Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
Како дечково толку ефтино ги продава исти модели...сонито 42 инчи моделчето, 10 000 поефтино. Можно е а? Реално пак има заработка ? Е какви криминалци се продавнициве во државава....не зборам конкретно за амц да не ме разберете погрешно, онака општо зборам...чим дечково видел рачун, сигурно сите може да имаат рачун, ебате криминалната држава ебате, народот :) До народот е бе, кој кур, држаата...никој не му е крив на овој народ , кои и да дое на власт, многу време ќе му треба да го опраи :)

дај линк ?

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.885
3.817
што е потребно да се направи на usb за да може да се снима со time machine 2 на LG Smart tv јас кога го пуштам да снима кажува дека USB-то не ја подржува таа функција?
Треба е над 40GB. Толку стои вo упатството на LG.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Друже, за се си има причина (pun intended). На типов му се компензација, врши некои услуги за нив, ама педерските фирми несакаат да плаќаат па му даваат роба и он после ја продава. Пошто е компензација а он нема што да прави со 10 телевизори месечно, може а и мора да ги продава поефтино, пошто нели и услугата што он им ја наплаќа 40.000 денари него не го кошта толку, туку еве да речеме го кошта 25, па он ке го продаде уредот за 35. Нема ништо чудно во математиката. Ако купиш од него ке видиш дека ке добиеш фискална од техно/амц/нептун на полна цена. Ако приметиш ке видиш дека и Динамит од форумов редовно продава со многу добри цени, мене ми продаде таблет од 5000 за 3500, продаваше мекбук од 90К за 60К или така нешто. Цела држава работи на компензација. Патем сумљив ми е динамаит да не е истиот со тој со телевизорите :)

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Како дечково толку ефтино ги продава исти модели...сонито 42 инчи моделчето, 10 000 поефтино. Можно е а? Реално пак има заработка ? Е какви криминалци се продавнициве во државава....не зборам конкретно за амц да не ме разберете погрешно, онака општо зборам...чим дечково видел рачун, сигурно сите може да имаат рачун, ебате криминалната држава ебате, народот :) До народот е бе, кој кур, држаата...никој не му е крив на овој народ , кои и да дое на власт, многу време ќе му треба да го опраи :)

ККај нас мислам дека цените на многу работи се реални со оглед на куповната моќ.Јас си купив телевизор филипс од амц за 19900 денари пред 2 месеци некаде,блендер исто така филипс и фотоапарат самсунг.

Споредувајќи со најевтината веб страна во Германија јас сите 3 работи ги земав поевтино тука.
Тивито беше 350 евра таму
Блендерот и апаратот беа поскапи за некои 10-15 евра

Исто ми е чудно и за колите.Имаме пониски цени и од Германците.Купив Сузуки СХ 4 oд салон кај нас.Случајно месец дена потоа отидов во Германија.Истото беше за 320 евра поскапо таму.

Така да мислам дека си се ок цените на повеќето од нашиве продавници.
Со оглед на куповната моќ и побарувачката на нашиов народ мислам дека ќарот им е доста мал.

За дечково од Карклуб иако немам купувано лично од него,многу добро знам како работи.Мој колега од факултет опреми 2 стана кои ги издава со телевизори,клими,шпорети и се живо од него во вредност од над 10000 евра.
Дечково беше ептен фер момак,му се јави колегава и бидејќи беше за поголема сума на пари,ни рече да поминеме директно во фирма да збориме со главните луѓе за таа работа.Точно е дека робата е земена во замена и заради тоа се дава поевтино за да си повратат пари,но дечкото нема врска со главен во фирмата кој ги набавува и врши овие работи.Тоа го увидовме уште кога колегата му се јави на телефон и му спомена дека сака поголема количина на роба да земе.Околу 10000 евра на пример.

Ни спомна дека тој не е главен и дека ако сме заинтересирани ќе треба да се видиме со колешката која им е задолжена за прием и испорака на роба.

Нема збор за дечково(секој би сакал да го има за вработен)Услужлив и коректен.кој максимално се залага за успехот на фирмата и не верувам истата да ја поткраднува и лаже.Ретки се такви луѓе денес.Знам по моиве вработени барем.
Претпоставувам дека заради тоа и газдата му дал доверба да ги врши овие продажби бидејќи најверојатно верува во него.

Да продолжам од преска.Не причека дечкото другиот ден откако му се јавивме и договоривме.Не однесе до фирма.А таму контроли,картици за влез и излез,па мора да се најавиш.Ебати работа,бетер од банка,но уредено за пример,а на sидовите награди од некои саеми,сертификати некои,карта за кои се печатат и она што мене ми остана во памет Слики на газдата со Бранко и Груевски.Одма ми стана јасно дека не пропаѓаат овие штом се држи со двајцата.Кој и да дојде не им го зима лебот.

Но пак ќе споменам дечково од форум нема врска таму со главен како што зборите.Има луѓе над него кои ги вршат набавките,така да тоа што зборите дека е главен не е.Барем се уверив лично.
Влеговме таму не причека една кукла(жив се изедов што не и го запамтив презимето,ќе имаше манијачење по фејсбук)Али кукла која е грев да ја гледаш како работи.Таа е само за Се*с бе бате.
Таа е главната која врши прием на робата и отуѓување.
Нешто како сметководител или комерцијалист таму.Поим немам што точно е.Важно таа ги врши набавките и продавањето барем на големо.а дечково што го зборите тој само на мало по парче или две кога се продава.Барем така сконтав.
Ни спомена дека има процедури и дека нема да може да биде цела роба за 1 отпис земена туку ќе мора на 2 пати по 5000 евра да биде по пола и ќе се чека.Немале толкав долг направено кон нив фирмиве.Потпиша колегава договор некој дека ќе ја земе робата а парите ќе ги уплати на фирма дента пред да ги земе.

Првата роба ја зема за една недела,а за втората чекаше 30 или 40 дена.Ќе треба да го прашам за времето точно.

1. Се е во ред ова но бидејќи колегата земаше повеќе роба од таму го викаа 4-5 пати.Првиот или вториот пат ги отварале пред него за да запишат некои сериски за да направеле влез на производите и тоа на секој производ.Колегава вели многу досадно додека да се запише секој,па мора да проверат дали има се внатре па дури тогаш да дадат согласност за да се даде.Многу време одземало но тоа им било процедура и сакаш нејќеш мора да почитуваш.
  • Го викнале за да нема страв дека се отварани намерно производите
Исто и вториот пат го викнаа но им рекол дека има доверба дали од досада или стварно имал доверба незнам.

Чекаше и доста време за вториот пат но точно како што му беше кажано.Немаше воопшто каснење.Луѓето таму се претпазливи со роковите и се доста сериозни.Нешто од калибарот на Анхоч во поглед на услуга иако намената им е сосем различна.Како и да е протоколи еден куп

Ете тоа се моите впечатоци.Процедури има еден куп особено ако се зима многу роба и досадно е многу.Јас бев 2 пати со колегава и ми стана досадно.Да ме пуштеа барем кај куклава ќе ми ја разбијеа досадата.А колегава што беше 5-6 пати можам и да замислам.Го викале и кога се правела нарачката бидејќи немало таква клима на лагер па го викаа да оди менува цели фактури и куп документи.

Но на крај се исплатеше доста.Производи во вредност од над 10000 евра ги зема за 6800 евра.Испадна бааѓи во ќар.Во поглед на документи и такви работи се си доби најрегуларно.
Досега имаше проблем само со едно далечинско на телевизорот Панасоник.
Отишол колегава во ВидеоДата и кога виделе кој е купувач,иако далечинската не влагале во гаранција и требало да се купи му дале ново гратис безпари.Друго во овие одприлика 10 месеци одкога ги зема работиве не се пожалил.

Последна промена:

goce03

user
20 јануари 2015
1.600
3.212
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Добра услуга, професионален однос, ретки се таквите барем кај нас.
Дај назив на фирма или линк до истата, да си знаеме ако имаме потреба.
+ Тоа куклата после толку маркетинг мора да се види со свои очи...:)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Ваљда мисли на овега... ги става понекад и на пазар3, му се продаваат ко алва у ден два, знам пар луѓе што земале од кај него и све си е најрегуларно, со потпис печат гаранција итн итн итн.
Све ми мириса дека се рефурбишд од АМЦ, па го продаваат преку друг канал, т.е. "човекот".. Или од некоја друга фирма, не амц, ама на тој принцип :)

bobipp

hello world
13 ноември 2009
454
298
bobipp's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 2700X with Wraith Prism Cooler
Motherboard
Asrock B450 Pro 4
Storage
SSD Samsung 860 EVO 250 GB
PSU
Riotoro Enigma G2 650W Gold full modular
RAM
2x8 GB G. Skill Ripjaws V 3200 Mhz
Video card
MSI GTX 1650 SUPER 4 GB OC Edition
Case
Riotoro CR400 2x120 mm fans
Mouse
A4Tech X-710BK
Monitor
AOC i2269vwm 21.5" IPS
OS
Windows 10 Pro
Све ми мириса дека се рефурбишд од АМЦ, па го продаваат преку друг канал, т.е. "човекот".. Или од некоја друга фирма, не амц, ама на тој принцип :)
Има нешто тука, мора да има, иначе не постои “бесплатен ручек“ во капитализмот ;)

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Дали уште некој има проблеми со дигиталните канали на Телекабел последниов месец. Приметив на МТВ1, Травел и други, цело време се јавуваат коцкици и сецка.
Јас сум во Козле.

Govinda

Баниран/a
6 јуни 2014
75
41
Штип
Otkako na usb od 8 GB staviv windows preku programce za da laptopot go prepoznava kako CD (posto laptopceto nema CD rom, posle toa iako go formatirav usb-to LCD TV-to ne go prepoznava veke. Go probav i kaj drugi 2-3 TV-a , ama isto ne go prepoznavaat. Inace USB-to si raboti, prima i prenesuva materijali. Ima li fajde da se oprave? Ako nesto znaci usb-to e Verbatim - Store n Go.

theee

hello world
19 декември 2012
109
112
theee's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 @ 3.60GHz
Motherboard
Gigabyte B360M H
Storage
Samsung SSD 860 EVO 250GB
PSU
500W Deepcool DN500
RAM
2x GB DDR4 2400MHZ HYPER X
Video card
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Mouse
ASUS Cerberus
Keyboard
Genesis RX39
Otkako na usb od 8 GB staviv windows preku programce za da laptopot go prepoznava kako CD (posto laptopceto nema CD rom, posle toa iako go formatirav usb-to LCD TV-to ne go prepoznava veke. Go probav i kaj drugi 2-3 TV-a , ama isto ne go prepoznavaat. Inace USB-to si raboti, prima i prenesuva materijali. Ima li fajde da se oprave? Ako nesto znaci usb-to e Verbatim - Store n Go.
Кога го форматираш усб-то пробај кај File System намести FAT32. Јас така управив едно усб кое не ми го читаше во колата.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Пробај со HP USB Disk Storage Format Tool

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Alal da ti e bate, ne samo so se opravi, tuku sea i snima od TV-to , pred toa pokazuvase "Unsupported format file" i ne snimase :D

Чувствувај се слободен да уплатиш едно пиво на сметка :D :D :D Се шегувам, мило ми е што бев корисен :D

civikom

hello world
17 декември 2011
272
249
Panel za Panasonikov kaj moze da se najde da ne znae nekoj zasto vo Videodata mi pobaraa 470 evra a tv to go kupiv 420 evra od Neptun :(

modelot e PANASONIC TX-L39E6E 11328943_10153406359054579_1023562546_n.jpg

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
Најверојатно нема да ти ја признаат гаранцијата ако сам го правиш :( А па толку да платиш па не иде.

ivan88

hello world
22 февруари 2012
389
424
ivan88's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460| Deep Cool GAMMAX 400
Motherboard
Gigabyte GA-Z97 HD3
Storage
Samsung Evo 840 120GB| WD Blue 500GB
PSU
Deep Cool DA500-M Aurora 500w
RAM
Kingston Fury Red Series 8G
Case
Deep Cool Tesseract SW White
Mouse
Gigabyte Eco 600
Keyboard
Apple Wireless Keyboard
Audio
LLogitech x530
Monitor
Dell S2240L
OS
Mac OSX Yosemite| Windows 7
Ме интересира мислење за телевизоров:
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1013&pid=37310
Не ми треба смарт или којзнае какви функции, единствено што ме премислува е дека е 4-та серија.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно