ako mozat samo nesto da pomines nekoj limit i togas ke si imas smetka nekoja si ogromna kolku za 2 godini da platis negde po 500 denari !

USAF

hello world
19 мај 2014
111
82
Кај вип ако ништо друго барем не ме украле до сега

Уште не стасале, ама знам ене куп луге што ги острижија да гола кожа со тоа наградната игра секој ден што се праќаа пораки, не чув за сметка помала од 2.000 ден, а во поодамнешно минато пред 3-4 год и сигнал да пуштиш од мк во странство го наплаќаа како минута разговор, ама изгледа се во животот е школо

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
1. Najdobri - T home
2.Best buy - One
3 Begajte podaleki - Vip
4 Години бев на Вип. најлоша мрежа и лош супорт.
Кога преминав на оне послем 3 месеци ми стигна пенал од 2500 ден , иако сите сметки платени. Можев да не платам па извршител послем 3 години со камата д аплатам 100 000 дена па послем да се тужам за да ги вратам парите или да си платам 2500 за ништи и мирен да си сум.
Си ги платив и тоа, на времето беа 3 пати поевтини од другите и лоша мрежа за тие пари беше ок. али сега за разлика од 1-200ден со другиве оператори кои имаат 10 пати подобра мрежа и интернет нема логика.

• ми се допаѓа
Реакции: LaLi

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Дигитално ги иам сите уплати неамам ни време ни нерви, објаснуванјето беше договорот ми важел до 22.02 а јас на 22.02 сум го раскинал требало следниот ден.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
нашле ситница да те лупнат со 2.500 ден.. копилиња преварантски !

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.226
нашле ситница да те лупнат со 2.500 ден.. копилиња преварантски !
Дигитално ги иам сите уплати неамам ни време ни нерви, објаснуванјето беше договорот ми важел до 22.02 а јас на 22.02 сум го раскинал требало следниот ден.
Јас мислев дека нема поголеми цигани од ONE ама еве ги..

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Пазете се и со One околу тие договорени рокови.

Дедо ми си плати 4500 денари зашто во салон му рекле дека може да го раскине договорот за Бум ТВ без пенали. Така и направил.

А потоа испадна дека неколку дена пред време раскинат договор носи пенали.

USAF

hello world
19 мај 2014
111
82
Пазете се и со One околу тие договорени рокови.

Дедо ми си плати 4500 денари зашто во салон му рекле дека може да го раскине договорот за Бум ТВ без пенали. Така и направил.

А потоа испадна дека неколку дена пред време раскинат договор носи пенали.
И уредите треба да се врата лично, не може никој друг па макар и овластено лице o_O

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Хехе како дежа ву ми е темава. Договор со Оне на постпејд раскинат во Декември 2012 (после 4 години користење), точно на време ни порано ни покасно. Арно ама, сметки продолжија да стигаат и во наредните 3 месеци. Неколку пати одев и на крај урлав во салоните за да искочи „менаџерот“ и да ми каже се ќе среди да не се секирам. И среди. Сметки престанаа да доаѓаат ама пред 2 недели добив писмо дека ќе ми пуштат извршители доколку не си го подмирам долгот за тие 3 месеци во кои сум го немал бројот :) Писмото го оставив кај мојот адвокат.

А иначе раскинав договор после 4 год. ради тоа што ме правеа мајмун. Прво во 2011 активирав интернет пакет, па ми рекоа неможе да се деактивира одма него после 1 месец. И после 1 месец се јавувам и викаат го деактивирале, а уствари тикви пак беше активен и за наредниот. И за неколкуте месеци после. И 250 денари за 4 месеци излегоа 1000. Ете колку ситни души се.

И трета работа, месец дена пред да го раскинам договорот ми стига писмо од Оне дека како лојален корисник имам бонус од 4500 денари ако се решам да го продолжам договорот. И ја си реков ај ок не ми се мења број и онака и отидов во салон да си одберам телефон. Кога тоа тие 4500 денари не влагаат во редовниот попуст што го добиваш кога потпишуваш договор на 2 год. Или тоа или тоа, а нормално поголем попуст беше тој од доверба24 (или како и да им се вика кај нив). Значи истата приказна како и на многу други.

На вип не сум пошто кога ќе влезев во шпајз да земам тегла ајвар или не слушав ништо или се прекинуваше врската.

Сега сум на т-моб. лопови - нелопови имаат солидна мрежа и брз интернет. Пошто патувам често ова ми е итекако важно. А за клаузули со ситен фонт ги имало и ќе ги има. Кај сите оператори.

БТВ, кога некој ќе спомне Т имал монопол, па добро кој ја спречува конкуренцијата да изгради инфраструктура? Што очекувате Т да инвестира миљарди во спроведување мрежи низ Македонија и да им поклони лиценца на другите оператори? Пазарот и либерализиран, само нема оператор со доволно големи муда да пљукне пари во оваа земја и да направи како што треба. Близу почна нешто ама за жал запре на територија на Скопје.

LaLi

hello world
3 февруари 2010
336
218
1. Najdobri - T home
2.Best buy - One
3 Begajte podaleki - Vip
4 Години бев на Вип. најлоша мрежа и лош супорт.
Кога преминав на оне послем 3 месеци ми стигна пенал од 2500 ден , иако сите сметки платени. Можев да не платам па извршител послем 3 години со камата д аплатам 100 000 дена па послем да се тужам за да ги вратам парите или да си платам 2500 за ништи и мирен да си сум.
Си ги платив и тоа, на времето беа 3 пати поевтини од другите и лоша мрежа за тие пари беше ок. али сега за разлика од 1-200ден со другиве оператори кои имаат 10 пати подобра мрежа и интернет нема логика.

jas vo one plativ penali 7 iljadi denari deka sum go preminal internetot ( da sum go preminal ali da ne ti kazuvat nikade deka internetot ti se blizi kon kraj ili si go potrosil paketot ne daj boze da utnes nesto vo one nema sto osven da platis penali za bilo sto )

zatoa od one si begam i nikogas ne sakam da sulsam za niv mi zedoa 8 iljadi denari + 4-5 iljadi zosto raskinav dogovorot toj den sto plativ 7 iljadi zosto ne sakav da imam rabota so niv poveke i sega sum na tmobile i si teram super malce se poskapi za 100-200 denari iako sum na promo 499 go fativ ali mirna glava i za kvalitet i za support i ne mi se slucilo da mi kradat ili sto bilo nesto drugo skrieni finti za penali i takvi nesta

smetkive gi plakam na 2 meseci ni treba 250 denari za zadocneto ni nisto koga ke soberes da izbenges penali od one i doplati i ne znam sto od vip pak isto ke ti se fati ista cena kaj site operatori samo sto drugive ke ti lupat penali kazni ne znam sto a t-mobile ke ti naplati na smetka kulturno barem znaes deka tolku treba da platis

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Сега сум на Т-мобиле за разлика од вип мрежа/нет им е бонбона :D нит порано не сум имал проблеми со нив само како ке дошле понудите кон крајот на договорот така се земало.Вип чекам само договоот да ми заврши овие 2-3 месеца малце ми е соленко на сметки ама ке се истрпи.Во "Т" барем знам ќе си платам ке си зборам и сурфам на 10тина mbits/s за разлика од вип тоа е светлосни години напред.Оне сега за сега не.

Allex

lurker
8 март 2013
819
1.066
Скопје
Вип воведува 4G LTE... :)

Од денес сурфајте преку Вашиот мобилен телефон со извонредно брз интернет!
4G LTE мрежата на Vip Ви овозможува 10 пати поголеми брзини од сегашните 3G. Со поголема брзина до поголемо уживање во: инстант вчитување на интернет-страниците, HD YouTube видеа со брзо преземање на клипот, онлајн игри без прекини и многу повеќе.
Мрежата на 4G LTE е достапна во Скопје, Охрид, Битола, Куманово, Прилеп, Штип и во Струмица.

http://www.vip.mk/4g_lte

Вип воведува 4G LTE... :)

Од денес сурфајте преку Вашиот мобилен телефон со извонредно брз интернет!
4G LTE мрежата на Vip Ви овозможува 10 пати поголеми брзини од сегашните 3G. Со поголема брзина до поголемо уживање во: инстант вчитување на интернет-страниците, HD YouTube видеа со брзо преземање на клипот, онлајн игри без прекини и многу повеќе.
Мрежата на 4G LTE е достапна во Скопје, Охрид, Битола, Куманово, Прилеп, Штип и во Струмица.

http://www.vip.mk/4g_lte

88712cfec4fc031df0aee5628efcf84b154a78830b2882461b62765bc77571bd.jpg

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно